PREMIER LEAGUE

Kόντρα στο Μάντσεστερ για το ένα λεπτό σιγής

Kόντρα στο Μάντσεστερ για το ένα λεπτό σιγής
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-φώτο

Ενός λεπτού σιγή για την 50η επέτειο από το Μόναχο, θα τηρηθεί στο ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι στις 10 Φλεβάρη

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι είχαν ζητήσει από τη διοίκηση των πρωταθλητών Αγγλίας να υπάρχει χειροκρότημα διάρκειας ενός λεπτού, πριν από το μεγάλο ντέρμπι των δύο ομάδων, θέλοντας να αποφευχθούν περιστατικά που θα αμαυρώσουν τη μνήμη των θυμάτων (π.χ αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή), ωστόσο ο εκπρόσωπος της Γιουνάιτεντ, Φιλ Τάουνσεντ, κατέστησε σαφές ότι η ομάδα δεν θα αλλάξει τα πλάνα της.
"Πρόκειται για ένα ιερό γεγονός. Δεν νομίζω ότι τα χειροκροτήματα είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των 23 θυμάτων".


Πέρα από τους οκτώ παίκτες της Γιουνάιτεντ έχασε τη ζωή του σε αυτό το τραγικό δυστύχημα της 6ης Φεβρουαρίου του 1958 και ο πρώην γκολκίπερ της Σίτι, Φρανκ Σούιφτ (εκτελούσε χρέη ρεπόρτερ εκείνη την εποχή), με τον εκπρόσωπο των "πολιτών", Πολ Τάιρελ, να υποστηρίζει:

"Έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με τις εκδηλώσεις και οι δύο ομάδες μελετούν το πλάνο για αρκετούς μήνες. Θα φορέσουμε μία ειδική εμφάνιση (το ίδιο θα κάνει και η γηπεδούχος Γιουνάιτεντ), ενώ το παρών στο γήπεδο θα δώσουν και μέλη της οικογένειας του Φρανκ Σουίφτ.

"Μιλήσαμε στους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την σιγή ενός λεπτού. Η Γιουνάιτεντ άκουσε τις ιδέες μας, αλλά μας είπε ότι θέλει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Σεβόμαστε την απόφασή τους και εν τέλει, είναι δικιά τους απόφαση καθώς το ματς γίνεται στην έδρα τους, ενώ και η τραγωδία επηρέασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Όλη η πόλη πάντως της Μάντσεστερ αισθάνεται θλίψη.






Αναφορικά με αυτό γεγονός μίλησε και ο εκπρόσωπος των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Πάρκερ: "Το να είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι και να είμαι κάτοικος της πόλης του Μάντσεστερ από τότε που γεννήθηκα, με κάνει να γνωρίζω την έχθρα αυτών των δύο ομάδων.

Ζητήσαμε να υπάρχει χειροκρότημα και όχι ενός λεπτού σιγή καθώς θα βρεθεί κάποιος "ηλίθιος" που θα θέλει να χαλάσει αυτή τη στιγμή. Θέλουμε αυτό το ματς να είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, το καλό της πόλης αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι.

Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τη Λίβερπουλ, στην επέτειο της τραγωδίας του Χίλσμπορο, είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρατούσαν ενός λεπτού σιγή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είμαστε λάθος που ζητάμε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάτι τέτοιο".








TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ