ΑΕΚ

Μαντούκα: "Να είμαστε πολεμιστές"

Μαντούκα: "Να είμαστε πολεμιστές"
Μαντούκα

Μαντούκα: "Με ήττα χάνουμε το πρωτάθλημα". Με πάθος και κόσμο στο πλευρό της η Ένωση στο ντέρμπι

Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ένωσης, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ψυχολογία του και να προετοιμάσει τον εαυτό του για μια καινούργια αρχή, ξύρισε το κεφάλι του και περιμένει την ευκαιρία του από τον Νίκο Κωστένογλου.
Αυτό φαίνεται ότι δεν θα συμβεί την Κυριακή (αφού τη θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να καλύψει ο Ζούλιο Σέζαρ), ωστόσο ο 27χρονος ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι έχει μπει στο πνεύμα του μεγάλου ντέρμπι και γνωρίζει τι διακυβεύεται σε αυτό για την ομάδά του.

Με αυτό σκεπτικό μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια μεγάλη μάχη.

" Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι την Κυριακή πρέπει να μπούμε στο γήπεδο σαν πραγματικοί πολεμιστές και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη".

Το ενδεχόμενο ήττας βγάζει την ΑΕΚ εκτός τίτλου;

" Πράγματι πιστεύω ότι μια ήττα θα μας βγάλει εκτός στόχου και θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Βλέπετε θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η διαφορά και απομένουν λίγα παιχνίδια για να καλυφθεί. Αν νικήσουμε όμως όλα θα είναι ανοικτά. Η νίκη είναι ο μοναδικός δρόμος για την ομάδα μας".

Τι μήνυμα στέλνεις στους οπαδούς της ΑΕΚ ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης;

" Πρέπει να γνωρίζουν ότι η ομάδα είναι πολύ ενωμένη και ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε μας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να φύγουμε από αυτό το ντέρμπι με τους βαθμούς της νίκης που τόσο χρειαζόμαστε".

Η ήττα στο πρώτο ματς είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγήν;

" Θυμάμαι ότι μπήκαμε πολύ άσχημα σε εκείνο το ματς. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και στο πρώτο τέταρτο χάναμε 2-0. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί την Κυριακή. Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και κάθε λάθος κοστίζει ακριβά".

Με πάθος και κόσμο στο πλευρό της

Το ματς της χρονιάς αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φίλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι οπαδοί της Ένωσης θα ξεπεράσουν τους 40.000 στο κυριακάτικο ντέρμπι, ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για παρουσία περισσότερων από 50.000. Νούμερα που για την εφετινή ΑΕΚ είναι πρωτόγνωρα. Όμως οι φίλοι της ομάδας αντιλαμβάνονται την αλλαγή κλίματος και θέλουν να αγκαλιάσουν την φιλότιμη προσπάθεια του Νίκου Κωστένογλου ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών.

Όσον αφορά στα σχέδια του προπονητή για το βασικό σχήμα, η κατάσταση είναι μάλλον ξεκάθαρη. Η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Μορέτο, Μπούρμπο, Αρουαμπαρένα, Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Ζήκο, Σέζαρ, Ράμος, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο.

Εκτός αν ο έλληνας τεχνικός έχει κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό του και προχωρήσει σε αποφάσεις που θα προκαλέσουν έκπληξη. Όπως επί παραδείγματι η χρησιμοποίηση του Καλόν σε ρόλο δεξιού χαφ ή αλλαγή του συστήματος σε 4-5-1 με έναν εκ των Λυμπερόπουλου ή Μπλάνκο εκτός βασικού σχήματος.
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ