STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καβάλα - Πανιώνιος 2-1

Καβάλα - Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Η Καβάλα πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι όπου και οι δυο ομάδες έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ζαχαριάδη.

Οι "Αργοναύτες" πέτυχαν την δεύτερη σερί τους νίκη και πρώτη στο γήπεδο τους στο ματς εναντίον του Πανιώνιου με 2-1. Το σκορ άνοιξε στο 45 ο Ονουάτσι, ενώ το 2-0 έκανε ο Βουτσίσεβιτς στο 49'. Ο Πανιώνιος μείωσε με τον Βαζ Τε στο 52ο λεπτό.

Βεβαια το παιχνίδι είχε και πολλά παράπονα από την διαιτησία, με τον Πανιώνιο να διαμαρτύρεται για ένα γκολ που του ακυρώθηκε στο 40', με τον κ. Ζαχαριάδη να δίνει φάουλ, ενώ η Καβάλα φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε προς το τέλος της αναμέτρησης.

Γήπεδο:
"Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Κώτσιρος (Αρκαδίας)

Συνθέσεις

Καβάλα(Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλης, Ντιέ, Αμντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (Ντικρόκ 84'), Νταρσεβίλ (Ογκμπέτσε 62'), Βουτσίσεβιτς (Αλεξάνδροβιτς 67').

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Κοντοές, Βάρο, Λάτκα, Σιόβας (Πούπο 69'), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (Βαζ Τε-52'), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (Χίκα 81').

Κάρτες: Χργκοβιτς (κίτρινη 7'), Σιόβας (κίτρινη 25'), Μπάλαμπαν (κίτρινη 38'), Λάτκα (κίτρινη 40'), Πετκάκης (κίτρινη 55'), Αλεξάντροβιτς (κίτρινη 74'), Σαλαλί (κίτρινη 81'), Αλεξάντροβιτς (κόκκινη -δεύτερη κίτρινη- 88')

Σκόρερ: Ονουάτσι - 45', Βουτσίσεβιτς - 49', Βαζ Τε - 52'

Το παιχνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε σε έναν μεταμορφωμένο αγωνιστικό χώρο σε σχέση με αυτό που βλέπαμε την περσινή σεζόν, αφού οι άνθρωποι της Καβάλας έκαναν έργα όλο αυτό το διάστημα για να βελτιωθεί η εικόνα στο γρασίδι και το έδαφος.

Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ντράγκαν Οκούκα να μπαίνουν δυνατά στις μονομαχίες και τον διαιτητή του αγώνα να ζητάει να ηρεμήσουν. Ο Χργκοβιτς πάντως δεν την γλύτωσε και κιτρινίστηκε νωρίς νωρίς...

Πρώτη φάση στο παιχνίδι, το οποίο είχε πολύ αργό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, έγινε στο 4ο λεπτό. Ο Λάτκα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μπάλαμπαν που ξέφυγε από το αμυντικό δίδυμο της Καβάλας, όμως το πλασέ του πήγε αδύναμα στον πορτιέρο των Αργοναυτών.

Στην επόμενη φάση οι Κυανέρυθροι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούκετς πήρε καρφωτή κεφαλιά όμως ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με υπερένταση μακριά.

* ( Δυο οι σημαντικές απουσίες για την Καβάλα, καθώς Ντουγκλάο και Οικονόμου ήταν εκτός αποστολής. Χωρίς προβλήματα ο Πανιώνιος)

Γκολ ο Πανιώνιος, "όχι" από τον Ζαχαριαδη

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους ακραίους μπακ της Καβάλας (Πετκάκη - Χργκοβιτς), με αποτέλεσμα οι Ονουάτσι και Αμπντούν να μην μπορούν να βγουν με ευκολία στην επίθεση.

Στο 34' Αμπντούν έκανε ένα "δολοφονικό" μαρκάρισμα πάνω στον Μπάλαμπαν, ο οποίος με τις τάπες του παπουτσιού του βρήκε το καλάμι του επιθετικού του Πανιώνιου. Το περίεργο στην όλη φάση είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε κάρτα.

Στο 40ο λεπτό είχαμε μια φάση που θα σηκώσει μεγάλη συζήτηση. Ο Πανιώνιος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Κουμορτζί να φαίνεται πως κρατάει τον Χργκοβιτς με αποτέλεσμα και οι δυο να πέσουν κάτω. Η μπάλα ωστόσο πέρασε από όλους και μπήκε στα δίχτυα, με τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ. Δύσκολη φάση.

Κατοχή εσείς; Γκολ εμείς!

Το ημίχρονο έκλεισε με την Καβάλα να ανοίγει το σκορ στο 45ο λεπτό του αγώνα και να παγώνει τους παίκτες του Πανιώνιου. Ο Χργκοβιτς με ατομική ενέργεια από τα αριστερά γύρισε αδύναμα μέσα στην περιοχή των Κυανέρυθρων, με τον Ονουάτσι να κάνει κοντινή προβολή και να σκοράρει, υπό το βλέμμα του Τσότσαλιτς που ήταν δίπλα στον Νιγηριανό άσο της Καβάλας.

* ( Η τελευταία νίκη της Καβάλας επί του Πανιώνιου έγινε το 1998 με ένα γκολ του Νασιόπουλου. Την επόμενη χρονιά ο Πανιώνιος πέρασε με το εντυπωσιακό 3-7!)

Βροχή από γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα της Καβάλας, αφού ευτύχησε να κάνει δυο τα τέρματα της με τον Βουτσίσεβιτς. Συγκεκριμένα ο Νταρσεβίλ μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή του Πανιώνιου έστρωσε αρχικά στον Ονουάτσι που δεν μπόρεσε να κάνει καλό σουτ. Στη συνέχεια έστρωσε στον Βουτσίσεβιτς που με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι δύσκολα θα γυρνούσε, ο Ιστορικός μείωσε αμέσως το σκορ σε 2-1 με τον Βαζ Τε, ο οποίος μόλις είχε μπει στο ματς! Με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και με "κεραυνό" νίκησε τον Γκαλίνοβιτς.

Στο 59ο λεπτό ο βοηθός σφύριξε οφσάιντ σε μια φάση όπου ο Πανιώνιος θα μπορούσε να σκοράρει (το έκανε, αλλά οι παίκτες είχαν σταματήσει), προκαλώντας χαλαρές διαμαρτυρίες.

Ο Ογκμπέτσε μπήκε στο παιχνίδι στο 62ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα έχασε τη φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα μετά από λάθος της άμυνας του Πανιώνιου μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο Μάχο έδιωξε. Ο Αυστριακός ωστόσο την έστειλε πάνω στον Αμπντούν που ήταν μόνος του, όμως ο Μαροκινός αντί να σουτάρει προχώρησε με την μπάλα και έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

Πιέζει ο Πανιώνιος, τοίχος ο Γκαλίνοβιτς

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια του αγώνα πίεσαν πολύ τον αντίπαλο τους, όμως δεν μπορούσαν να βγουν οργανωμένα στην επίθεση. Μόνο ο Κουμορτζί προσπαθούσε να περάσει κάποιες μπαλιές, τις οποίες ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες τους.

Στο 74ο λεπτό ωστόσο η Καβάλα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αμπντούν έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ογκμπέτσε ο οποίος παρόλα αυτά δεν έτρεξε γρήγορα και κλείστηκε από τους αμυντικούς του Πανιώνιου. Το σουτ του λοιπόν ήταν κακό, καθώς το πεδίο του είχε κλείσει.

Στη συνέχεια ο Γκαλίνοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βαρό έκανε δυνατό σουτ, όμως ο Κροάτης κίπερ πετάχτηκε ενστικτωδώς και έδιωξε σε κόρνερ.

Τέλος με διαμαρτυρίες

Λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης οι άνθρωποι της Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Λάκτα πάνω στον Χργκοβιτς, όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε κάτι. Στο 89 ο Αλεξάντροβιτς κατάφερε να αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες. Βέβαια ο διαιτητής δεν κατάλαβε αμέσως πως ο άσος της Καβάλας είχε ήδη μια κάρτα από πριν, όμως το θυμήθηκε αμέσως και τον απέβαλε.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Γκαλίνοβιτς να κάνει άλλη μια εντυπωσιακή απόκρουση, αυτή τη φορά σε σουτ του Βαζ Τε.








TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ