LIGUE 1

Ligue 1: Η Μονακό παλεύει για το Champions League, η Λιλ μένει πίσω

Ο Κέβιν Φόλαντ της Μονακό σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρί για τον τελικό του Coupe de France 2020-2021 στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
Ο Κέβιν Φόλαντ της Μονακό σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρί για τον τελικό του Coupe de France 2020-2021 στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 © 2021 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Η Μονακό έκαμψε την αντίσταση της Τρουά και πλησίασε στις θέσεις της Ligue 1 που οδηγούν στο Champions League. Η Λιλ έμεινε στο 1-1 με την Ανζέ και απομακρύνθηκε από τους Μονεγάσκους.

Η τρίτη σερί νίκη στη Ligue 1 από τη Μονακό τη φέρνει πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Το 2-1 επί της Τρουά άνοιξε την όρεξη των Μονεγάσκων και προοικονομεί για ένα φινάλε θρίλερ στη σεζόν.

Οι παίκτες του Φιλίπ Κλεμάν είχαν το πάνω χέρι σε έναν αγώνα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, όμως δυσκολεύτηκαν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Η περίπτωση του Κάιο Ενρίκε στο 19' ήταν η εξαίρεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 20 λεπτά αργότερα με τον Ίκε Ούγκμπο, σε μία από τις σπάνιες επιθέσεις τους. Τη λύση έδωσε ο Κέβιν Φόλαντ, ο οποίος δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στον αγώνα στο 2ο μέρος έκανε το 2-1, με το οποίο η Μονακό έφτασε στη νίκη.

Η Λιλ θα μπορούσε να έχει τους ίδιους βαθμούς με τους Μονεγάσκους, όμως "κόλλησε" στο 1-1 στην έδρα της Ανζέ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Τιάγκο Τζαλό και τελικά μία αλλαγή που μπήκε στο γήπεδο για να αλλάξει τα δεδομένα, ο Έντον Ζεγκρόβα, ισοφάρισε στο 74' στο τελικό σκορ.

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση της Μπρεστ με τη Ναντ, η οπία διεκόπη λίγο μετά την έναρξη του 2ου μέρους λόγω εισβολής οπαδών των γηπεδούχων. Οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια κι επέστρεψαν όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ