ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Αγγλία: Μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ οι παίκτες θα σκεφθούν τις δράσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

Ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλβανία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021
Ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλβανία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 © 2021 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Οι διεθνείς της Εθνικής Αγγλίας έχουν ευαισθητοποιηθεί για όσα συμβαίνουν στο Κατάρ με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών και θα μελετήσουν τις δράσεις που θα αναλάβουν για να εκφράσουν την ανησυχία τους αμέσως μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα τελικά.

Η Εθνική Αγγλίας είναι μια ανάσα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς ψάχνει μόνο ένα βαθμό στον αγώνα με το Σαν Μαρίνο.

Ήδη πάντως οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ εξετάζουν τις δράσεις που θα αναλάβουν να τρέξουν, αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι τους, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Times, Χένρι Γουίντερ.

Τα "τρία λιοντάρια" δεν θα είναι η πρώτη ομάδα που έχει ευαισθητοποιηθεί στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Μάλιστα οι Σκανδιναβοί σκέφτηκαν ακόμα και το μποϊκοτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Guardian ανέφερε ότι περισσότεροι από 6.550 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργοτάξια των γηπέδων που θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ