NATIONS LEAGUE

Κροατία - Γαλλία 1-1: Ο Κράμαριτς κράτησε όρθια την παρέα του Μόντριτς

Οι παίκτες της Κροατίας πανηγυρίζουν γκολ του Κράμαριτς κόντρα στην Γαλλία σε ματς για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Κροατίας πανηγυρίζουν γκολ του Κράμαριτς κόντρα στην Γαλλία σε ματς για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο Ραμπιό άνοιξε το σκορ για την Γαλλία στο 52' όμως ο Κράμαριτς φρόντισε να μη φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι ο Μόντριτς στο 150ο παιχνίδι του με την Κροατία, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους στο 83' σε ματς για την League A του Nations League.

Το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου για την League Α του Nations League μεταξύ των δύο φιναλίστ του τελικού του περασμένου Μουντιάλ είχε γκολ, πάθος, φάσεις και έντονα συναισθήματα, όχι όμως και νικήτρια στο φινάλε. Η Γαλλία -που έπαιξε χωρίς τους Εμπαπέ και Μπενζεμά- προηγήθηκε στο 52' με τον Ραμπιό όμως ο Κράμαριτς ισοφάρισε στο 82' για την Κροατία με πέναλτι, για να σφραγίσει το 1-1 τις προσπάθειες των δύο ομάδων και να τις αφήσει αμφότερες μακριά από την κορυφή, από τη στιγμή που άρχισαν με εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς αυτό ήταν συλλεκτικό για τον Λούκα Μόντριτς αφού συμπλήρωσε 150 με τη φανέλα της Κροατίας (πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε με φανέλα ενώ και οι οπαδοί στις εξέδρες τού αφιέρωσαν ένα γιγάντιο πανό), ενώ είναι εντυπωσιακό πως η Γαλλία διατήρησε το αήττητό της απέναντι στους Βαλκάνιους, μετρώντας πλέον 6 νίκες στα εννέα συνολικά ραντεβου τους (υπάρχουν και 3 ισοπαλίες).

Ο Λούκα Μόντριτς κοντρολάρει τη μπάλα υπό την πίεση του Αντριάν Ραμπιό σε ματς της Κροατίας με την Γαλλία για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022
Ο Λούκα Μόντριτς κοντρολάρει τη μπάλα υπό την πίεση του Αντριάν Ραμπιό σε ματς της Κροατίας με την Γαλλία για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Σπλιτ είχε καλό ρυθμό αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη φάση στο πρώτο 15λεπτο, για να έρθει και να ταράξει τα ήρεμα νερά η Κροατία στο 18ο λεπτό. Ήταν η στιγμή που ο σέντερ φορ της ομάδας του Ντάλιτς ξέφυγε της προσοχής των αντιπάλων του και μπήκε μόνος στην περιοχή από θέση αριστερά αλλά καθυστέρησε υπερβολικά να κάνει το σουτ, και όταν το έκανε ο Μενιάν απέκρουσε σε κόρνερ έχοντας κλείσει τη δεξιά γωνία της εστίας του.

Από το 25ο λεπτό και έπειτα η Γαλλία ανέβασε στροφές, πήρε τη μπάλα στα πόδια της και μαζί τον έλεγχο και πλησίασε στο γκολ. Στο 31' ο Ενκουνκού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε (ήταν εκτεθειμένος όταν έφυγε η μπάλα από τα πόδια του Ντιαμπί που τον τροφοδότησε με κάθετη πάσα) ενώ στο 39' ο Ντιαμπί έφυγε στην πλατη της κροατικής άμυνας, για να δει το πλασέ του μέσα από την περιοχή να αποκρούεται σωτήρια από τον Λιβάκοβιτς.

Ο κίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε θετικά και στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν έπεσε στη δεξιά γωνία του και απομάκρυνε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Τσουαμενί, για να έρθει όμως η τρίτη τελική εντός εστίας από πλευράς Γάλλων, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, για να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

Ο Αντριάν Ραμπιό πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γαλλίας κόντρα στην Κροατία για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022
Ο Αντριάν Ραμπιό πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γαλλίας κόντρα στην Κροατία για το Nations League | 6 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό όταν ο Μπεν Γεντέρ πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Ραμπιό ξεπέρασε στο σπριντ τον Γιουράνοβιτς για να βγει απέναντι στον Λιβάκοβιτς, για να τον νικήσει με υπέροχο αριστερό πλασέ και να κάνει το 0-1 για τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Η συνέχεια βρήκε τους Κροάτες να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να αδυνατούν να διασπάσουν την άμυνα της Γαλλίας και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70' για την πρώτη καλή στιγμή τους στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Μόντριτς στο 71' να υποχρεώνει τον Μενιάν να αποκρούσει με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Στο 79ο λεπτό ο κάπτεν των Κροατών αποχώρησε μέσα σε αποθέωση από το κοινό και λίγα λεπτά αργότερα ο Κράμαριτς φρόντισε ώστε το συλλεκτικό 150ο παιχνίδι του μέσου της Ρεάλ με τα εθνικά χρώματα να μη συνδυαστεί με ήττα.

Ο Αντρέι Κράμαριτς ευστοχεί με πέναλτι για την Κροατία κόντρα στην Γαλλία σε ματς του Nations League | 6 Ιουνίου 2022
Ο Αντρέι Κράμαριτς ευστοχεί με πέναλτι για την Κροατία κόντρα στην Γαλλία σε ματς του Nations League | 6 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Και αυτό γιατί κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κλος, με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά την άσπρη βούλα και να παίρνει πίσω την απόφαση λόγω οφσάιντ αλλά να παρεμβαίνει το VAR για τον έλεγχο της φάσης και να δείχνει ξανά το σημείο του πέναλτι, με τον Κράμαριτς να ευστοχεί στο 83ο λεπτό γράφοντας το 1-1 με το 19ο διεθνές γκολ του.

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ματς, με τους παίκτες του Ντάλιτς και του Ντεσάμπ να ψάχνουν το νικητήριο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε παρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν. Ο Μενιάν απέκρουσε το σουτ του Βλάσιτς στο 87', το πλασέ του Γκριεζμάν σε κενή εστία από πλάγια θέση ήταν άστοχο στο 88' ενώ ο χορός των ευκαιριών έκλεισε στο 90+3' με το σουτ του Σούτσιτς από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ.

Αναπόφευκτα λοιπόν, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, από τη στιγμή που βλέπουν την πλάτη τόσο της Δανίας όσο και της Αυστρίας μετά από την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβις, Έρλιτς, Βίντα, Μπάρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (79' Σούτσιτς), Κόβατσιτς (79' Βλάσιτς), Μάγερ (63' Πάσαλιτς), Μπρέκαλο (63' Όρσιτς), Μπούντιμιρ (69' Κράμαριτς)

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Παβάρ, Σαλιμπά, Κιμπεμπέ, Ντιν, Γκεντουζί, Τσουαμενί (62' Καμαρά), Ντιαμπί (79' Κλος), Ενκουνκού, Ραμπιό, Μπεν Γεντέρ (62' Γκριεζμάν)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League A:

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League A:

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της League B:

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της League B:

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League C:

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League C:

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League D:

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League D:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ