ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Καταγγελίες από την Μπουρκίνα Φάσο για απάτη με τα τεστ κορονοϊού

Κόπα Άφρικα: Καταγγελίες από την Μπουρκίνα Φάσο για απάτη με τα τεστ κορονοϊού
TWITTER/BAIDOONEWSTV

Ο αρχηγός της Μπουρκίνα Φάσο, Μπερτράντ Τραορέ, κατήγγειλε "σκάνδαλο" με τα τεστ που πραγματοποίησε η ομάδα του πριν από την πρεμιέρα του Copa Africa κόντρα στους διοργανωτές του Καμερούν, όπου βρέθηκαν εννέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο αρχηγός της εθνικής Μπουρκίνα Φάσο, Μπερτράντ Τραορέ, παρουσιάστηκε οργισμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον βοηθό προπονητή Φιρμίν Σανού, καταγγέλοντας τη διαδικασία των ελέγχων για κορονοϊό από την CAF, πριν από την πρεμιέρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

"Είναι σκάνδαλο. Δεν μπορούμε να χάνουμε παίκτες της ενδεκάδας 24 ώρες πριν από τον αγώνα', δήλωσε μεταξύ άλλων ο μέσος της Άστον Βίλα.

"Τα πάντα τίθενται σε αμφισβήτηση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν", πρόσθεσε ο Σανού, που αποκάλυψε ότι στο ξενοδοχείο της αποστολής εμφανίστηκαν δύο ιατρικές ομάδες για να υποβάλλουν τους παίκτες σε τεστ.

"Το πρωί της Παρασκευής, μια ιατρική ομάδα εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο για ελέγχους. Όταν προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε ποιος την έστειλε, η CAF ξεκάθαρα μας είπε ότι δεν τους έστειλε, οπότε αρνηθήκαμε να κάνουμε τεστ. Μια άλλη ομάδα έφτασε στις 22:00, προφανώς από την CAF. Κάναμε τα τεστ και μας ενημέρωσαν για 4 με 5 κρούσματα. Λέω 4-5, επειδή μας είπαν ότι ο πρώτος παίκτης που έκανε το τεστ, τελικά δεν έκανε τεστ", δήλωσε ο Σανού.

"Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό που συμβαίνει με τους ελέγχους εδώ. Δεν αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα. Τα τεστ έγιναν λιγότερο από 48 ώρες πριν από τον αγώνα και δεν κάναμε μοριακά, αλλά αντιγόνου. Απαιτούμε οι παίκτες που ελέγχθηκαν να ελεγχθούν ξανά", κατέληξε ο Τραορέ.

Οι Αμπάς Τραορέ, Έντμοντ Ταπσόμπα, Σουμαϊλά Ουαταρά, Σαϊντού Σιμπορέ και Ντάνγκο Αμπουμπακάρ φέρονται να έχουν βρεθεί θετικοί σε κορονοϊό, μαζί με ακόμα τρία άλλα μέλη της αποστολής.

Η πρεμιέρα του τουρνουά είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στις 18:00, με το Καμερούν να υποδέχεται στη Γιαουντέ την Μπουρκίνα Φάσο για τον 1ο όμιλο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ