CHAMPIONS LEAGUE

Λιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Λιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
Λιλ-Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λιλ με 1-0 εκτός έδρας χάρη σε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ

Ο Έρικ Μπράαμχααρ (όπως φαίνεται από τον τηλεοπτικό δέκτη) δεν είχε σφυρίξει! Ο Ουαλός μέσος, όμως, επιχείρησε την προσπάθειά του αιφνιδιαστικά, την ώρα που ο Τόνι Σίλβα έδινε οδηγίες για το στήσιμο του τείχους της ομάδας του.
Ο Γκιγκς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες που δεν προάγουν το "ευ αγωνίζεσθαι". Είναι χαρακτηριστικό πως ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αιφνιδίασε ακόμα και τους συμπαίκτες του, καθώς εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό κι ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν είχε προλάβει καλά-καλά να στήσει την μπάλα.

Οι παίκτες της γαλλικής ομάδας έπεσαν πάνω στον Ολλανδό διαιτητή και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ με τη σέντρα πέταξαν την μπάλα σε πλάγιο άουτ και απείλησαν με αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, ύστερα από διαβουλεύσεις πείστηκαν να μην προχωρήσουν στην ανόητη (Champions League είναι!) αυτή κίνηση και να συνεχίσουν τον αγώνα. Πάντως, την τιμωρία από την UEFA δεν πρόκειται να τη... γλιτώσουν.

Η Λιλ φωνάζει και με το δίκιο της, λοιπόν, για τη συγκεκριμένη φάση που εν τέλει έκρινε τον τελικό νικητή, όμως δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για το γκολ που σημείωσε στο 62' και δεν μέτρησε ποτέ. Ο Πίτερ Οντεμβίνγκιε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αγγλικής ομάδας, αλλά ο Ολλανδός ρέφερι έδωσε επιθετικό φάουλ στον Νιγηριανό επιθετικό, που έδωσε "μάχη" στον αέρα με τον Νεμάνια Βίντιτς, όμως κράτησε καθαρά τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν καλό, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά και να προσπαθούν για τη νίκη. Η καλύτερη ευκαιρία από πλευράς Άγγλων σημειώθηκε στο 53', όταν ο Τόνι Σίλβα απέκρουσε το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Γουέιν Ρούνεϊ στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Όσο για τους Γάλλους, εκτός από το γκολ που δεν μέτρησε, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 57' για να βρουν δίχτυα, αλλά ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ "νίκησε" τον Μαθιού Μποντμέρ σε τετ α τετ.

Πλέον, στη ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο "Ολντ Τράφορντ", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σαφώς το πάνω χέρι στην υπόθεση-πρόκριση στους "8" του Champions League. Η Λιλ ελπίζει σε ένα θαύμα...

Πανικός στις εξέδρες!
Να σημειωθεί πως στις κερκίδες του "Φελίξ Μπολάρ" λίγο έλειψε να γίνουν σοβαρά επεισόδια. Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, ένας εκ των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήδηξε από τα κιγκλιδώματα και βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, πίσω από τον Ολλανδό τερματοφύλακα της ομάδας του.

Η ασφάλεια του γηπέδου αμέσως τον απομάκρυνε, όμως οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας που βρίσκονταν κοντά στο συμβάν αντέδρασαν. Άρχισαν να σκαρφαλώνουν το προστατευτικό δίχτυ, αλλά η αστυνομία επενέβη και ύστερα από αρκετές αντεγκλήσεις το περιστατικό έλαβε τέλος. Προηγούμενως, όμως, είχαν μεταφερθεί εκτός εξεδρών δύο φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων μία ηλικιωμένη γυναίκα, για λόγους ασφαλείας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιλ (Κλοντ Πιέλ): Σίλβα, Σαλμέ, Πλεστάν, Ταυλαρίδης, Ταφορό, Μποντμέρ, Μακούν, Ντεμπουσί, Ομπρανιάκ (90' Μπάστος), Φοβέργκ (57' Καμπάιγ), Οντεμβίνγκιε (75' Οντέλ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Νέβιλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς (94' Ο' Σι), Κριστιάνο Ρονάλντο (67' Σαχά), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Λάρσον.

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχααρ (Ολλανδία)

Βοηθοί: Άντριααν Ίνια (Ολλανδία), Άριε Μπρινκ (Ολλανδία)

Τέταρτος διαιτητής: Μπας Νιχούις (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Φοβέργκ, Ντεμπουσί, Σίλβα (Λιλ), Εβρά, Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Κόκκινες κάρτες: -





























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ