STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Νίκη playoffs οι Αρκαδές, σε δύσκολη θέση οι Φθιωτοί

Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λαμία
Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λαμία INTIME

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" χάρη στα γκολ των Μπαράλες και Ριέρα στο 34' και το 37'. Οι Αρκάδες επέστρεψαν σε τροχιά playoffs, ενώ η Λαμία παραμένει σε δύσκολη θέση στη μάχη της παραμονής.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης στο Αθανάσιος Διάκος για την εξ αναβολής αναμέτρησης της 22ης αγωνιστική της Super League Interwetten, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 2-0 και να επιστρέφουν σε τροχιά playoffs, καθώς ανέβηκαν στην έκτη θέση με 35 βαθμούς. Την ίδια στιγμή η Λαμία παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς έχει 18 βαθμούς και είναι στη 12η θέση.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Αστέρας βρήκε δίχτυα στις μοναδικές τελικές του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Λαμία προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο (45-60' το καλό της διάστημα) δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι Αρκάδες βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. Ο Σίτο κουβάλησε την μπάλα από τα δεξιά και μοίρασε στον Άλβαρες. Αυτό έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαράλες με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 34ο λεπτό.

Τρία λεπτά μετά, η δεύτερη τελική των Αρκάδων είχε την ίδια κατάληξη. Ο Μπαράλες έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έδωσε στον Καπίγια, αυτός έβγαλε κάθετη στον Ριέρα, ο οποίος με ωραίο σκάψιμο νίκησε τον Γκαραβέλη και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, δίχως όμως να μπορέσει να μειώσει στο σκορ. Μάλιστα βρήκε δίχτυα με τον Μπανγκουρά στο 74ο λεπτό, το οποίο όμως δεν μέτρησε με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Ελευθεριάδης χρησιμοποίησε το χέρι του για να κόψει την απομάκρυνση του Άλβαρες.

Δύο γκολ σε δύο τελικές οι Αρκάδες

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για διαφορετικούς λόγους, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά προσεκτικά και να δημιουργούν ελάχιστες τελικές στις δύο εστίες. Παράλληλα τα πολλά φάουλ δεν βοήθησαν στο να βρεθεί ρυθμός στο παιχνίδι, με τον Φωτιά να μην "χρησιμοποιεί" τις κάρτες του στο πρώτο μέρος.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι το τέρμα του Μπαράλες δεν είχε σημειωθεί κάποια τελική στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως μέσω στατικών φάσεων.

Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά, μετά το γκολ του Ριέρα. Ο Μπεχαράνο εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και ο Τσούκαλος με κεφαλιά ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιήσει την πρώτη του επέμβαση, ενώ ένα λεπτό μετά η προσπάθεια του Λούκας είχε την ίδια κατάληξη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 2-0.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Απειλητική αλλά αναποτελεσματική η Λαμία στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία τα έπαιξε όλα για όλα, καθώς θα χρειαζόταν υπερπροσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ενώ ο Αστέρας είχε σαν πρώτο μέλημα να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η Λαμία ήταν απειλητική και θα μπορούσε να βρει κάποιο γκολ στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του νεοεισελθόντα Προβυδάκη, το οποίο κατέληξε άουτ στο 52ο λεπτό. Η πρώτη σημαντική τελική για τους Φθιωτούς έγινε στο 57ο λεπτό. Ο Μανούσος είδε την μπάλα να του στρώνεται στο σκάσιμο στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πήγε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Αστέρας ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει. Ο Γκαρσία έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα από την περιοχή προς τον Μπαράλες, ωστόσο την τελευταία στιγμή κόπηκε. Στο 59' ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Τσούκαλο σε κοντινή προβολή. Ο Προβυδάκης έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο υψηλόσωμος επιθετικός από κοντά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Μετά το 60' ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πάλι, κάτι που ήταν προς συμφέρον των Αρκάδων. Η Λαμία βρήκε δίχτυα με τον Μπανγκουρά στο 74ο λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε λόγω χεριού του Ελευθεριάδη.

Μετά το ακυρωθέν γκολ του Μπανγκουρά οι Φθιωτοί δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και έγιναν ελάχιστα απειλητικοί, με τον Αστέρα να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ