ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατηγορηματικοί οι διοργανωτές του Μουντιάλ του Κατάρ: "Μόνο τρεις οι νεκροί εργάτες"

Το ρολόι που δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ
Το ρολόι που δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ @2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ του Κατάρ θέλησαν να απαντήσουν στο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που έκανε λόγο για 6.500 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους από το 2010 και μετά στη χώρα, υποστηρίζοντας πως οι θάνατοι είναι μόλις τρεις.

Οι επικρίσεις που δέχεται το Κατάρ εδώ και χρόνια, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες για την κατασκευή των γηπέδων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, είναι πάρα πολλές.

Οι φωνές δε που υπήρχαν περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγιναν κραυγές μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Guardian" που αποκάλυψε πως από το 2010 και μετά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6.500 θάνατοι εργαζομένων μεταναστών.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ούτε απάντηση ούτε αντίδραση από τους διοργανωτές, ωστόσο την Παρασκευή (3/12) η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ θέλησε να πάρει θέση και να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή, διαψεύδοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο αριθμός των νεκρών που γράφτηκε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα έφτασαν στο εντελώς αντίθετο άκρο, αφού μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, εξαπέλυσαν επίθεση κατά συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας τους για εξυπηρέτηση συμφερόντων και υποστήριξαν πως μόλις τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια εργασίας τους για κατασκευή γηπέδων στη χώρα.

"Στο Κατάρ έχουν πεθάνει τρεις από τους εργάτες που δουλεύουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρεις. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν από συγκεκριμένα Μέσα είχαν σκοπό να προκαλέσουν αρνητισμό γύρω από το γεγονός και να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα.

Είναι απολύτως ψευδή. Δεν αναγνωρίζουμε αυτούς τους αριθμούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν βάση. Είναι ανεύθυνη δημοσιογραφία. Είναι σαν να ισχυρίζονται πως ο κάθε θάνατος στο Κατάρ συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο", τόνισαν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε σε κάποια σχόλια που έγιναν πριν λίγες ημέρες αναφορικά με το πως θα αντιμετωπιστούν οπαδοί, που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στο Κατάρ, έγινε το εξής σχόλιο:

"Στο Κατάρ είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα όσον αφορά στο φύλο του καθενός, τη θρησκεία του, τη φυλή του ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ