ΚΑΣΕΤΑ GATE

Κούγιας: "Δεν συναντήθηκα με Πατέρα"

Κούγιας: "Δεν συναντήθηκα με Πατέρα"
INTIME SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας διέψευσε πως συναντήθηκε με τον Νικόλα Πατέρα το απόγευμα της Δευτέρας. Φάκελο τον οποίο θα καταθέσει στον αθλητικό εισαγγελέα αποκάλυψε πως έχει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Στην εκπομπή "Η Δίκη της Δευτέρας" στο Blue Sky δόθηκε συνέχεια στο σκάνδαλο με τις κασέτες, με τον Αλέξη Κούγια να δίνει το "παρών".

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Θωμαΐδης, οι δημοσιογράφοι Παύλος Γερακάρης και Κώστας Τσαρούχας, καθώς και ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης.

Αρχικά, ο Αλέξης Κούγιας διέψευσε πως βρέθηκε στο γραφείο του Νικόλα Πατέρα το απόγευμα της Δευτέρας, αφού όπως τόνισε, συμμετείχε σε έναν αγώνα παλαιμάχων του Άρη Πετρούπολης, στον οποίο μάλιστα τραυματίστηκε.

Χαρατηριστικά είπε: " Έχω πολύ καιρό να συναντήσω τον κ. Πατέρα, όμως έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά".

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα με τις κασέτες, για το οποίο τόνισε: " Εγώ το ξεκίνησα και σήμερα θα κάνω κι άλλες αποκαλύψεις. Το ξεκινήσαμε μαζί με δύο δημοσιογράφους, τον Καρπετόπουλο και τον Καίσαρη πριν από δύο χρόνια, όταν ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα Χριστούγεννα άκουσα μία πρώτη κασέτα. Η πρώτη συζήτηση γίνεται από άσχετα πρόσωπα μεταξύ τους, που πραγματεύονται τα δύο CD του Μπέου. Μου είπαν ότι η κασέτα αυτή δεν είναι συρραφή".

Για το περιεχόμενο της κασέτας δήλωσε: " Ο Μπέος είπε στον Δαλούκα ότι έχουν τη δυνατότητα να βάλουν όποιο διαιτητή θέλουν στο Άρης - Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα ή αυτόν ή τον Κάκο. Αρκεί να σφυρίξει 52-48 υπέρ του Άρη. Και ο Δαλούκας του είπε εντάξει".

Ακολούθησαν κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο αθλητικός εισαγγελέας, κ. Σιμιτζόγλου σε κανάλι των Ιωαννίνων: " Ο κ. Κούγιας ήδη έδωσε κατάθεση. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο λήφθησαν οι συγκεκριμένοι διάλογοι. Αν είναι προϊόν υποκλοπής, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν γιατί είναι παράνομες. Αν όμως περιλαμβάνουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι, τότε θα μας δώσουν σημαντικές πληροφορίες για να προχωρήσουμε".

Ο κ. Κούγιας πήρε και πάλι το λόγο για να πει: " Η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε από τότε που ασχολήθηκαν με αυτό παράνομοι άνθρωποι".

Εκείνη τη στιγμή υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον δημοσιογράφο Άρη Γάτα, που αναφέρθηκε στο Άρης - Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα μίλησε για το στοιχηματικό κομμάτι του αγώνα. Αποκάλυψε πως στο Άρης - Παναθηναϊκός υπήρξε ο μεγαλύτερος στοιχηματικός τζίρος (εκτός από το Παναθηναϊκός-Ολυμπακός) από κάθε άλλο ματς της Superleague, την τελευταία ώρα πριν την έναρξή του. Έκανε λόγο για 99.605 ευρώ, αφήνοντας υπονοούμενα πως επρόκειτο για στημένο αγώνα.

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Γάτα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και πάλι στον κ. Πατέρα: " Είπα στον κ. Πατέρα να αποκαλύψουμε μαζί το σκάνδαλο και μου είπε να τον «Εμένα άσε με απ' έξω». Είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ας μου στείλουν την άλλη κασέτα. Θα τη δώσω την επόμενη μέρα στον κ. Σιμιτζόγλου".

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τον κ. Θωμαΐδη να δείχνει στην κάμερα ένα φάκελο που του είχε σταλεί μία εβδομάδα νωρίτερα και που, όπως δήλωσε, περιλαμβάνει μία επιστολή και κάποια άλλα πράγματα σχετικά με την υπόθεση, τα οποία και θα παρουσιάσει στον αθλητικό εισαγγελέα.

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ