ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μανωλάς: "Το γκολ μου στην Μπαρτσελόνα άλλαξε την Ρόμα, γύρισα στην Ελλάδα για να αισθανθώ αγαπητός"

Ο Κώστας Μανωλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ | 14 Μαΐου 2022
Ο Κώστας Μανωλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ | 14 Μαΐου 2022 INTIME

Ο Κώστας Μανωλάς θυμήθηκε το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε συνέντευξή του στην Repubblica ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ρόμα και Φέγενορντ, ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που άφησε την Νάπολι για χάρη του Ολυμπιακού.

Η Ρόμα αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (25/5, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, ΕΡΤ1, LIVE από SPORT24) την Φέγενορντ με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του Conference League και ένας από εκείνους που θα βρίσκονται νοερά στο πλευρό της είναι ο Κώστας Μανωλάς, που πέρασε μία πενταετία στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα "Repubblica" και σε αυτήν αναφέρθηκε στο ιστορικό γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα που άλλαξε τη μοίρα των τζαλορόσι, όπως επίσης και στις δυσκολίες που είχε στην Νάπολι και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει τους παρτενοπέι και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Μανωλά:

Τι σημαίνει για σένα αυτό το γκολ στην Μπαρτσελόνα;

"Άλλαξε την εικόνα της Ρόμα στον κόσμο".

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι χωρίς εκείνη τη βραδιά η Ρόμα δεν θα είχε το μέγεθος για να παίξει έναν ευρωπαϊκό τελικό.

"Ναι, ήταν σημαντικό. Όχι μόνο επειδή ήταν το 3-0, αυτό της πρόκρισης σε έναν ημιτελικό του Champions League. Αλλά επειδή όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι η Ρόμα είναι μία μεγάλη ομάδα. Πριν, η Ρόμα είχε μία άλλη εικόνα στην Ευρώπη, μία άλλη ιστορία".

Αυτή τη φορά όμως προχώρησε παραπέρα, φτάνοντας στο τέλος.

"Μα και εμείς θα είχαμε φτάσει στο τέλος εκείνου του Champions League, αν υπήρχε το VAR. Δεν μας έδωσαν ένα πέναλτι στον Τζέκο για ένα οφσάιντ που δεν υπήρχε. Δεν είδαν ένα χέρι του Αλεξάντερ- Άρνολντ που θα ήταν πέναλτι και αποβολή. Ένα γκολ θα ήταν αρκετό για να ξεπεράσουμε την Λίβερπουλ".

Εκείνη η Ρόμα συχνά ερχόταν δεύτερη, αλλά ζούσε σε ένα κλίμα που μερικές φορές ήταν εχθρικό. Τώρα το Ολίμπικο είναι γεμάτο. Πώς σου φαίνεται αυτό;

"Ναι, μου κάνει εντύπωση, σε αυτό το πρωτάθλημα η Ρόμα δεν έκανε καλή σεζόν. Όμως ένας τελικός είναι ένας τελικός: και το να φτάσεις εκεί δεν είναι ποτέ εύκολο".

Αν τον κερδίσει, θα αλλάξει η ιστορία του συλλόγου;

"Δεν θα είναι το Champions League αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που η Ρόμα πήρε ένα τρόπαιο; Αυτό λέει πολλά. Θα είμαι με την Ρόμα με όλη την καρδιά μου, το αξίζουν πάρα πολύ οι οπαδοί".

Γιατί στην εποχή σας δεν ήρθαν τα τρόπαια;

"Η Ρόμα στην οποία έπαιζα εγώ, αυτή τη χρονιά θα είχε πάρει το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά. Τη χρονιά που είχαμε μαζέψει 87 βαθμούς με τον Σπαλέτι, πιστεύαμε στον τίτλο. Ήρθε όμως ο τραυματισμός του Σαλάχ που μας έλειψε για 2 με 3 μήνες και αποτύγχαμε σε μερικά παιχνίδια. Κάναμε ρεκόρ βαθμών, όμως η Γιουβέντους εκείνα τα χρόνια πλησίαζε στους 100 βαθμούς".

Σίγουρα δεν υπάρχει μία διαφορετική πίεση;

"Την αισθάνεσαι πάρα πολύ την πίεση. Οι οπαδοί αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα, είναι υπέροχος ο κόσμος, εγώ πέρασα εκεί 5 θαυμάσια χρόνια".

Έχεις ακόμα φίλους στην Ρόμα;

"Πάρα πολλούς. Για μένα ο Τότι είναι αδερφός, όπως ο Ντε Ρόσι: από την πρώτη ημέρα με υποδέχτηκαν πολύ καλά, με βοήθησαν να μεγαλώσω δίπλα τους".

Στην Νάπολι όμως τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά.

"Δεν είναι απολύτως αλήθεια. Στην πρώτη χρονιά με τον Αντσελότι δεν αρχίσαμε άσχημα, Αλλά όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, είναι φυσικό οι οπαδοί να κατηγορούν, ειδικά τις νέες μεταγραφές. Στο τέλος με τον Γκατούζο είχαμε κερδίσει το Κύπελλο Ιταλίας, την επόμενη χρονιά χάσαμε το Champions League από ένα άσχημο ματς και κατά τη διάρκεια της σεζόν μάς έλειψαν πολύ σημαντικοί παίκτες όπως ο Όσιμεν, ο Κουλιμπαλί, ο Μέρτενς..."

Τον Ιανουάριο του 2022 αποφάσισες να φύγεις. Ποια ήταν η αιτία;

"Ρωτήστε τον Ντε Λαουρέντις για αυτό. Υπήρχαν προβλήματα με τον σύλλογο που δεν θέλω να τα αναφέρω από σεβασμό στους συμπαίκτες μου που είναι ακόμα εκεί".

Γιατί γύρισες στην Ελλάδα;

"Το ήθελα πάρα πολύ. Γιατί ήθελα να αισθανθώ αγαπητός από τους οπαδούς και από τη διοίκηση και ήξερα πως στην Ελλάδα θα τα έβρισκα όλα αυτά".

Και κυρίως επέστρεψες για να παίξεις μετά από πάρα πολλά ματς στον πάγκο.

"Στην Νάπολι φέτος κέρδισα τα πρώτα μου τέσσερα παιχνίδια, έπειτα έμεινα εκτός χωρίς να καταλάβω το γιατί. Έκανα ένα λάθος με την Γιουβέντους, είναι αλήθεια. Δεν πιστεύω όμως ότι άξιζα τον αποκλεισμό".

Έχεις θυμό με τον Σπαλέτι;

"Όχι, ήταν μία απόφαση βάσει τακτικής. Ο Λουτσιάνο δεν αμφισβητείται ως προπονητής, είναι ανάμεσα στους καλύτερους που έχω γνωρίσει. Η σχέση δεν ήταν η καλύτερη σε απόλυτο βαθμο, ενώ με τους άλλους προπονητές που είχα η σχέση μου ήταν εξαιρετική".

Έχει σχέση με την περίοδο που ήσασταν μαζί στην Ρόμα;

"Δεν νομίζω. Αντίθετα, χωρίσαμε καλά με τον Σπαλέτι, χαιρετηθήκαμε με στοργή και του ευχήθηκα καλή τύχη".

Υπάρχει κάποια πολυτέλεια που θα μπορούσε να αφαιρεθεί χάρη στο ποδόσφαιρο;

"Πολυτέλεια; Αμάξια και ρολόγια αγοράζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Το δώρο που μπόρεσα να κάνω στον εαυτό μου χάρη στο ποδόσφαιρο δεν είναι ένα αντικείμενο. Είναι να μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που αγαπώ και με τους οποίους είμαι δεμένος. Ο Θεός μού έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσω όσους ήταν κοντά μου πριν γίνω ποδοσφαιριστής, πριν κερδίσω ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτοκίνητα, πολυτέλεια, προφανώς μου αρέσουν όλα αυτά, αλλά είναι όλα αμελητέα: όταν είχα ένα πρόβλημα, αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για μένα, τώρα, δόξα τον Θεό, μπορώ να είμαι εκεί για αυτούς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ