ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Μέχρι την Κυριακή η απόφαση για το Τυνησία - Μάλι

Ο Ιμπραχίμά Κονέ του Μάλι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τυνησία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 στο "Λίμπε Όμνισπορτ", Λίμπε | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Ιμπραχίμά Κονέ του Μάλι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τυνησία για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 στο "Λίμπε Όμνισπορτ", Λίμπε | Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 © 2022 SUNDAY ALAMMBA/ASSOCIATED PRESS

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση για το παιχνίδι της Τυνησίας με το Μάλι. Οι Τυνήσιοι κατήγγειλαν τον παρατηρητή του αγώνα και αξιωματούχο της CAF και ζητούν επανάληψη.

Όλα ανοιχτά παραμένουν σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης της Τυνησίας με το Μάλι, η οποία έληξε... τρεις φορές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμά της.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, όμως ο διαιτητής, Τζάνι Σικαζούε, σφύριξε δύο φορές τη λήξη πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Στη συνέχεια, οι ιθύνοντες κάλεσαν τις ομάδες πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν τα εναπομείναντα λεπτά, όμως οι Τυνήσιοι δεν επέστρεψαν, με συνέπεια ο τέταρτος διαιτητής να ρίξει την αυλαία, αλλά με τη συνέχεια να δίνεται εκτός γηπέδου.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τυνησίας έχει αιτηθεί τη επανάληψη του αγώνα, βασιζόμενη σε ερμηνεία κανονισμού που προβλέπει κάτι τέτοιο αν ο διαιτητής σφυρίξει λήξη πριν από το 90λεπτο.

Για να στηρίξουν αυτό το αίτημα, φέρονται να κατέθεσαν φάκελο που αποδεικνύει ότι την ώρα των γεγονότων απουσίαζε από το πόστο του ο παρατηρητής αγώνα, Μάικ Λέιτε, ενώ κατήγγηλαν και τον αξιωματικό της CAF, Σάμσον Αντάμου, για πίεση και στις δύο ομάδες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά της, η CAF δεν επιθυμεί να γίνει ξανά ο αγώνας από την αρχή, αλλά είτε να κατακυρωθεί υπέρ του Μάλι που βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 είτε να παιχθούν τα τελευταία λεπτά. Σύμφωνα με το Yallakora, η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός 72 ωρών και ανάλογα την ερμηνεία των κανονισμών, η Τυνησία μπορεί ακόμα και να αποβληθεί από τη διοργάνωση.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ