ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copa Libertadores: Σούπερ τελικός Μπόκα - Ρίβερ για πρώτη φορά!

Dario Benedetto of Argentina's Boca Juniors celebrates scoring his side's second goal against Brazil's Palmeiras during a Copa Libertadores second leg semifinal match in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Andre Penner)
Dario Benedetto of Argentina's Boca Juniors celebrates scoring his side's second goal against Brazil's Palmeiras during a Copa Libertadores second leg semifinal match in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Andre Penner) AP

Η Μπόκα Τζούνιορς αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) στο Σάο Πάουλο με την Παλμέιρας και προκρίθηκε στο διπλό τελικό του Copa Libertadores, όπου θ' αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο Ρίβερ Πλέιτ. Για πρώτη φορά superclásico στη μάχη για τον τίτλο. (VIDEO)

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! Για πρώτη φορά έχουμε superclásico στο διπλό τελικό του Copa Libertadores. Για πρώτη φορά Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι "μιγιονάριος" του Νάτσο Σκόκο είχαν κλείσει πρώτα θέση, καθώς με σούπερ ανατροπή (1-2) πέρασαν από το Πόρτο Αλέγκρε επί της Γκρέμιο τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/10). Τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης (1/11) οι "σενέισες" επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στο μεγάλο διπλό τελικό.

Η Μπόκα Τζούνιορς είχε το προβάδισμα, καθώς στο Μπουένος Άιρες είχε επικρατήσει 2-0 της Παλμέιρας με δύο γκολ του Ντάριο Μπενεντέτο. Οι Αργεντινοί άνοιξαν το σκορ στo "Allianz Parque" του Σάο Πάουλο με γκολ του Ουαντσόπε Άμπιλα στο 18ο λεπτό.

Η "βερντάο" ισοφάρισε στο 53' με τον Λουάν και πήρε προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι του Γκόμες ύστερα από επτά λεπτά (60'). Ο "Πίπα" (παρατσούκλι του Ντάριο Μπενεντέτο) έκανε το 2-2 στο 70ό λεπτό, έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα των Βραζιλιάνων γι' ανατροπή και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2). Έδωσε την πρόκριση στην Μπόκα.

Τι γίνεται, όμως, με τους τελικούς; Ίσως να είναι οι πρώτοι στην ιστορία της διοργάνωσης χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών (λόγω σχετικής απόφασης στην Αργεντινή για την αποφυγή επεισοδίων). Ο πρώτος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην έδρα της Μπόκα Τζούνιορς, "Bombonera", στις 7 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στις 28 του μήνα στην έδρα της Ρίβερ, "Monumental".

Ημέρα Τετάρτη, δηλαδή, αμφότερα τα ματς. Η ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol), όμως, ζήτησε από την αντίστοιχη της Αργεντινής (AFA) να διεξαχθούν Σάββατο (10 και 24) για τηλεοπτικούς κυρίως λόγους.

Έτσι κι αλλιώς είναι η τελευταία διοργάνωση με διπλό τελικό. Από την επόμενη (2019) ο τελικός θα είναι μονός και θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο (Estadio Nacional στο Σαντιάγκο, Χιλή, για την επόμενη σεζόν)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Ουέβερτον, Μάικε, Λουάν, Γκόμες, Ντιόγκο Μπαρμπόζα, Μπρούνο Ενρίκε (46' Μοϊζές), Φελίπε Μέλο (76' Γκουστάβο Σκάρπα), Ντουντού, Λούκας Λίμα, Ουίλιαν (63' Μπόρχα), Ντέιβερσον.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Γκιγέρμο Μπάρος Στσελότο): Ρόσι, Χάρα, Ισκιερδός, Μαγκαλάν, Ολάσα, Μπάριος, Βίγια, Νάντες, Πάμπλο Πέρες (81' Γκάγκο), Παβόν (74' Σάρατε), Ουαντσόπε Άμπιλα (62' Μπενεντέτο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ