ΑΕΚ

Λίνεν: "Φεύγουμε από το κεφάλι ψηλά"

Λίνεν: "Φεύγουμε από το κεφάλι ψηλά"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη βελτίωσης στο τελείωμα των φάσεων. Έντονα παράπονα για την κίτρινη στον Κορδέρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνιικού της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου:

"Δεν μπορώ να συγχαρώ τον κύριο Μίτσελ αφού δεν είναι εδώ, όμως του έδωσα τα εύσημα στον αγωνιστικό χώρο όπως και στους παίκτες του Ολυμπιακού. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τα δύο πρώτα γκολ που ήρθαν από στημένες φάσεις, Σε κανονική ροή παιχνιδιού είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, όπως και κόντρα στον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, καλύτερη από τον Παναθηναϊκό και μας δυσκόλεψε. Είχαμε χαμένες ευκαιρίες αλλά η απειρία του Φούντα στοίχισε σε δύο περιπτώσεις.

Ήταν και η καταπληκτική ευκαιρία του Κορδέρο στο 1-0. Γενικά όμως φεύγουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά, καθώς σταθήκαμε καλά, είχαμε καλή κυκλοφορία και αυτό θα μας χρησιμεύσει στα επόμενα παιχνίδια. Η κίτρινη κάρτα που πήρε ο Κορδέρο, ήταν μια απόφαση-νροπή του διαιτητή. Όταν έπαιζα μπάλα, έπρεπε να χτυπήσουμε για να βγει κάρτα. Εδώ είναι διαφορετικά. Ίσα που ακούμπησε τον Μανιάτη και παρατηρήθηκε. Τώρα θα τον χάσουμε για τα δύο επόμενα ματς. Επαναλαμβάνω είναι ντροπή αυτή η κίτρινη κάρτα.

Ο διαιτητής πρέπει να χρησιμοποιεί τις κάρτες σαν προειδοποίηση να ηρεμεί ο παίκτης. Ο Κορδέρο στο πρώτο του απλό φάουλ είδε κίτρινη. Για να βγει κίτρινη στην Αγγλία πρέπει να "πυροβολήσεις" κάποιον. Εδώ είναι λάθος και ο κανονισμός με τις τιμωρίες ανάλογα με τον αριθμό καρτών. Στις 10 κάρτες χάνει ένας παίκτης 5 ματς συνολικά. Δεν ζήτησα από τον Κορδέρο να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα για να γλιτώσει μια αγωνιστική. Αυτό είναι γελοίο. Μετά εξάλλου παίζουμε με τη Βέροια και τον θέλω, γιατί είναι πολύ κρίσιμο ματς. Αν του έλεγα να αποβληθεί, δεν θα τον είχα. Ξέρω πως γίνεται αυτό στην Ελλάδα, αλλά για μένα είναι απαράδεκτο.

Παίζαμε με τον Ολυμπιακό και αλλάξαμε το στυλ μας, γιατί πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όμως το σημαντικό σε κάθε ματς είναι να έχεις την κατοχή της μπάλας. Για αυτό προτίμησα έναν έξτρα χαφ, θυσιάζοντας έναν δεύτερο επιθετικό. Εξάλλου ο Ολυμπιακός έχει καλούς ακραίους και χρειαζόμασταν να ρίξουμε εκεί το βάρος. Ήταν τραυματίας και ο Πετρόπουλος, οπότε δεν είχαμε πολλές λύσεις. Προτίμησα να κυνηγήσουμε ένα γκολ στην κόντρα.

Σίγουρα δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στον τελείωμα των φάσεων. Είπα και πριν, στοίχισε η απειρία του Φούντα, όπως και η χαμένη ευκαιρία του Κορδέρο. Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η ευκαιρία του Κατίδη. Αλλά και ο Ολυμπιακός βλέπουμε πως κάνει 20 ευκαιρίες και δεν σκοράρει εύκολα, χρειάζεται τις στημένες φάσεις πολλές φορές για να βάλει γκολ. Σίγουρα θέλουμε βελτίωση, οι νεαροί μας παίκτες θα γίνουν καλύτεροι αποκτώντας εμπειρίες. Προφανώς στα επόμενα παιχνίδια θα αλλάξουμε το σύστημα μας (σ.σ. σε πιο επιθετικό)".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ