ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Κιελίνι: "Κατάλληλος για την Ιταλία ο Σπαλέτι, διάδοχοί μου οι Μπαστόνι και Σκαλβίνι"

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της Ιταλίας στο Finalissima απέναντι στην Αργεντινή στο "Γουέμπλεϊ" | 1 Ιουνίου 2022
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της Ιταλίας στο Finalissima απέναντι στην Αργεντινή στο "Γουέμπλεϊ" | 1 Ιουνίου 2022 @2023 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη της εθνικής Ιταλίας από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία για την παρουσία των ατζούρι στις προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις.

Η εθνική Ιταλίας είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει για τον Τζόρτζιο Κιελίνι έχοντας γράψει 117 συμμετοχές (8 γκολ) μέσα σε μία περίοδο 18 ετών (2004-2022), με το ενδιαφέρον του ωστόσο για την σκουάντρα ατζούρα να παραμένει αμείωτο και να το δείχνει μέσα από την τελευταία συνέντευξή του.

"Ο Σπαλέτι μπορεί να ανοίξει έναν νέο κύκλο, είναι ο κατάλληλος προπονητής. Πήγε καλά όπου και αν δούλεψε και αυτό είναι το αποκορύφωμα της καριέρας του.

Είμαι πεπεισμένος πως η εθνική έχει γερές βάσεις και μεγάλες προοπτικές επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι νεαροί παίκτες που μέσα σε 2-4 χρόνια θα έχουν ωριμάσει πλήρως", τόνισε ο στόπερ της Los Angeles FC, για να μιλήσει κατόπιν για εκείνους που βλέπουν να παραλαμβάνουν την κληρονομιά του:

"Η Ιταλία θα είναι ώριμη όταν πάρει μέρος στο Μουντιάλ 2026 και στο Euro 2028. Πιστεύω ότι οι Μπαστόνι, Ντοναρούμα, Κιέζα και όλη αυτή η γενιά που θα έχει πάρα πολλά ματς με την εθνική στις πλάτες της θα έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες της.

Γνωρίζω καλά τον Αλεσάντρο (σ.σ. Μπαστόνι), είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ που υπάρχουν και για μένα είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Τον Τζόρτζιο (σ.σ. Σκαλβίνι) τον έχω γνωρίσει στην τελευταία προπόνηση της εθνικής στην οποία δήλωσα παρών, μου φάνηκε ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες.

Εύχομαι να γίνουν ένα σημαντικό δίδυμο στην άμυνα για το μέλλον της εθνικής Ιταλίας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ