LIGUE 1

Ligue 1: Τα βραβεία δεν βοήθησαν την Παρί, νίκη για Μαρσέιγ, γκέλα για Λιόν

Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε στιγμιότυπο του αγώνα κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Παρί σε στιγμιότυπο του αγώνα κόντρα στη Νις για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί δεν κατάφερε να υποτάξει τη Νις στο Παρίσι, παρότι είχε στην ενδεκάδα τους βραβευμένους Λιονέλ Μέσι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Μαρσέιγ κόντρα στη Ναντ, σοκ για τη Λιόν από τη Ρεμς.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα παρουσίασαν τα βραβεία τους στο "Παρκ ντε Πρενς" πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Νις, όμως δεν βοήθησαν την Παρί για να "ξεκολλήσει" από το 0-0 για τη 16η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι Νικαιώτες είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο να κάνουν ακόμα πιο άβολη την ατμόσφαιρα στο Παρίσι, όμως ο Ντοναρούμα (που αγωνίστηκε βασικός) κράτησε το μηδέν. Ο Μέσι (που έπαιξε κεντρικά), ο Κιλιάν Εμπαπέ (που έπαιξε αριστερά) και ο 21χρονος μέσος Ερίκ Εμπίμπ είχαν τις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων, όλες στο 1ο ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, όμως απέτυχαν να αξιοποιήσουν αυτήν τη συνθήκη. Αντιθέτως, ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ είχε δοκάρι στο 59' και δεν κατάφερε να δώσει ένα "διπλό" που θα έφερνε τη Νις ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και ο Λιονέλ Μέσι της Παρί παρουσιάζουν τα βραβεία Γιασίν και Χρυσής Μπάλας που κατέκτησαν αντίστοιχα πριν από την αναμέτρηση με τη Νις για τη Ligue 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και ο Λιονέλ Μέσι της Παρί παρουσιάζουν τα βραβεία Γιασίν και Χρυσής Μπάλας που κατέκτησαν αντίστοιχα πριν από την αναμέτρηση με τη Νις για τη Ligue 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα της βραδιάς και πέρασε στη 2η θέση και μάλιστα με αγώνα λιγότερο. Το 1-0 επί της Ναντ στο "Μποζουάρ" ήταν φυσική απόρροια της κυριαρχίας των Μασσαλών στον αγώνα, που πήραν προβάδισμα στο 30ό λεπτό με τον Ζέρσον και από ασίστ του Ντμιτρί Παγέτ, που έχει συμμετοχή σε επτά από τα δέκα τελευταία γκολ της Μαρσέιγ και 21 σε 23 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Χόρχε Σαμπαόλι. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες και στη συνέχεια, αλλά τελικά περιορίστηκαν στο γκολ του Βραζιλιάνου μέσου.

Η Λιόν έπεσε θύμα έκπληξης στο "Γκρουπάμα", αφού η Ρεν πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Ουγκό Εκτίκ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία (απουσίαζε λόγω κορονοϊού) και του Τάσου Δώνη (έμεινε στον πάγκο) περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους "γκον" να έχουν ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα από νωρίς. Παρ' όλα αυτά, ο Βόουτ Φας άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό και πάγωσε τις κερκίδες, μέχρι ο Καρλ Τοκό Εκαμπί να ισοφαρίσει σε 1-1. Οι παίκτες του Πέτερ Μπος είχαν περισσότερες προσπάθειες για το νικητήριο γκολ, αλλά τελικά το βρήκαν οι φιλοξενούμενοι στο τέλος.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία στη Ligue 1

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΡΣΕΙΓ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ