ΑΕΚ

Κωδικός: ΠΑΟ-Κ

Κωδικός: ΠΑΟ-Κ
πανηγυρικο

Με συνταγή ΠΑΟ και 4-3-3 θα παραταχθεί η Ένωση στην Τούμπα. Οι περιπτώσεις Τζεμπούρ και Πελετιέρι

Οι δύο νέες προσθήκες έβαλαν (σωστά) σε σκέψεις το Δώνη καθώς νέα υλικά σου δίνουν την δυνατότητα να φτιάξεις και άλλα... γλυκά αλλά το ρίσκο είναι μεγάλο για αλλαγή συστήματος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι παίκτες δούλεψαν όλο το καλοκαίρι στο 4-3-3 και το τελευταίο διάστημα τα μηνύματα είναι θετικά. Όσο περνάει ο καιρός οι ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται και αποδίδουν.
Την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή και θεαματική αλλά έδειξε πως είναι ένα δεμένο σύνολο που ξέρει πως να πάρει αυτό που θέλει από ένα παιχνίδι. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι δοκιμές του 4-4-2 έγιναν με πολλές ελλείψεις καθώς οι διεθνής ποδοσφαιριστές είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν ακόμα αλλά όλα δείχνουν πως πρόσωπα μπορεί να αλλάξουν σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική αλλά όχι και η διάταξη στο χορτάρι. Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν και ο Δώνης αποφασίσει να μας τα δείξει, κάτι που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη όταν και οι Θρακομακεδόνες θα γεμίσουν και πάλι.

Στην προπόνηση της Τρίτης ο Έλληνας προπονητής δεν δοκίμασε κάποιο σύστημα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής, στις οποίες όμως ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός και απαιτητικός από τους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος διέκοψε αρκετές φορές την άσκηση που εκτελούσαν οι κιτρινόμαυροι κάνοντας παρατηρήσεις και υποδείξεις για τον τρόπο που ήθελε να γίνονται τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα και ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο όπου έκαναν ασκήσεις για την κυκλοφορία της μπάλας και τακτική στην επίθεση.

Ο Τζεμπούρ ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια προληπτικά έκανε ατομικό. Ο 24χρονος επιθετικός αναμένεται αύριο Τετάρτη να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο Περπαρίμ Χετεμάι συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας, ο Γκουστάβο Μαντούκα και o Ζεράλδο Άλβες έκαναν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας αλλά και ασκήσεις με μπάλα. Τέλος, ο Γιώργος Αλεξόπουλος παρέμεινε στο γυμναστήριο, όπου και γυμνάστηκε.

Οι περιπτώσεις Τζεμπούρ, Πελετιέρι

Οι δύο νεοαποκτηθέντες έχουν ενθουσιάσει κόσμο, συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο τις δέκα σχεδόν ημέρες που βρίσκονται στην οικογένεια της ΑΕΚ αλλά η συμμετοχή τους δεν είναι σίγουρη στο ντέρμπι της Κυριακής, τουλάχιστον και των δύο. Τζεμπούρ και Πελετιέρι δείχνουν πως μπορούν να δώσουν άλλη ταχύτητα και ποιότητα στην Ένωση αλλά το ερωτηματικό είναι αν μπορούν να το κάνουν σε επίσημο αγώνα τόσο νωρίς.

Ο Πελετιέρι βρίσκεται σε... καλύτερη μοίρα από τον Γαλοαλγερινό επιθετικό καθώς η φυσική του κατάσταση είναι άριστη. Είναι σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να "κολλήσει" με την υπόλοιπη ομάδα σε ένα νευραλγικό και σημαντικό χώρο του γηπέδου όπως είναι αυτός της μεσαίας γραμμής.

Από την άλλη πλευρά ο Τζεμπούρ μπορεί να σκοράρει και στον... ύπνο του αλλά από φυσική κατάσταση δεν είναι σε καλό σημείο. Δεν είναι τυχαίος και ο μικροτραυματισμός που είχε μετά το πρώτο φιλικό. Ο "τρομοκράτης" είναι σίγουρα εξαιρετικός στράικερ αλλά αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος θα είναι ρίσκο να χρησιμοποιηθεί.

Εκτός της φυσικής κατάστασης του Τζεμπούρ υπάρχει και το θέμα του Εντίνιο. Ο Πορτογάλος επιθετικός εκτός από το γκολ που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό, έκανε εξαιρετική δουλειά χωρίς την μπάλα στο ντέρμπι, ενώ στις προπονήσεις δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Θα είναι ίσως και άδικο να βγει από την 11άδα από την στιγμή μάλιστα που ο αντικαταστάτης του δεν είναι 100% έτοιμος, όσο καλύτερος του και αν είναι.

Ο Τζεμπούρ αν δεν ξεκινήσει στην Τούμπα, που είναι και το πιο πιθανό, θα είναι ένα τρομερό "όπλο" στα χέρια του Δώνη κατά την διάρκεια του αγώνα και αυτό σίγουρα ικανοποιεί τον Έλληνα κόουτς.






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ