ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόκα - Ρίβερ: Οι ημερομηνίες και ώρες των τελικών, οριστικά δίχως οπαδούς του φιλοξενούμενου

Agustin Almendra of Boca Juniors, left, fights for the ball with Gonzalo Martinez of River Plate, during a local tournament soccer game in Buenos Aires, Argentina Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Agustin Almendra of Boca Juniors, left, fights for the ball with Gonzalo Martinez of River Plate, during a local tournament soccer game in Buenos Aires, Argentina Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Στις 10 και 24 Νοεμβρίου, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, θα διεξαχθούν οι δύο τελικοί του Copa Libertadores ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και τη Ρίβερ Πλέιτ. Χωρίς παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο κύβος ερρίφθη στη σύσκεψη που είχαν ο πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ, Ροδόλφο Ντ' Ονόφριο, και της Μπόκα Τζούνιορς, Ντανιέλ Ανχελίσι με τον ομόλογό τους από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA), Κλαούδιο Τάπια.

Οι δύο τελικοί του Copa Libertadores θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Το πρώτο ματς θα γίνει στο "Bombonera" στις 10 του μήνα, η ρεβάνς στο "Monumental" στις 24. Παρά το γεγονός ότι o πρόεδρος της χώρας της Νοτίου Αμερικής και πρώην πρόεδρος της Μπόκα, Μαουρίσιο Μάκρι, ήθελε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, αυτό δεν θα γίνει.

Λόγοι ασφαλείας - εξαιτίας του ατέρμονου κύκλου βίας στο ποδόσφαιρο της "χώρας του τάνγκο" - κατέστησαν ανέφικτη τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Copa Libertadores που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων.

"Οι ομάδες συμφώνησαν ο τελικός να διεξαχθεί τα Σάββατα 10 και 24 Νοεμβρίου στις 17:00 (22:00 ώρα Ελλάδας), χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς. Οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν ότι μπορεί να είναι ελκυστική η παρουσία φιλοξενούμενων, αλλά ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα. Παρά την απόφαση που λήφθηκε, η Μπόκα και η Ρίβερ αναγνωρίζουν την προσπάθεια του προέδρου, Μαουρίσιο Μάκρι, να υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί", υποστήριξε ο πρόεδρος της AFA, Κλαούδιο Τάπια.

Έτσι κι αλλιώς είναι η τελευταία διοργάνωση με διπλό τελικό. Από την επόμενη (2019) ο τελικός θα είναι μονός και θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο (Estadio Nacional στο Σαντιάγκο, Χιλή, για την επόμενη σεζόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ