ΑΕΚ

Λεονάρντο: "Ηρεμία και τα κεφάλια μέσα"

Λεονάρντο: "Ηρεμία και τα κεφάλια μέσα"
Λεονάρντο-ΑΕΚ

"Θέλουμε να τους κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο" είπε στο SPORT 24 ο Λεονάρντο. Στην Αθήνα ο Ολεγκέρ (vid)

Τα σημάδια της κούρασης ήταν εμφανή στο πρόσωπο του Λεονάρντο, καθώς έβγαινε από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Άλλο τόσο εμφανής ωστόσο ήταν και η χαρά του για τη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ επί της Βασλούι, που δίνει και σε αυτόν τη δυνατότητα να κάνει ντεμπούτο σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πανηγύρι, όπως αυτό των ομίλων του Europa League.
Αφού αντάλλαξε χαιρετισμό και μια εγκάρδια αγκαλιά με τον Βραζιλιάνο αστέρα της Βασλούι Ουέσλεϊ ( "πολύ καλός παίκτης, τον θυμάμαι από τότε που έπαιζε στην Πορτογαλία"), δέχθηκε να μοιραστεί με το SPORT 24 τις πρώτες σκέψεις του για την επικείμενη κλήρωση των ομίλων του Europa League:

"Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πολύ καλά τι μας περιμένει. Δεν έχω δει με ποιες ομάδες μπορεί να κληρωθούμε κι έτσι δεν έχω άποψη. Με όποιον όμως και να κληρωθούμε, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο".

Ο νεαρός Βραζιλιάνος δεν έκρυψε πόσο χαρούμενος ήταν και ο ίδιος για την αίσια έκβαση που είχε η περιπέτεια με τη Βασλούι: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ και που μπόρεσα να την βοηθήσω να πάρει μια τόσο σημαντική πρόκριση. Παρ' όλο που δεν είμαι 100% έτοιμος, έκανα ό,τι μπορούσα. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, όπου επίσης θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και μετά έχουμε μία εβδομάδα για να ξεκουραστούμε, αλλά και για να δουλέψουμε ώστε να τα πάμε ακόμα καλύτερα".

"Εγώ ζήτησα αλλαγή"

Σε πολλούς προκάλεσε απορίες η αλλαγή του Λεονάρντο σε ένα σημείο του αγώνα (67') όπου αφενός αυτός έδειχνε να έχει συμβάλει καθοριστικά στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίαζε η ΑΕΚ και αφετέρου το σκορ ήταν ακόμα ρευστό (1-0). Ο ίδιος πάντως έσπευσε να λύσει αυτές τις απορίες: "Από κάποια στιγμή και μετά είχα αρχίσει να παθαίνω κράμπες στα πόδια μου. Δεν έχω κάνει καλή προετοιμασία ως τώρα, αφού όσο ήμουν στο Λεβαδειακό δεν έκανα τίποτα, ενώ στην ΑΕΚ έχω έρθει εδώ και λίγο καιρό και δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Είπα λοιπόν με τον προπονητή μου να βγω ώστε να μπει στη θέση μου κάποιος άλλος παίκτης, πιο φρέσκος, που θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο".

Τέτοιους παίκτες, φρέσκους και ετοιμοπόλεμους ως εναλλακτικές λύσεις, δεν είχε πολλούς η ΑΕΚ ως τώρα, αλλά αποκτά και θα αποκτήσει κι άλλους. "Ναι, αυτό είναι καλό", συμφώνησε ο Λεονάρντο. "Είναι βέβαιο πως η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα να γίνει καλή και ποιοτική".

Ενσαλίβα: "Πάντα αισιόδοξοι"

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Καφέ στο 72', ωστόσο παρακολουθώντας το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο είχε μια ελαφρώς διαφορετική εκτίμηση από όσους ισχυρίζονται ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ένιωθαν έντονη ψυχολογική πίεση στη διάρκεια του αγώνα:

"Δεν νομίζω ότι ήμαστε νευρικοί", δήλωσε στο SPORT 24 κατά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ. "Απλώς η Βασλούι είχε πολύ καλή αμυντική τακτική, είχε πολλούς παίκτες στο κέντρο και την άμυνά της και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να παίξεις καλά. Όλα αυτά μέχρι να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Μόλις το πετύχαμε, ο αντίπαλός μας αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική και όλα έγιναν πιο εύκολα για μας".

Ο Ενσαλίβα έδειξε να μην νοιάζεται και πολύ για το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων του Europa League, διότι, όπως εξήγησε, "το παν είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι για κάθε περίσταση. Και να παραμένουμε αισιόδοξοι είτε τα πράγματα πηγαίνουν καλά είτε όχι. Αυτό είναι σημαντικό για να προοδεύει η ομάδα".

Ανάσα για το ταμείο, ώθηση για μεταγραφές

Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, πέραν του ότι διασώζει το γόητρο της ΑΕΚ και τη διατηρεί στο ευρωπαϊκό προσκήνιο τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο, φέρνει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ. Κάτι που ήταν περίπου συνθήκη εκ των ων ουκ άνευ για τη διοίκηση Θανόπουλου, η οποία είχε προϋπολογίσει αυτά τα έσοδα και η απώλειά τους θα ισοδυναμούσε περίπου με μια μικρη καταστροφή.

Πόσα χρήματα θα εισπράξει η Ένωση χάρη σε αυτή την πρόκριση; Στην ΠΑΕ υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν ένα ποσό γύρω στα 4-5 εκατομμύρια Ευρώ, που αντιστοιχεί όχι μόνο στο pool της UEFA (το μερίδιο της ΑΕΚ, παρεμπιπτόντως, θα είναι λίγο μεγαλύτερο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν, διότι η Ένωση θα μοιραστεί με τον Παναθηναϊκό το μερίδιο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε εκτός ομίλων), αλλά και στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων.

Αν σε αυτά τα χρήματα προστεθούν τα 4,2 εκατομμύρια που επωφελήθηκε η ΑΕΚ από την πώληση του Κυριάκου (3 εκ. από τη Λίβερπουλ και 1,2 εκ. από το συμβόλαιο του παίκτη, το οποίο γλιτώνει), γίνεται αντιληπτό ότι στο ταμείο θα εισρεύσουν συνολικά περί τα 8,5-9 εκατομμύρια Ευρώ.

Κι αυτό δίνει στον Νίκο Θανόπουλο τη δυνατότητα να κάνει τις τελικές κινήσεις του για την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό αυτή η ευχάριστη οικονομική εξέλιξη να δώσει τη δυνατότητα να γίνει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού Ζόνας, καθώς πλέον μπορεί η ΑΕΚ να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της και να πάρει τον φορ της Γκρέμιο, για τον οποίον έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στην Αθήνα ο Ολεγκέρ

Μετά την απόκτηση του Γκερέιρο η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή και του κεντρικού αμυντικού, που αναζητούσε μετ' επιτάσεως μετά τη φυγή του Κυριάκου. Η συμφωνία με τον Καταλανό πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα Ολεγκέρ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς μάλιστα λέγεται πως αυτός σήμερα θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να ρυθμίσει τις τελικές λεπτομέρειες και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Η σημερινή, τέλος, είναι η καθοριστική ημέρα και για την περίπτωση του Σανέλ Γιάχιτς, τον οποίον επίσης θέλει διακαώς ο Μπάγεβιτς. Ο Νίκος Θανόπουλος προσπαθεί να ρίξει τις απαιτήσεις του Άρη και σήμερα αναμένεται να κάνει την τελική διαπραγμάτευση.

Όσο για τον Ρεφίκ Τζεμπούρ, αποτελεί ήδη ξένο σώμα για την ΑΕΚ και πλέον το θέμα δεν είναι πόσα χρήματα μπορεί να φέρει για να φύγει, αλλά να φύγει. Έστω και ως δανεικός...

Τα γκολ του αγώνα ΑΕΚ-Βασλούι:










































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ