ΠΑΟΚ

Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-0

Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-0
Λάρισα-ΠΑΟΚ-φάση MOTIONTEAM

Λάρισα και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο "Αλκαζάρ" για την 26η αγωνιστική, σε ένα από τα χειρότερα φετινά ματς της Σούπερ Λίγκας

Η Λάρισα είχε μεγαλύτερη ανάγκη από τους τρεις βαθμούς καθώς δίνει μάχη με τον Άρη για την κατάληψη της 5ης θέσης που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ, όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν αποτύπωσε αυτή την επιθυμία της, με τον Φερνάντο Σάντος να στήνει την ομάδα του με πρωταρχικό στόχο την ισοπαλία και να την παίρνει χωρίς μεγάλη δυσκολία.
Στο πρώτο μέρος οι "βυσσινί" είχαν μία φλύαρη και άκαρπη πρωτοβουλία, όμως το δοκάρι του Λάκη στο 39' ήταν η σημαντικότερη φάση του 45λεπτου, με τον Μουσλίμοβιτς να νικιέται από τον Κοτσόλη στο μεταξύ τους τετ α τετ στο 62' στην καλύτερη φάση του "Δικεφάλου" στην επανάληψη.

Το τελευταίο μισάωρο ήταν αποκαρδιωτικό από πλευράς θεάματος, με τον Πάρα να "υπογράφει" στο 91' τη μοναδική (!) κλασική ευκαιρία της Λάρισας στο ματς, με το σουτ του εκτός περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από επτά εντός έδρας αγώνες της που η Λάρισα κράτησε ανέπαφη την εστία της (από τις 29 Νοεμβρίου και το 2-0 με τον Ηρακλή), ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος για πέμπτη σερί αγωνιστική (3 νίκες-2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Σαρμιέντο (46' Γκουέλα), Πάρα, Ιγκλέσιας (82' Τσίγκας), Μετίν (69' Ίλιτς), Φωτάκης, Ζουράφσκι

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης (85' Μπακαγιόκο), Λάκης, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66' Χούτος)

Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί διαιτητή: Ν.Φαντόπουλος (Πειραιά), Σ.Γουργιώτης (Φθιώτιδος)

Κίτρινες κάρτες: Μαλεζάς (13'), Μπουκουβάλας (45'+1), Νταμπίζας (49'), Λάκης (70'), Χαλκιάς (92΄), Βιεϊρίνια (93')

Κόκκινες κάρτες: -

Με μια ματιά
Η μεγάλη βαθμολογική σημασία που είχε το παιχνίδι για αμφότερες τις ομάδες (ειδικά για τη Λάρισα που κυνηγάει το τελευταίο εισιτήριο για την είσοδο στα πλέι-οφ) έπαιξε το ρόλο της στο ξεκίνημα, με τις φάσεις να δημιουργούνται με το... σταγονόμετρο.

Το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο ήταν "κλειστό" και εξελισόταν την περισσότερη ώρα στο χώρο του κέντρου, με το τέμπο να είναι αργό και τους δύο μονομάχους να αδυνατούν να κάνουν επιτυχημένους συνδιασμούς για να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Μοναδική φάση άξια αναφοράς ήταν εκτέλεση φάουλ του Μετίν στο 5' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, ενώ στο 27' οι "βυσσινί" δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα: μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη, ο Πάρα έπιασε δυνατή κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά που βρισκόταν στο κέντρο της εστίας του.

Η Λάρισα προσπαθούσε σταδιακά να πάρει τον έλεγχο μέσω της καλύτερης κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ ο πιο "συντηρητικός" ΠΑΟΚ αρκούνταν σε αντεπιθέσεις, με την πρώτη του καλή στιγμή να καταγράφεται στο 31' με την... βοήθεια των γηπεδούχων.

Ύστερα από διαδοχικά λάθη των αμυντικών της Λάρισας, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έβαλε ωραία το σώμα του και κέρδισε τη μπάλα από τον Μπουκουβάλα, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση βρήκε τον Κοτσόλη σε ετοιμότητα (του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε σχετικά εύκολα).

Ουσιαστικά, το παιχνίδι απέκτησε... ζωή μετά το 35ο λεπτό, με την Λάρισα και τον ΠΑΟΚ να έχουν από μία καλή στιγμή. Την αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι, με τον Μετίν να κάνει δυνατό μακρινό σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε στο 39' τη μεγαλύτερη (και τελευταία) ευκαιρία του 45λεπτου.

Ο Βασίλης Λάκης βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λάρισας και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα από τα πόδια του και να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κοτσόλη.

Ενδεικτικό του κάκιστου θεάματος που προσφέρθηκε στους πολυάριθμους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Αλκαζάρ" ήταν πως στο τέλος του ημιχρόνου τα νούμερα της στατιστικής έδειξαν (μόλις) 3-1 σουτ υπέρ της Λάρισας και 1-2 κεφαλιές υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος δεν διεκδίκησε, όπως και το πρώτο, δάφνες ποιότητας, με την μοναδική διαφορά να έγγειται στο γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο επιθετικές τάσεις και ήταν αυτοί που έχασαν τις μοναδικές μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 70'.

Η πρώτη σημειώθηκε στο 53', με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη μετά από σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή του Σορλέν, αλλά τον βοηθό διαιτητή να υποδεικνεύει σε θέση οφσάιντ τον Λάκη (δεν επηρέαζε) και να σταματάει τη φάση.

Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να παγώσει το "Αλκαζάρ" ήρθε στο 62', με τον Μουσλίμοβιτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από ωραία κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή της Λάρισας, όμως το πλασέ του από θέση αριστερά αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Κοτσόλη.

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε απελπιστικά, με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να κρατάει με σχετική άνεση το ισόπαλο αποτέλεσμα, και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ανακατεύει την τράπουλα με την είσοδο των Γκουέλα, Ίλιτς και Τσίγκα αλλά να βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα παίζοντας προβλέψιμο και ανορθόδοξο ποδόσφαιρο.

Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Λάρισας να πάρει το ματς και να κάνει τεράστιο βήμα για τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: η μπάλα στρώθηκε στον Πάρα αριστερά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά και απομακρύνθηκε.

Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα και των δύο ομάδων, με την σκοπιμότητα και τη νευρικότητα να κυριαρχεί, σε αντίθεση με το θέαμα και τις όμορφες ενέργειες που ήταν είδος εν... ανεπαρκεία το απόγευμα του Σαββάτου στο "Αλκαζάρ".

Συνέντευξη Τύπου
Μαρίνος Ουζουνίδης (τεχνικός Λάρισας): "Ήταν δίκαιη η ισοπαλία και για τις δύο ομάδες, αφού θεωρώ ότι αμφότερες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με τις άμυνες που υπήρχαν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός αμυντικά, ήταν κοντά οι γραμμές του και ήταν δύσκολο να βρούμε τους διαδρόμους για να κάνουμε ευκαιρίες. Κάποια στιγμή εκνευριστήκαμε μάλιστα, χάσαμε την ηρεμία μας. Κάθε ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε.

Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη οργανωμένη ομάδα που πέρασε από το Αλκαζάρ. Για κάθε ομάδα δεν είναι εύκολο να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ που διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Μετά από ένα σημείο, εμείς παίζαμε με πέντε επιθετικογενείς και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα. Δεν είμαι πάντως ευχαριστημένος από την απόδοσή μας".








Φερνάντο Σάντος (τεχνικός ΠΑΟΚ): "Είχαμε δύο σουτ τα οποία κατέληξαν στο δοκάρι και τουλάχιστον μία κλασική ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο δε τελευταίο λεπτό, η Λάρισα είχε επίσης ένα δοκάρι, θεωρώ όμως ότι θα ήταν άδικο να έχανε η ομάδα μου βάσει της απόδοσής της και του πώς κύλησε το παιχνίδι.

"Θεωρώ ότι η ομάδα απέδωσε καλά, δεν πήραμε τη νίκη, αλλά δεχόμαστε το αποτέλεσμα, αν και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα, βάσει απόδοσης αυτή θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΟΚ.

"Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν, στο πλάνο και στην τακτική που είχαμε ως ομάδα. Από εκεί και πέρα, το ότι τους χρησιμοποιήσαμε σημαίνει ότι πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και ξέραμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις".







Όλα τα λεφτά...
Τα δύο τετ α τετ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με τον Στέφανο Κοτσόλη μέσα στην περιοχή της Λάρισας, που βρήκαν νικητή τον Έλληνα γκολκίπερ.

Ο τρόπος με τον οποίο έστησε στην άμυνα την ομάδα του ο Φερνάντο Σάντος, αναγκάζοντας την Λάρισα να πραγματοποιήσει ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της (σε επίπεδο παραγωγής φάσεων και επιβολής ρυθμού) μέσα στο "Αλκαζάρ".

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ολόκληρο τον αγώνα... Μακράν ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και τα δοκάρια των Λάκη (39') και Πάρα (91') να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσίασουν οι δύο ομάδες σε 90 λεπτά.

To Live του αγώνα... Του Δημήτρη Χονδρογιάννη
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
Φερνάντο Σάντος: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Λάκης, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς.
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
Μαρίνος Ουζουνίδης: Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Σαρμιέντο, Πάρα, Ιγκλέσιας, Μετίν, Φωτάκης, Ζουράφσκι.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Ν.Φαντόπουλος (Πειραιά), Σ.Γουργιώτης (Φθιώτιδος)

1' Έναρξη αγώνα
5' Φάουλ Λάρισα Μετίν
Εκτέλεση φάουλ από τον Τούρκο, η μπάλα περνάει πάνω από την εστία.
6' Κόρνερ ΠΑΟΚ
10' Σχόλιο
Και οι δύο ομάδες δείχνουν προσεκτικές στην άμυνα, θέλουν κλείσουν τους διαδρόμους.
12' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
19' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μαλεζάς
Άσχημο μαρκάρισμα από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ.
20' Σχόλιο
Καλύτερη η Λάρισα, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με αντεπιθέσεις.
23' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Σορλέν
27' Κόρνερ Λάρισα
27' Ευκαιρία Λάρισα Πάρα
Πολύ καλή κεφαλιά από τον Πάρα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη, μπλόκαρε ο Χαλκιάς.
30' Σχόλιο
Η Λάρισα κυκλοφορεί καλά την μπάλα, όμως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ αμύνονται καλά. Οι φιλοξενούμενοι σε παθητικό ρόλο.
31' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ύστερα από λάθη των αμυντικών της Λάρισας, ο Βόσνιος επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το πλάσε, αλλά μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
32' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Μία κεφαλιά χωρίς τύχη.
34' Κόρνερ Λάρισα
38' Σουτ Λάρισα Μετίν
Δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
39' Δοκάρι ΠΑΟΚ Λάκης
Δυνατό αριστερό σουτ του Λάκη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι.
41' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Κακό σουτ, η μπάλα πέρασε μακριά άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
+1 λεπτό.
45' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Μπουκουβάλας
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Γκουέλα στη θέση του Σαρμιέντο.
49' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
Σκληρό μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Μουσλίμοβιτς.
53' Σχόλιο
Ιδιαίτερα επιθετικός ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
53' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Λάκης
Ο Σορλέν κάνει τη σέντρα, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι, όμως ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, αλλά δεν επηρέαζε τη φάση.
58' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
62' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Βόσνιος απέναντι στον Κοτσόλη, αλλά θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Λάρισας.
64' Σχόλιο
Πολύ καλύτερος ο ΠΑΟΚ σρο β' μέρος. Βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση.
66' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Χούτος στη θέση του Μουσλίμοβιτς.
67' Οφσάιντ Λάρισα Πάρα
69' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ίλιτς στη θέση του Μετίν.
70' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Λάκης
Για διαμαρτυρία.
71' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Λάκης
80' Σχόλιο
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στα τελευταία λεπτά.
81' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύεται το λάθος, πήγε να πλασάρει τον Χαλκιά, όμως ο διεθνής γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.
82' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Τσίγκας στη θέση του Ιγκλέσιας.
85' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Ηλιάδη.
86' Κόρνερ ΠΑΟΚ
90' Έναρξη καθυστερήσεων
+3 λεπτά.
91' Δοκάρι Λάρισα Πάρα
Ωραίο σουτ του Πάρα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
92' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Χαλκιάς
92' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Λάκη.
93' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Για μαρκάρισμα στον Βενετίδη.
94' Λήξη αγώνα
























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ