ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ο Λακρουά μπήκε στο στόχαστρο του Κλοπ, ως αντικαταστάτης του Μάτιπ στο κέντρο της άμυνας

Ο Μαξένς Λακρουά με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ σε ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Λειψία | 16 Ιανουαρίου 2021
Ο Μαξένς Λακρουά με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ σε ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Λειψία | 16 Ιανουαρίου 2021 @2021 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ζόελ Μάτιπ υποχρεώνει την Λίβερπουλ να βγει στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου για να βρει τον αντικαταστάτη του για το κέντρο της άμυνας, με τον Μαξένς Λακρουά της Βόλφσμπουργκ να εμφανίζεται ως ο "εκλεκτός".

Η πόρτα χτύπησε δυνατά την πόρτα του Ζόελ Μάτιπ και της Λίβερπουλ καθώς ο τραυματισμός του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φούλαμ την περασμένη Κυριακή αποδείχτηκε πολύ σοβαρός, με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε να δείχνουν πως υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί του γόνατο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αγωνιστική σεζόν για τον Μάτιπ έληξε πρόωρα και πιθανότατα η καριέρα του στο "Άνφιλντ" (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024), με τους ρεντς να μην έχουν άλλη επιλογή από το να κινηθούν στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου για να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με αγγλικά μίντια, ο παίκτης πάνω στον οποίο έχει εστιάσει ο Γιούργκεν Κλοπ θεωρώντας πως αποτελεί ιδανική λύση για το κέντρο της άμυνας είναι ο Μαξένς Λακρουά της Βόλφσμπουργκ, με τον 23χρονο υψηλόσωμο στόπερ να μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ και να διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία έχοντας γράψει ήδη 85 συμμετοχές στην Bundesliga με τους λύκους την τελευταία τριετία.

Το συμβόλαιό του με την γερμανική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Νησί, το deal μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να κλείσει με ένα ποσό της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από τον Λακρουά ψηλά στη λίστα της Λίβερπουλ βρίσκεται και το όνομα του Μαρκ Γκουέχι, με την περίπτωσή του ωστόσο να είναι πολύ δυσκολότερη αφενός γιατί η Κρίσταλ Πάλας αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ και αφετέρου επειδή υπάρχουν πολλές ομάδς που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Άγγλου διεθνούς μπακ.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή οι ρεντς έχουν μείνει μόνο με τους Φαν Ντάικ και Κονατέ ως λύσεις πρώτης γραμμής για τη θέση των δύο στόπερ, έχοντας από πίσω τους τον νεαρό Κουάνσα και τον Γκόμεζ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ