PREMIER LEAGUE

Λιντς - Λίβερπουλ 1-1: Το Champions League απομακρύνεται για τους ρεντς

Liverpool's Diogo Jota, right, is challenged by Leeds United's Luke Ayling during the English Premier League soccer match between Leeds United and Liverpool at the Elland Road stadium in Leeds, England, Monday, April 19, 2021. (Lee Smith/Pool via AP)
Liverpool's Diogo Jota, right, is challenged by Leeds United's Luke Ayling during the English Premier League soccer match between Leeds United and Liverpool at the Elland Road stadium in Leeds, England, Monday, April 19, 2021. (Lee Smith/Pool via AP) @ 2021 CLIVE BRUNSKILL/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο 31' με τον Μανέ όμως όταν άρχισε να πιστεύει πως είχε καπαρώσε το τρίποντο που την έβαζε για τα καλά στο κόλπο του Champions League δέχτηκε οδυνηρή ισοφάριση από την Λιντς στο 87' με κεφαλιά του Γιορέντε (VIDEOS).

Σε αντίθεση με την διοίκηση που ψήφισε με τις πράξεις της υπέρ της European Super League, ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο του "Έλαντ Ρόουντ" πως ήθελαν πολύ το τρίποντο που θα αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητές της Λίβερπουλ για έξοδο στο Champions League τη νέα αγωνιστική σεζόν. Έδειχναν να το παίρνουν με το γκολ του Μανέ στο 31' όμως στο φινάλε πληγώθηκαν από μία στημένη φάση και τιμωρήθηκαν για την αισθητή πτώση στην απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιορέντε να νικάει με κοντινή κεφαλιά τον Άλισον και να γράφει το 1-1 με το πρώτο του γκολ στην Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο "Έλαντ Ρόουντ", λες και οι παίκτες της ήθελαν να δώσουν αποστομωτικές απαντήσεις αφενός στη διοίκηση (βλ. European Super League) και στους οπαδούς της Λιντς (αποδοκίμαζαν με υβριστικά συνθήματα έξω από το γήπεδο) και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο πολύ καλές φάσεις με τους Τιάγκο και Ζότα, ωστόσο στο 24' χρειάστηκε να επέμβει ο Άλισον και να σταματήσει τον Μπάμφορντ για να μην μείνει η ομάδα του Κλοπ πίσω στο σκορ.

Επτά λεπτά αργότερα η καλη παρουσία της στο χορτάρι ανταμείφηκε. Ο Ντιόγκο Ζότα κινήθηκε ωραία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαλε υπέροχη μπαλιά ακριβείας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Τρεντ-Αλεξάντερ Άρνολντ κινήθηκε εξαιρετικά χωρίς τη μπάλα και βγήκε απέναντι στον Μεσλιέ, για να κάνει την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Σαντιό Μανέ και τον Σενεγαλέζο φορ να γράψει το 1-0 στην κενή εστία. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο τέρμα του στην Premier League μετά από τον Ιανουάριο και το τέταρτο από τον Οκτώβριο του 2020 και έπειτα.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να υπερτερούν σε τελικές προσπάθειες (10 έναντι 4 της Λιντς) και να έχουν βρει το γκολ που δικαιούνταν ενώ στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους φλέρταραν με το 0-2, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Ντιόγκο Ζότα που απέτυχαν ωστόσο να βρουν δίχτυα.

Από το 50ο λεπτό και μετά ωστόσο η εικόνα άλλαξε ριζικά, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν συνεχώς μέτρα και να αυξάνουν το ποσοστό κατοχή τους κλείνοντας την Λίβερπουλ στα καρέ της και τους παίκτες του Κλοπ να αδυνατούν -λόγω κόπωσης- να πιέσουν ψηλά και να αρκούνται να περιμένουν, ελπίζοντας να κάνουν τη ζημιά στην ομάδα του Μπιέλσα μέσω αντεπιθέσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν η κόκκινη εστία να ζήσει εφιαλτικές στιγμές για ένα δεκάλεπτο, με τον Άλισον να θυμίζει τον κέρβερο των δύο προηγούμεων ετών σταματώντας σε τετ α τετ τους Χάρισον και Ρόμπερτς στο 69' και 77' αντίστοιχα και τον Μπάμφορντ να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με πλασέ ενδιάμεσα (75').

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζότα στο 80' και τον Σαλάχ στο 85' για να κλειδώσει το τρίποντο, όμως οι επιθετικοί της δεν βρήκαν δίχτυα και στο 87' ήρθε αναπόφευκτα η τιμωρία. Εκτέλεση κόρνερ του Χάρισον από τα δεξιά, ο Ντιέγκο Γιορέντε σηκώθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και εκτέλεσε τον -ανίκητο μέχρι τότε- Άλισον, για να γράψει το τελικό 1-1 (ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έχασε και αυτός πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 92') και να στερήσει δύο πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια των κόκκινων για είσοδο στην πρώτη τετράδα.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Άιλινγκ, Στρούικ, Γιορέντε, Αλιόσκι (79' Κλιχ), Φίλιπς, Ντάλας, Χάρισον, Ρόμπερτς (86' Ερνάντεθ), Κόστα (67' Ποβέντα), Μπάμφορντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Αλκάνταρα, Μανέ (71' Σαλάχ), Ζότα (81' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 16 Απριλίου

Έβερτον - Τότεναμ 2-2 (31', πέν. 62', Σίγκουρντσον / 27', 68' Κέιν)

Σάββατο 17 Απριλίου

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 3-2 (36' αυτ. Ντιοπ, 41' Ζοέλιντον, 82' Γουίλοκ / 73' Ντιοπ, 80' πεν. Λίνγκαρντ)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας αναβλήθηκε

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (60' Γουίλιαν Ζοσέ)

Κυριακή 18 Απριλίου

Άρσεναλ - Φούλαμ 1-1 (90+7' Ενκέτια / 59' πεν. Μάτζα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-1 (48' 84' Γκρίνγουντ, 90+3' Καβάνι / 50' Ταρκόφσκι)

Δευτέρα 19 Απριλίου

Λιντς - Λίβερπουλ 1-1 (87' Γιορέντε / 31' Μανέ)

Τρίτη 20 Απριλίου

Τσέλσι - Μπράιτον (22:00)

Τετάρτη 21 Απριλίου

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Πέμπτη 22 Απριλίου

Λέστερ - Γουέστ Μπρομ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Clive Brunskill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ