PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Φούλαμ 1-1: Ο Ενκέτια απέτρεψε το σούπερ κάζο στο 97'

Fulham's Josh Maja, centre, holds off Arsenal's Mohamed Elneny during an English Premier League soccer match between Arsenal and Fulham at the Emirates stadium in London, England, Sunday April 18, 2021. (Julian Finney/Pool via AP
Fulham's Josh Maja, centre, holds off Arsenal's Mohamed Elneny during an English Premier League soccer match between Arsenal and Fulham at the Emirates stadium in London, England, Sunday April 18, 2021. (Julian Finney/Pool via AP @ 2021 JULIAN FINNEY/ASSOCIATED PRESS

Η Φούλαμ βρέθηκε μία ανάσα από το να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της κόντρα στην Άρσεναλ, όμως ο Ενκέτια τής στέρησε τη χαρά καθώς ισοφάρισε για τους κανονιέρηδες στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων (VIDEOS).

Η Φούλαμ πήρε βαθμό στο "Emirates" από την Άρσεναλ με το 1-1 να σημαδεύει στο φινάλε τις προσπάθειες των δύο ομάδων σε αγώνα για την 32η αγωνιστική της Premier League, ωστόσο ούτε ο Σκοτ Πάρκερ ούτε κάποιος από τους παίκτες είχε κουράγιο να πανηγυρίσει για αυτόν τον πόντο.

Και αυτό γιατί οι κότατζερς προηγήθηκαν στο 59' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάτζα (το κέρδισε ο Λεμινά σε ανατροπή του από τον Γκάμπριελ) και με το ματς μπαίνει στις καθυστερήσεις, ήταν μία ανάσα από το να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους απέναντι στην Άρσεναλ στην 30η τους απόπειρα (5 ισοπαλίες - 24 ήττες μέχρι πρότινος) αλλά και να πάρουν το πρώτο τρίποντο σε λονδρέζικο ντέρμπι από το 2014 και 22 αποτυχημένες προσπάθειες.

Άγγιξαν τη νίκη, όμως στο φινάλε είδαν να τους γλιστράει μέσα από τα χέρια, καθώς ο Αρεολά -που ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς- δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ενκέτια να γράφει με προβολή το 1-1.

Αποτέλεσμα που δεν βόλεψε πάντως καμία ομάδα, με αυτή του Μικέλ Αρτέτα να αποχαιρετά τις όποιες ελπίδες είχε για τετράδα και να ελπίζει πλέον σε έξοδο στο Champions League μόνο μέσω κατάκτησης του Europa και εκείνη του Σκοτ Πάρκερ να μένει στο -6 από τη γραμμή της σωτηρίας με έξι αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράιαν, Μπεγερίν (68' Πεπέ), Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τζάκα, Ελνένι (68' Παρτέι), Θεμπάγιος, Σακά, Σμιθ-Ρόου, Μαρτινέλι, Λακαζέτ (70' Ενκέτια)

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Άινα, Άντερσεν, Ανταραμπιόγιο, Ρόμπινσον, Λεμινά, Ανγκισά, Καβαλέιρο (84' Μπράιαν), Ντε Κόρδοβα Ριντ, Λούκμαν (69' Χάρισον Ριντ), Μάτζα (77' Λόφτους-Τσικ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 16 Απριλίου

Έβερτον - Τότεναμ 2-2 (31', πέν. 62', Σίγκουρντσον / 27', 68' Κέιν)

Σάββατο 17 Απριλίου

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 3-2 (36' αυτ. Ντιοπ, 41' Ζοέλιντον, 82' Γουίλοκ / 73' Ντιοπ, 80' πεν. Λίνγκαρντ)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας αναβλήθηκε

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (60' Γουίλιαν Ζοσέ)

Κυριακή 18 Απριλίου

Άρσεναλ - Φούλαμ 1-1 (90+7' Ενκέτια / 59' πεν. Μάτζα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα 19 Απριλίου

Λιντς - Λίβερπουλ (22:00)

Τρίτη 20 Απριλίου

Τσέλσι - Μπράιτον (22:00)

Τετάρτη 21 Απριλίου

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Πέμπτη 22 Απριλίου

Λέστερ - Γουέστ Μπρομ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Julian Finney/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ