ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάλαρτζ: "Θέλω να γίνω ο νέος Βάντσικ"

Μάλαρτζ: "Θέλω να γίνω ο νέος Βάντσικ"
μαλαρτζ

Ο Μάλαρτζ θέλει τίτλους και να γίνει ο νέος Βάντσικ. Τα πάντα ο ΠΑΟ για Λεοντίου, λένε οι δύο στο "Π.Τ"

Μάλαρτζ: "Θέλω να γίνω ο νέος Βάντσικ"

Ο "τελευταίος των Μοϊκανών", Πολωνός γκολκίπερ μιλάει για το μοναχικό ρόλο του τερματοφύλακα, τη διαδρομή του από το Πουλτούσκ της Πολωνίας ως τον Παναθηναϊκό, την τρέλα που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση και το εκκεντρικό στυλ του, καταλήγοντας πως θα ήθελε να γίνει ο νέος Βάντσικ του Παναθηναϊκού και να κερδίσει πολλούς τίτλους.

" Πάνω απ' όλα θέλω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και τον κόσμο. Επίσης πρέπει να πάμε καλά στο Κύπελλο UEFA και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση και οφείλουμε να τη συνεχίσουμε».

Η χώρα σου έχει παράδοση σπουδαίων γκολκίπερ Ποιος ήταν το πρότυπο σου όταν ήσουν μικρός;

" Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο όταν ξεκίνησα. Στην πορεία το είδωλο μου έγινε ο Τσέσνι και από αυτόν έμαθα όσα ξέρω σήμερα. Θαύμαζα τον Βάντσικ που τον έβλεπα στην τηλεόραση και ξέρω πόσα πολλά προσέφερε στον Παναθηναϊκό. Μακάρι να γίνω ο νέος Βάντσικ της ομάδας".

Οι εμφανίσεις σου σε έφεραν στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων. Τι ήξερες εσύ για αυτό;

" Τίποτα, ή μάλλον όσα διάβαζα στις εφημερίδες. Μια μέρα με φώναξε ο κ. Πανόπουλος στο γραφείο του. Με ρώτησε αν ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό. Πέταξα από τη χαρά μου. Ήταν η ευκαιρία που περίμενα μια ζωή. Να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και να διεκδικήσω τίτλους".

Πριν από τα παιχνίδια έχεις άγχος;

" Όχι ιδιαίτερα. Αλλά πέρυσι, πριν από τα ματς με τις μεγάλες ομάδες και ειδικά στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, σκεφτόμουν πολύ το παιχνίδι".

Λεοντίου: "Για μένα Παναθηναϊκός σημαίνει τα πάντα"

Ο Σωτήρης Λεοντίου μιλάει για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του και την εγχείρηση στο γόνατο και τονίζει ότι θέλει να γυρίσει ακόμα πιο δυνατός. " Εκείνες τις στιγμές δεν πονούσα καθόλου. Το μόνο που ένιωσα, που άκουσα, πέφτοντας κάτω, ήταν ένα "κρακ" στο γόνατο.

Και μετά τίποτα. Έπιανα το πόδι και δεν μπορούσα καν να το κουνήσω. Κατάλαβα αμέσως πως είχα πάθει ζημιά. Το ίδιο είπε και ο κ. Μήτσου από τα αποδυτήρια κιόλας, βλέποντας το πόδι μου να κουνιέται ολόκληρο. Κάτι τέτοιες στιγμές, σου έρχεται ενστικτωδώς να πεις "γιατί εμένα;". Αλλά φυσικά δεν υπάρχει απάντηση

".

Πόσες φορές από τότε έχεις επαναφέρει στο μυαλό σου τη σκηνή; Πόσες φορές την έχει ξαναζήσει;

" Δεν έχω δει τη φάση του τραυματισμού μου ούτε μία φορά στο βίντεο. Για να πω την αλήθεια, δεν σκέφτομαι να το κάνω. Προτιμώ να λέω "πάμε" στον εαυτό μου, να σκέφτομαι πόσο ωραία θα είναι όταν ξαναγυρίσω, όταν ξαναπατήσω το χορτάρι της Παιανίας και της Λεωφόρου, πώς θα με υποδεχθεί ο κόσμος.

Φαντάσου, λέει, να γυρίσω σε ματς με τον Ολυμπιακό ... Όσο παράξενο κι αν σου φανεί, νιώθω πως ο τραυματισμός μου με έχει κάνει πιο δυνατό. Τώρα στα δύσκολα, λέω από μέσα μου, "θα φανεί πόσο δε μασάς"...

".

Θεωρείς πως έχει μερίδιο ευθύνης ο Λούα Λούα για τον τραυματισμό σου;

" Είναι αλήθεια πως τρακάραμε στον αέρα. Κάποιοι μου είπαν πως ήρθε αντιαθλητικά πάνω μου. Εγώ όμως δεν μπορώ να πω ότι φταίει. Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα άτσαλα. Αυτό ήταν όλο. Να σου πω μάλιστα και το άλλο;

Την επόμενη μέρα του αγώνα, έβλεπα στο κινητό μου διάφορες κλήσεις από έναν άγνωστο αριθμό με πολλά ψηφία. Δεν το σήκωνα, δεν απαντούσα σε κανέναν. Κάποια στιγμή, λοιπόν, λαμβάνω ένα γραπτό μήνυμα από αυτό τον αριθμό πως "εκ μέρους του Τρεζόρ Λούα Λούα, θα ήθελα να σας πω πως δεν ήταν εσκεμμένο. Σας εύχομαι καλή ανάρρωση"...

".

Ανήκεις σε μία ποδοσφαιρική γενιά του «Τριφυλλιού» που δεν έχει γευτεί τη χαρά ενός τίτλου...

" Θα πάρω φέτος! Αυτό μου λέει και ο προπονητής μου κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο. "Σε πιστεύω, είσαι παικταράς, γύρνα να το σηκώσουμε μαζί".

Αν σε ρωτούσε κάποιος τι σου έχει προσφέρει το ποδόσφαιρο, τι θα του απαντούσες;

" Το ποδόσφαιρο και η ζωή στην Παιανία με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο. Έμαθα τι σημαίνει πειθαρχία, έγινα πιο σοβαρός, έγινα αυτός που είμαι. Για μένα, Παναθηναϊκός σημαίνει τα πάντα".

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς τον εαυτό σου με τη φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας;

" Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Μην κοιτάς τότε που έπαιζα στη Μαρκό ή την Προοδευτική. Τότε ένιωθα μέσα μου πως... κάνω την πρακτική μου και πως μια μέρα θα επιστρέψω. Όπως κι έγινε. Τώρα είναι προφανώς διαφορετικά".

Προσωπικά πιστεύεις πως ως ποδοσφαιριστής έχεις κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσες ως τώρα;

" Είναι αλήθεια πως θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα. Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι ευχαριστημένος από μένα. Πρόπερσι ήταν η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, πέρσι κανείς μας δεν πήγε καλά, μα φέτος πίστευα ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Καλύτερα. Κι ήμουν έτοιμος κι εγώ -βλέποντας μάλιστα πως είμαι στις πρώτες επιλογές του προπονητή μου".

Εκτός αποστολής Ρομέρο, Σαριέγκι και Δάρλας

Ο Ζοσέ Πεσέιρο θα συνεχίσει και στην Δανία το rotation, έτσι λοιπόν αποφασίσει ν' αφήσει στην Αθήνα τους Ρομέρο, Σαριέγκι και Δάρλα. Την Τρίτη οι “πράσινοι” προπονήθηκαν στην Παιανία, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ζέσταμα, ταχύτητες και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με δίτερμα και αποθεραπεία.

Ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ορέστης Καρνέζης, Έκι Γκονζάλες, Σωτήρης Νίνης, Θανάσης Τσίγκας και Στέφανος Σιόντης. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης για την Κοπεγχάγη. Εκτός έμειναν οι Ορέστης Καρνέζης, Έκι Γκονζάλες, Σωτήρης Νίνης, Θανάσης Τσίγκας, Στέφανος Σιόντης, Σεμπάστιαν Ρομέρο, Γιόσου Σαριέγκι, Σωτήρης Λεοντίου και Φίλιππος Δάρλας.

Κλήθηκε στην Εθνική ο Νίλσον
Ο Μίκαελ Νίλσον κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της χώρας του για τους αγώνες με Ισπανία και Λετονία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Λαρς Λάγκερμπακ, ανακοίνωσε την αποστολή για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 και ο μπακ-χαφ του “τριφυλλιού” είναι στα πλάνα του.
































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ