ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Λίνεν: "Ξεχωριστό το ματς με την ΑΕΚ"

Λίνεν: "Ξεχωριστό το ματς με την ΑΕΚ"
Λίνεν

"Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζεις με την ΑΕΚ" είπε ο Λίνεν ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Ανακοίνωση για τα εισιτήρια

Ο Έβαλντ Λίνεν παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή επιτυχία των «κυανέρυθρων» και στάθηκε στο γεγονός πως πλέον η ομάδα του θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει δύσκολους αντιπάλους σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει μετά και τη συμμετοχή στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
« Δεν νομίζω ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πιο δύσκολο από το χθεσινό με τη Σοσό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής και συμπλήρωσε: « Θέλουμε να βελτιωθούμε. Θέλουμε δύσκολους αντιπάλους και τώρα που προκριθήκαμε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA θα έχουμε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε δύσκολους αγώνες, Τετάρτη-Κυριακή».

«Ξεχωριστό το ματς με την ΑΕΚ»



Αναφορικά με την αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε: « Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζεις με την ΑΕΚ καθώς ανήκει στις μεγάλες ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.Έπαιξαν στην Ευρώπη όπως και εμείς αλλά ίσως είχαν την ευκαιρία να κάνουν πιο πολλές αλλαγές. Είμαστε έτοιμοι.Η ομάδα έχει τρεις μέρες για να γεμίσει τις μπαταρίες της».

Νοκ-άουτ ο Κόντι


Για το αν θα κάνει αλλαγές, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» ανέφερε: « Δεν ξέρω αν θα αλλάξω πολλά πράγματα. Ο Κόντι έπαθε διάστρεμμα και δεν θα είναι στην διάθεση μου.Πρέπει να βρούμε λύση. Είδαμε χθες όταν βγήκε ότι χρειαζόμαστε επιθετικό αλλά στο τέλος είδαμε ότι και με αυτό το σύστημα η ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το γεγονός πως οι αντίπαλοι σέβονται περισσότερο φέτος τον Πανιώνιο, απάντησε: «Είναι λογικό να μας σέβονται περισσότερο γιατί είχαμε καλή πορεία πέρυσι και βγήκαμε στο UEFA.Το πιο σημαντικό όμως είναι το παιχνίδι που θα κάνουμε. Ελπίζω να παίξουμε καλά όπως έγινε και με τις μεγάλες ομάδες στα φιλικά

».

Όσον αφορά στην «Ενωση», εξάλλου ο Έβαλντ Λίνεν, τόνισε: « Η ΑΕΚ έκανε καλές μετεγγραφές όπως ο Ριβάλντο, ο Μπλάνκο, ο Μανού, ο Ράμος, ο Αρουαμπαρένα, ο Ενσαλίβα και ο Ζεράλδο Άλβες. Είχε ήδη ένα καλό ρόστερ και αποτελεί μία δυνατή ομάδα».

Για το αν το παιχνίδι θα κριθεί στην αμυντική λειτουργία, καθώς τόσο ο Πανιώνιος όσο και η ΑΕΚ δεν έχουν δεχθεί ακόμη γκολ στο πρωτάθλημα, ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών, είπε: « Έχουμε δώσει μόλις τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα το ότι δεν δεχτήκαμε γκολ.

Μετά από 10-11 ματς θα μπορούσαμε να πούμε κάτι γι΄αυτό. Δεν νομίζω πάντως να κριθεί ο αγώνας στην αμυντική λειτουργία. Αν δούμε το περυσινό πρώτο μισό της σεζόν είχαμε καλύτερη αμυντική παρουσία αλλά δεν σκοράραμε. Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν αμυνόμαστε υπέροχα. Με τη Σοσό προκριθήκαμε χάρη στο επιθετικό μας ποδόσφαιρο.

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Αν έχουμε την κυκλοφορία της μπάλας τότε δεν κινδυνεύουμε. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που επίσης παίζει επιθετικά. Θα πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας και να παίξουμε ποδόσφαιρο



».

«Καλή τύχη στον Ενσαλίβα»



Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε και για τον Ταμαντανί Ενσαλίβα τον οποίο ο Πανιώνιος θα βρει για πρώτη φορά απέναντι του. « Είχε σημαντική συνεισφορά στην περυσινή μας πορεία και την έξοδο στο Κύπελλο UEFA και σκόραρε και στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Του εύχομαι τα καλύτερα τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά».

«Φοβήθηκα με τη Σοσό»


Μιλώντας για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, ο Έβαλντ Λίνεν δεν έκρυψε ότι φοβήθηκε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να χάσει την πρόκριση όταν δέχτηκε το γκολ από τη Σοσό. « Φυσικά φοθήθηκα. Αν κερδίζεις με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και δέχεσαι ένα γκολ, είναι λογικό να έχουν άγχος οι παίκτες. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαμε τον έλεγχο της μπάλας, τους αφήσαμε χώρους και έγιναν επικίνδυνοι.Στην συνέχεια όμως κερδίσαμε μπάλες και ήμουν χαρούμενος που τα τελευταία 20 λεπτά παίξαμε ποδόσφαιρο.Ήταν καθοριστικό γιατί αλλιώς θα χάναμε την πρόκριση».

«Ιδιαίτερη στιγμή»



Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο η πρόκριση του Πανιωνίου στους ομίλους αλλά και γενικότερα η έως τώρα παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, δήλωσε: « Είναι ωραία ιστορία. Είμαι πολλά χρόνια επαγγελματίας προπονητής. Είδα ομάδες που βγήκαν στο UEFA και την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκαν. Πρέπει να μπορέσουμε να βγούμε ξανά στο UEFA.Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στους ομίλους του UEFA ως πρώτος προπονητής.Με την Τενερίφη ως βοηθός προπονητή έφτασα στους «4» ενώ ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκα σε 15 ματς στην Ευρώπη.Ήταν λοιπόν ιδιαίτερο».

«Να κρατήσουμε τον κόσμο»



Για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες που ήταν εντυπωσιακή ακόμα, ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε ότι στόχος είναι να τον κρατήσει η ομάδα κοντά της με το ποιοτικό της ποδόσφαιρο. « Το ελπίζουμε να κρατήσουμε τον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας να προσφέρουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και για να έρθει ο κόσμος. Αν είναι γεμάτο το γήπεδο είναι καλύτερα για όλους. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα, αυτό θα γίνει με τη βοήθεια των οπαδών μας».

Λουρένσο-Ντελούρα


Σχετικά με τους τραυματίες Λουρένσο και Ντελούρα και ενώ ρωτήθηκε για τον δεύτερο σχετικά με τις φήμες ότι μπορεί να λυθεί η συνεργασία τον Ιανουάριο,ο Γερμανός προπονητής επίσης τόνισε: «Ο Λουρένσο ακολουθεί θεραπεία και ίσως σε δύο εβδομάδες να είναι έτοιμος. Τον χρειαζόμαστε. Για τον Ντελούρα δεν θέλω να σχολιάσω τις φήμες ότι μπορεί να φύγει τον Ιανουάριο.

Έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές και χάσαμε χρόνο. Αν κάνει την επέμβαση στην Ελλάδα θα επιστρέψει σε δύο μήνες και αν στην Γερμανία σε τρεις. Περιμένουμε να δούμε ποιές θα είναι οι εξελίξεις. Χρειαζόμαστε τον Ιανουάριο ένα καλό επιθετικό, αν θα είναι ο Ντελούρα η κάποιος άλλος

».

"Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πάγκο"


Ο Έβαλντ Λίνεν τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει για μία ακόμη φορά τα παράπονα του για το πρόγραμμα των αγώνων και το γεγονός ότι πλέον οι ομάδες θα δώσουν αγώνες πρωταθλήματος στις γιορτές των Χριστουγέννων.

« Όταν κερδίσαμε τη Σοσό με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για το γεγονός πως πήγαμε στη Γαλλία με ένα επίσημο παιχνίδι και έκανα κριτική. Τώρα όλες οι Ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν θα δούμε αν ήταν καλό. Ίσως να ήμασταν περισσότερο διψασμένοι για ποδόσφαιρο με τη Σοσό και να ήταν εκείνη κουρασμένη από τα 7-8 ματς που είχε δώσει.

Τώρα έχασαν όλες οι ομάδες και χρειάζεται να δίνουν αγώνες Τετάρτ-Κυριακή έχοντας προκριθεί στους ομίλους. Δεν είναι σωστή πρακτική. Μόνο στην Αγγλία παίζουν τα Χριστούγεννα γιατί έχουν 20 ομάδες, 38 αγωνιστικές και αγώνες Κυπέλλου και Λιγκ Καπ.Εδώ έχουμε 16 ομάδες και 30 αγωνιστικές

».

Μάλιστα χιουμοριστικά σε αυτό το σημείο είπε:«Θα πάρω ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα το βάλω μπροστά στον πάγκο στο παιχνίδι ενώ στο ημίχρονο θα ανταλλάξουμε τα δώρα».

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια

Θέση στο θέμα με τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ πήρε η ΠΑΕ Πανιώνιος. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κυανέρυθροι» αναφέρουν:

« Παρότι με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Πανιώνιος είχαμε προτείνει την ανταλλαγή εισιτήριων με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τους μεταξύ μας αγώνες, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε πως στον αγώνα της Κυριακής Πανιώνιος-ΑΕΚ, δεν θα λειτουργήσει η θύρα 1 για τις ανάγκες των μεμονωμένων φιλάθλων της ΑΕΚ, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που θα βρίσκονταν την Κυριακή στο γήπεδο θα ήταν περισσότεροι από 1.500, όπως έχει αποφασιστεί κατά την σύσκεψη μέτρων του ως άνω αγώνα. Μετά και την χθεσινή πρόκριση του Πανιωνίου στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, η ζήτηση των εισιτηρίων του αγώνα από τους φιλάθλους του Πανιωνίου είναι υπερβολικά αυξημένη, με πολύ πιθανή την περίπτωση να εξαντληθούν όλα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω δύο λόγων, δεν εγγυάται την ασφάλεια των δέκα χιλιάδων και πλέον φιλάθλων, της πόλης και του γηπέδου.
Παρότι η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει ταχθεί επίσημα στην μετακίνηση φιλάθλων, αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε την απόφασή μας και να μην εξυπηρετήσουμε τους φιλάθλους της ΑΕΚ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε παραλάβει εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της και βοηθούσε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα





».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Έχουμε ζητήσει από τις Αστυνομικές Αρχές την τροποποίηση της απόφασης των μέτρων που πάρθηκαν με Αριθ. Πρωτ. 1003/2/488/5-ΙΘ και δηλώνουμε ότι δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και τα εκδοθέντα εισιτήρια της θύρας 1 δεν θα διατεθούν. Αυτά θα δοθούν προς φύλαξη στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης».





































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ