ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga: Πήρε δάνειο ύψους 2,7 δις ευρώ και άνοιξε τον δρόμο για τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League
Ο Λιονέλ Μέσι στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League © 2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η La Liga εξασφάλισε δάνειο ύψους 2,7 δις ευρώ που θα μοιράσει στις 20 ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος, ανοίγοντας τον δρόμο στην Μπαρτσελόνα για την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι.

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, με τον Τζουάν Λαπόρτα να επιθυμεί να ανακοινώσει την ανανέωση του "Πούλγκα" την Πέμπτη (5/8).

Ένας από τους λόγους που καθυστέρησαν την υπογραφή του 34χρονου είναι και η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καταλανικός σύλλογος, καθώς η πανδημία έχει επηρεάσει άσχημα τους "μπαλουγκράνα", λόγω των πενιχρών εσόδων.

Στην ίδια κατάσταση με την Μπάρτσα ωστόσο, βρίσκονται και άλλοι ισπανικοί σύλλογοι, γεγονός που ώθησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να λάβει άμεσα μέτρα και να βοηθήσει τις ομάδες να ανακάμψουν από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει ελέω της πανδημίας.

Κάπως έτσι, προκειμένου να καταπολεμήσει τα οικονομικά προβλήματα, η La Liga εξασφάλισε ένα δάνειο ύψους 2,7 δις ευρώ για να μοιράσει στις 20 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού να διανέμεται σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Goal", οι δύο ομάδες θα λάβουν από 280 εκατ. ευρώ, με τους "μπλαουγκράνα" να παίρνουν μία μεγάλη "ανάσα", η οποία άνοιξε τον δρόμο για τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Το 70% του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις σε υποδομές, το 15% για αναχρηματοδότηση του χρέους και 15% για επέκταση του ορίου μισθών. Κατά συνέπεια, από τα 280 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους Καταλανούς τα 42 εκατ. ευρώ περίπου θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του ορίου μισθών.

Αυτή η οικονομική άνεση θα επιτρέψει στον σύλλογο να καταγράψει τις τέσσερις υπογραφές του καλοκαιριού και τελικά να επιβεβαιώσει και τη νέα του συμφωνία με τον Μέσι.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ