EURO

Κβαρατσχέλια: "Τα ΜΜΕ δεν το αναδεικνύουν αλλά είμαστε μία πραγματική ομάδα"

Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια με τη φανέλα της Γεωργίας κόντρα στην Εθνική Ελλάδας | 26 Μαρτίου 2024
Ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια με τη φανέλα της Γεωργίας κόντρα στην Εθνική Ελλάδας | 26 Μαρτίου 2024 @2024 TAMUNA KULUMBEGASHVILI/AP IMAGES

Η Γεωργία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro επικρατώντας με 4-2 της Ελλάδας στα πέναλτι και ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια απέδωσε τη συγκεκριμένη επιτυχία στο πνεύμα ενότητας που διακατέχει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Η Εθνική Ελλάδας έψαχνε τη νίκη στην Τιφλίδα που θα την επανέφερε στο χάρτη των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων έπειτα από 10 χρόνια απουσίας όμως ήταν η Γεωργία εκείνη που πανηγύρισε στο φινάλε, κάνοντας μάλιστα μία υπέρβαση.

Και αυτό γιατί με τη νίκη της με 4-2 στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας και μαζί την παρθενική πρόκριση της ιστορίας της μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, με τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια να στέκεται στο συλλογικό πνεύμα της ομάδας του Βίλι Σανιόλ μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA:

"Ήμασταν μία ενωμένη ομάδα, παίξαμε όλοι ο ένας για τον άλλο. Προσπαθήσαμε πολύ και παίξαμε ως ομάδα. Ήμασταν συμπαγείς και γράψαμε ιστορία.

Ήταν κάτι που το βλέπαμε να έρχεται εδώ και καιρό. Ίσως να μη βγαίνει προς τα έξω μέσω των μίντια, όμως είμαστε μία πραγματική ομάδα.

Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον ομοσπονδιακό προπονητή, όλο το επιτελείο και όποιον εργάζεται για την εθνική ομάδα και για το καλό του γεωργιανού ποδοσφαίρου", τόνισε ο 23χρονος άσος, ο οποιός έναν χρόνο μετά από τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας που πήρε με την Νάπολι είναι έτοιμος να δείξει την κλάση του και σε μία μεγάλη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο: το Euro 2024.

TAGS EURO EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ