EURO 2020

Μανουέλ Λοκατέλι: Μόλις ο τρίτος Ιταλός που πετυχαίνει δυο γκολ σε παιχνίδι του Euro

Μανουέλ Λοκατέλι: Μόλις ο τρίτος Ιταλός που πετυχαίνει δυο γκολ σε παιχνίδι του Euro
Ο Μανουέλ Λοκατέλι πανηγυρίζει γκολ του με την Ελβετία @ 2021 ETTORE FERRARI, POOL VIA AP / ASSOCIATED PRESS

Ο Μανουέλ Λοκατέλι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει δυο γκολ με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας σε τελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τι δήλωσε μετά τον αγώνα με την Ελβετία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο 23χρονος μέσος της Σασουόλο, Μανουέλ Λοκατέλι σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Ιταλίας επί της Ελβετίας με 3-0, δίνοντας στη χώρα του την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2020.

Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε στο 26ο λεπτό και το δεύτερο στο 52ο λεπτό, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 89', διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τους ατζούρι του Ρομπέρτο Μαντσίνι που ως τώρα αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο Λοκατέλι πέτυχε κάτι που μόλις δυο άλλοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές υπερηφανεύονται ότι το κατάφεραν στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, αποτελεί μόλις τον τρίτο Ιταλό ποδοσφαιριστή που σκοράρει δυο φορές σε ένα παιχνίδι του Euro. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Πιερλουίτζι Καζιράγκι κόντρα στη Ρωσία στο Euro 1996 και ο Μάριο Μπαλοτέλι με τη Γερμανία το 2012.

Μαντσίνι: "Αξίζαμε τη νίκη, παίξαμε πολύ καλά"

Εξάλλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" ανέφερε μετά τον αγώνα με την Ελβετία πως "είναι μία δυνατή ομάδα και ήταν ένα δύσκολο ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα. Όμως, αξίζαμε τη νίκη και παίξαμε πολύ καλά. Δεν είναι εύκολο να νικάς σε δύο αγώνες σε πέντε ημέρες".

Ερωτηθείς για τον Κιελίνι που τραυματίστηκε, τόνισε πως ελπίζει να μην είναι σοβαρός τραυματισμός και θα φανεί τι έχει το επόμενο 24ωρο, ενώ για την Ουαλία είπε πως άντα παίζουμε για τη νίκη", ασχέτως αν η ομάδα του έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ