LA LIGA

La Liga: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο δεν συμμετέχουν στη δανειακή σύμβαση της λίγκας με τη CVC

Javier Tebas, the president of the Spanish La Liga speaks during the World Football summit in Madrid, Spain, Monday, Sept. 24, 2018. (AP Photo/Paul White)
Javier Tebas, the president of the Spanish La Liga speaks during the World Football summit in Madrid, Spain, Monday, Sept. 24, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Η έκτακτη συνέλευση των ισπανικών συλλόγων ενέκρινε την Πέμπτη (12/8) τη συμφωνία της LaLiga με τον επενδυτικό όμιλο CVC και μόνο τέσσερις ομάδες την καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο.

Η La Liga πραγματοποίησε την Πέμπτη (12/8) έκτακτη συνέλευση με τα 42 μέλη της και επικεφαλής τον Χαβιέρ Τεμπάς, όπου υπερψηφίστηκε με 38 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά η συμφωνία της λίγκας με τη CVC για δανεισμό 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, μόνο τέσσερις ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και σύμφωνα με πληροφορίες η Οβιέδο από τη δεύτερη κατηγορία καταψήφισαν τη συμφωνία.

Αρχικά, η CVC έθεσε μια βασική προϋπόθεση στη La Liga, ότι για να κλείσει τη συμφωνία θέλει την υποστήριξη των κορυφαίων συλλόγων της La Liga. Στη συνέχεια υπαναχώρησε και έθεσε όρο της τελευταίας στιγμής ότι η συμφωνία μπορεί να περάσει και χωρίς τη στήριξή τους, ωστόσο εκείνοι δεν θα εισπράξουν τα 300.000.000 που προβλέποντας από τη συμφωνία και θα διατηρήσουν άθικτα τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που δικαιούνται. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παραχωρούν ετησίως το 10% των τηλεοπτικών εσόδων τους για την αποπληρωμή του δανείου σε βάθος 50ετίας.

Ωστόσο, τα 300.000.000 που δεν θα λάβουν όσες ομάδες καταψήφισαν τη συμφωνία θα παραμείνουν διαθέσιμα, σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη εντός τριετίας.

Ο λόγος που τόσο η Ρεάλ (η οποία κινήθηκε νομικά κατά της λίγκας), όσο και η Μπαρτσελόνα δεν θέλουν τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι ότι με το συγκεκριμένο deal θα έχουν δέσμευση για να αγωνίζονται για τα επόμενα 50 χρόνια στη La Liga, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συμμετάσχουν στη European Super League στην οποία παραμένουν ενεργά μέλη μαζί με τη Γιουβέντους.

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ