EURO 2020

Κόντε: "Η άμυνα της Αγγλίας είναι πιο επιρρεπής στο λάθος στην πίεση σε σχέση με την Ισπανία"

Ο Αντόνιο Κόντε δίνει οδηγίες στο Ίντερ - Ρόμα για τη Serie A στις 28 Φεβρουαρίου του 2021.
Ο Αντόνιο Κόντε δίνει οδηγίες στο Ίντερ - Ρόμα © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Αντόνιο Κόντε θεωρεί ότι η άμυνα της Αγγλίας μπορεί να κάνει πιο εύκολα λάθος σε σχέση με τους Ισπανούς αν πιεστεί ψηλά και θεωρεί ότι η Ιταλία πρέπει να πιέσει ψηλά την άμυνα των "τριών λιονταριών" για να επωφεληθεί από κάποια πιθανά λάθη.

Ο πρώην προπονητής της Ίντερ, Αντόνιο Κόντε, στη στήλη του στην ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", ανέλυσε τα θετικά και τα αρνητικά της εθνικής Αγγλίας, ενόψει του τελικού του Euro 2020 ανάμεσα στα "τρία λιοντάρια" και την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ (11/07, 22:00, ΑΝΤ1 και LIVE SPORT24).

Ως προς τα αρνητικά, ο Ιταλός τεχνικός θεωρεί ότι οι δύο αμυντικοί μέσοι της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Κάλβιν Φίλιπς και Ντέκλαν Ράις, μειονεκτούν στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ θεωρεί ότι η άμυνα της Αγγλίας είναι πιο δύσκολο να ξεφύγει από την πίεση του αντίπαλου, σε σχέση με την Ισπανία, την οποία απέκλεισαν στα ημιτελικά.

Για τα μειονεκτήματα των Άγγλων ο Αντόνιο Κόντε ανέφερε: "Στη μεσαία γραμμή, οι Άγγλοι έχουν δύο παίκτες με εξαιρετικά φυσικά προσόντα, τον Ράις και τον Φίλιπς, οι οποίοι είναι ικανοί παίκτες να φέρουν ισορροπία στην ομάδα, αλλά με ελάχιστες κάθετες μεταβιβάσεις, καθώς συχνά πηγαίνουν στην πιο εύκολη επιλογή".

"Μια ακόμα αδυναμία της Αγγλίας είναι ότι, αν η άμυνά τους πιεστεί, όταν προσπαθήσουν να χτίσουν την επίθεσή τους από πίσω, δεν είναι τόσο ικανοί όσο η Ισπανία στο να ξεφύγουν από την πίεση του αντίπαλου. Αλλά αν του πιέσεις επιθετικά και καταφέρουν να ξεπεράσουν την πίεση, τότε πρέπει να προσέξει την ταχύτητά τους μπροστά".

Ως προς τα θετικά, ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ντριμπλάρουν, κόβουν προς την περιοχή και κάνουν συχνά το οβερλάπ. Δεν είναι μόνο ο Ραχίμ Στέρλινγκ, αλλά και οι Σακά, Φόντεν, Σάντσο Γκρίλις".

"Και φυσικά ο Χάρι Κέιν. Πολλοί τον επαινούν για την ικανότητά του να γυρίσει πίσω και να βοηθήσει την ομάδα στην ανάπτυξη, όπως συνέβη στο γκολ της ισοφάρισης με τη Δανία. Ωστόσο είναι καλύτερο να μένει στην περιοχή, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε καταστρέψει".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ