ΑΕΚ

Απόφαση Νοεμβρίου

Απόφαση Νοεμβρίου
λυμπεροπουλος

Εγχώριος είναι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ για τον πάγκο και έχει εντοπιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο!

Η απόφαση απομάκρυνσης του Λορένσο Σέρα Φερέρ είχε ληφθεί πολύ καιρό πριν από την αποπομπή του. Ακόμα και όταν η ομάδα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, η διοίκηση ήταν ενοχλημένη από την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα αλλά κυρίως από τις κακές σχέσεις του προπονητή με τους ποδοσφαιριστές. Κι όταν ήρθαν και τα διαδοχικά στραβά αποτελέσματα, τότε ο κύβος ερρίφθη για τον αλαζόνα Ισπανό.
Οι ελληνικοί στόχοι

Μετρημένα είναι τα κουκιά στον ελληνικό χώρο. Η πιο αξιόλογη περίπτωση μοιάζει αυτή του Εβαλντ Λίνεν, ένα όνομα που έχει παρελάσει κατά κόρον στις σελίδες του Τύπου και το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε. Το πλέον παράδοξο είναι ότι δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως ούτε ο Πανιώνιος. Το αν ο καπνός συνίσταται και φωτιά είναι κάτι που σύντομα θα αποδειχθεί. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι ο γερμανός τεχνικός του Πανιωνίου αρέσει στον Ντέμη Νικολαΐδη.

Από τις άλλες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κιτρινόμαυρης διοίκησης ξεχωρίζουν αυτές του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νιόπλια. Νέοι, δουλευτές και κυρίως με καλές ιδέες γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ακόμα ένα χαρτί, όχι όμως μόνο με καλές συστάσεις. Η ΑΕΚ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ως σήμερα για να συνεργαστεί μαζί του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον αν τρακάρει σε αδιέξοδο στις λύσεις που έχουν προτεραιότητα.

Τα πλάνα του Κωστένογλου

Στην παρούσα φάση ωστόσο και ως το τέλος της εφετινής σεζόν, το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Ο 38χρονος τεχνικός καλείται να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι καθώς μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα επιτρέψει στην Ένωση να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Δεν συζητείται δε το ενδεχόμενο ήττας καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι ελπίδες τίτλου θα εξανεμιστούν.

Ο τεχνικός της Ένωσης έδειξε σήμερα ότι προσανατολίζεται να παρατάξει ένα άκρως επιθετικό σχήμα διατηρώντας τη μεσαία γραμμή σε διάταξη ρόμβου. Δοκίμασε τον Έντσον Ράμος ως δεξί χαφ, ενώ στο αριστερό άκρος της μεσαίας γραμμής διατήρησε τον Ζούλιο Σέζαρ στον οποίο φαίνεται ότι πιστεύει πολύ. Το αμυντικό χαφ ήταν ο Ζήκος, ενώ ελεύθερος στο ρόμβο ήταν ο Ριβάλντο.

Με Μπούρμπο δεξί μπακ

Η επιστροφή του Μάρτιν Αρουαμπαρένα στο αριστερό άκρο της άμυνας φέρνει στην απέναντι πτέρυγα τον Χρήστο Μπούρμπο ο οποίος ήταν μαχητικός και εκ των διακριθέντων στο ματς του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή. Στην προσήλωση αλλά και στο πείσμα του Μπούρμπου ποντάρει ο προπονητής διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει την ψυχολογία να πάρει θέση βασικού στο ντέρμπι και φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή απέναντι στον φορμαρισμένο Αντρέας Ίβαντσιτς.

Στο κέντρο της άμυνας θα ξεκινήσουν ο Δέλλας και ο Παπασταθόπουλος, ενώ το αντίστοιχο δίδυμο της επίθεσης στο «4-4-2» του Κωστένογλου θα αποτελέσουν οι Μπλάνκο και Λυμπερόπουλος. Οι δύο ποδοσφαιριστές που διεκδικούν θέση είναι ο Καλόν για το ρόλο του δεξιού χαφ και ο Ενσαλίβα ως δεξιός μπακ. Βέβαια στην αυριανή προπόνηση ενδέχεται να δοκιμαστεί και το «4-5-1», το δεύτερο σύστημα που έχει στο μυαλό του ο έλληνας τεχνικός.
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ