ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Σίτι: Διοίκηση και Γκουαρδιόλα καταδίκασαν οπαδούς τους που δεν σεβάστηκαν τα θύματα του Χίλσμπορο

Οι παίκτες των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι παραταγμένοι στη σέντρα του Γουέμπλεϊ λίγο πριν την έναρξη του ημιτελικού του FA Cup | 16 Απριλίου 2022
Οι παίκτες των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι παραταγμένοι στη σέντρα του Γουέμπλεϊ λίγο πριν την έναρξη του ημιτελικού του FA Cup | 16 Απριλίου 2022 @2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η στάση ορισμένων οπαδών της Σίτι να μην σεβαστούν την ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Χίλσμπορο καταδικάστηκε σε χρόνο dt τόσο από τη διοίκηση των πολιτών όσο και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κάτι που χαιρέτισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ πήραν μέρος σε ένα ακόμα ματς-διαφήμιση για το αγγλικό ποδόσφαιρο, με τη μεταξύ τους μάχη στα ημιτελικά του FA Cup που βρήκε τους κόκκινους νικητές με 3-2, ωστόσο κάποιοι οπαδοί στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ θέλησαν να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα πρωταγωνιστώντας σε ένα αρνητικό σκηνικό.

Αυτό έλαβε χώρα λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, αφού την ώρα που ακούστηκε απο τα μεγάφωνα πως θα τηρούταν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 97 θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο (15 Απριλίου 1989), υπήρχαν κάποιοι από την γαλάζια εξέδρα του Γουέμπλεϊ που δεν την σεβάστηκαν και τραγουδούσαν συνθήματα.

Φυσικά, οι εν λόγω οπαδοί αποτελούσαν την ισχνή μειονότητα, με την επίσημη Σίτι να εκδίδει μάλιστα ανακοίνωση για αυτό το συμβάν και να είναι κατηγορηματική ως προς τη θέση της:

"Η Μάντσεστερ Σίτι είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από τις πράξεις κάποιων υποστηρικτών της κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής πριν από το σημερινό παιχνίδι.

Με ειλικρίνεια, ο σύλλογος ζητάει συγγνώμη από όλους όσους συνδέονται με την Λίβερπουλ". Ανάλογη στάση πήρε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο φινάλε του ημιτελικού, δήλωσε:

"Αυτό που έγινε δεν αντιπροσωπεύει αυτό που θέλουμε να είμαστε. Στεκόμαστε δίπλα στην Λίβερπουλ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε".

Σημειώνεται πως για το θλιβερό συμβάν τοποθετήθηκε και ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό προπονητή των κόκκινων να τονίζει μεταξύ άλλων:

"Κάποιοι άνθρωποι δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε. Δεν είναι ωραίο, ήταν λάθος τους. Δεν έχει όμως να κάνει με την Μάντσεστερ Σίτι και αποδεχόμαστε τη συγγνώμη τους".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ