LIGUE 1

Λανς - Μαρσέιγ 0-2: Επίδειξη δύναμης και 2η θέση

Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λανς για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λανς για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 © 2022 MICHEL SPINGLER/ASSOCIATED PRESS

Η Λανς είχε την ευκαιρία να πλησιάσει τη Μαρσέιγ, όμως οι Μασσαλοί έκαναν επίδειξη δύναμης στο "Μπολάρ" και έφυγαν με νίκη 2-0 για την 22η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο χαμός στη βαθμολογία της Ligue 1 πίσω από την Παρί έδινε διάσταση ντέρμπι στην αναμέτρηση του "Μπολάρ" μεταξύ Λανς και Μαρσέιγ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική άποψη και με τη νίκη τους 2-0 ανέκτησαν τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Χόρχε Σαμπαόλι είχαν το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα, με την κατοχή της μπάλας να ξεπερνάει το 60% ανά διαστήματα. Θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Βαλεντέν Ρονζιέ αν δεν ήταν άτυχοι, αφού το σουτ του Γάλλου μέσου αρχικά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Γουίλκερ Φαρίνιες και τέλος στο κάθετο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, ο Ματεό Γκεντουζί κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο στη μικρή περιοχή και ο Ντμιτρί Παγέτ άνοιξε το σκορ.

Με το προβάδισμα του 1ου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι επαναπαύτηκαν κάπως, χωρίς οι "λανσουά" να καταφέρουν να βρουν πολλούς χώρους για να απειλήσουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο Σαμπαόλι είχε ακόμα έναν άσο στο μανίκι του και τον έριξε στο 74'. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έκανε ντεμπούτο με τους Μασσαλούς και τρία λεπτά αργότερα σκόραρε, "κλειδώνοντας" τη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ