ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κωνσταντίνου, η επιστροφή

Κωνσταντίνου, η επιστροφή
Κωνσταντίνου

Ξεκουράζει παίκτες στα Γιάννινα ο Λεμονής, που παρουσιάστηκε επίσημα. Επιστρέφει ο Κωνσταντίνου

Οι εξελίξεις στον ΠΑΣ μπορεί να είναι ραγδαίες, καθώς ο "προπονητοφάγος" Αλέξης Κούγιας έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Αναστόπουλο, προσλαμβάνοντας στη θέση του "μουστάκια" τον Γιάννη Παπακώστα, αλλά στον Ολυμπιακό δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι κάνει ο αντίπαλός τους.
Η αναμέτρηση στα Γιάννινα κρύβει δυσκολίες και οι νταμπλούχοι πρέπει να είναι πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να αποκλείσει από την αποστολή βασικά στελέχη, τους Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Ριβάλντο και Στολτίδη (οι δύο τελευταίοι, πάντως, αντιμετωπίζουν κάποιες μικροενοχλήσεις), όμως υπάρχει μία σημαντική επιστροφή, αυτή του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Ο Κύπριος επιθετικός γυρίζει στην αγωνιστική δράση έπειτα από την αναμέτρηση της 5ης Δεκέμβρη με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο "Καραϊσκάκη", όμως με ενδιαφέρον θα διαπιστώσουμε τις προθέσεις του προπονητή του σχετικά με το χρόνο συμμετοχής που θα πάρει ο διεθνής άσος στον προημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Ικανοποίηση για νίκη και "Τόρο"
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε την Κυριακή (14/1) κόντρα στον Πανιώνιο και διατήρησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τους διώκτες του, αν και θα μπορούσε να "καθαρίσει" την υπόθεση-νίκη από το πρώτο μέρος, εκεί που απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες έδωσαν δικαιώματα στους κυανέρυθρους να ελπίζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που ο Τάκης Λεμονής δεν θέλει να επαναληφθεί στο μέλλον.

Πάντως, η δυστοκία στην επίθεση έκανε την εμφάνισή της για δεύτερο σερί ματς (μετά την Ξάνθη) και ο Έλληνας προπονητής ψάχνει μέσω της δουλειάς στο τελείωμα των φάσεων να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η επιστροφή του Κωνσταντίνου αποτελεί σπουδαίο νέο για τους νταμπλούχους και τον Λεμονή, που ελπίζει πως ο Κύπριος άσος θα λύσει σε σημαντικό βαθμό την επιθετική αναποτελεσματικότητα.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός πως και στα δύο ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέσα στο 2007 υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή, η ομάδα δείχνει να μένει από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως, η οκταήμερη άδεια που έδωσε στο τμήμα ο προηγούμενος τεχνικός (Τροντ Σόλιντ) να έχει παίξει το ρόλο της. Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει την περασμένη Πέμπτη (11/1) ότι ήταν πολύ μεγάλο το διάστημα της αποχής από τις προπονήσεις.

Ο 47χρονος τεχνικός, πάντως, συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και έσπασε το ρόδι στο δεύτερο παιχνίδι του ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει φυσικά και η απόδοση του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ήταν αλάνθαστος στην πρώτη του παρουσία με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Ο 21χρονος άσος απέδωσε εξαιρετικά στο κέντρο της άμυνας, θέση όπου ο Τάκης Λεμονής δείχνει πως σκοπεύει να τον καθιερώσει.

Δεν ξέρει τίποτα ο Μοράις
Το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό... Ο λόγος για τον Μοράις της Βάσκο Ντα Γκάμα, ο οποίος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας, τονίζοντας ότι στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η νυν ομάδα του. Δηλώσεις έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της Βάσκο, Πάουλο Ανζιόνι, που υποστήριξε από την πλευρά του πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση για τον 22χρονο μέσο.

Πάντως, ο Τύπος της Βραζιλίας κάνει αναφορά στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, με κύριο άξονα στα γραφόμενα των Βραζιλιάνων συναδέλφων την παρουσία του Ριβάλντο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Η προπόνηση

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προπονήθηκαν τη Δευτέρα (15/1) σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο, που προπονήθηκε στις 14:30, συμμετείχαν όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και έκαναν αποθεραπεία, ενώ στο δεύτερο που προπονήθηκε στις 16:00, όσοι δεν αγωνίστηκαν και το πρόγραμμα που ακολούθησαν περιελάμβανε κανονική προπόνηση.

Ο Στολτίδης έχει μία ενόχληση στον τετρακέφαλο και ο Ριβάλντο μία ενόχληση στο δεξί γόνατο. Οι δύο ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα αποθεραπείας του πρώτου γκρουπ, ενώ οι ενοχλήσεις που έχουν δεν δημιουργούν ανησυχία.

Ο Γεωργάτος, που είχε πυρετό, ακολούθησε πρόγραμμα με ασκήσεις στο γυμναστήριο και ποδήλατο, ενώ ο Πάντος έκανε πρόγραμμα με τρέξιμο. Πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και τρέξιμο έκανε ο Λέμενς, ενώ ο Πατσατζόγλου συνέχισε το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που ακολουθεί. Κανονικά προπονήθηκαν οι Παναγόπουλος και Ντομί.

Η αποστολή

Μετά την προπόνηση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συνθέτουν την αποστολή για το παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΣ.

Αναλυτικά η αποστολή της πειραϊκής ομάδας: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Ανατολάκης, Καψής, Τοροσίδης, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Μπουλούτ, Καφές, Ταραλίδης, Μάριτς, Φακίνος, Μενδρινός, Παππάς, Μπαμπανγκίντα, Μπόρχα, Οκκάς, Κωνσταντίνου. Όπως προαναφέραμε, αρκετοί βασικοί είναι εκτός, όπως και ο Μάρκο Νε, που θα πάρει ανάσες. Με νέο... αίμα, λοιπόν, στα Γιάννινα και τους Φακίνο, Μενδρινό στην αποστολή.

Την Τρίτη (16/1) οι ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη το μεσημέρι (13:30) και ακολούθως η αποστολή θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Ηπείρου.
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ