ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καντέ: "Το στάδιο να είναι κατάμεστο"

Καντέ: "Το στάδιο να είναι κατάμεστο"
Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κόκε, Αρης, Παναθηναϊκός

Κάλεσμα Καντέ στους οπαδούς για δυναμικό παρών με την ΑΕΚ. Βιντεο-κατασκοπεία Ένωσης από Νιόπλια

Καντέ: "Το στάδιο να είναι κατάμεστο"

Η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ είναι για τον Σεντρίκ Καντέ καθοριστικό παράγοντας για την νίκη των "πράσινων".

Ο αμυντικός από το Μάλι, σε δηλώσεις του έξω από το "Κλεάνθης Βικελίδης" μίλησε για την εικόνα του "τριφυλλιού" την ισοπαλία με τον Αρη αλλά και την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ.

- Δώσατε ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα και φύγατε αλώβητοι…



" Δεν χάσαμε αλλά θεωρώ ότι με το παιχνίδι που κάναμε κόντρα στον Άρη μπορούσαμε να περιμένουμε τη νίκη. Δεν γίνεται όμως να νικάς συνέχεια. Κάποιες φορές μπορεί να έρθει και η ισοπαλία, μπορεί να έρθει και η ήττα. Το πνεύμα που είχαμε ήταν καλό και η απόδοση μας αρκετά καλή. Οπότε το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο για εμάς".

- Αυτό που είδαμε απέξω είναι να κυνηγάτε τη νίκη μέχρι το τέλος, δεν αρκεστήκατε στην ισοπαλία παρότι ήταν θετικό αποτέλεσμα;


" Ναι έχετε απόλυτο δίκιο, θέλαμε τη νίκη με κάθε τρόπο. Κάποιες φορές όμως δεν μετράει μόνο η θέληση. Ήταν καλό για εμάς όμως ενόψει και του επόμενου αγώνα. Καθώς θα είναι εξίσου δύσκολο ματς και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα: "Πάντα να θέλουμε το καλύτερο""

- Και τώρα το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ;


" Όπως ξέρετε τα ντέρμπι πάντα είναι δύσκολα ανεξαρτήτου σε ποια κατάσταση είναι ο αντίπαλος και διεξάγονται πάντα σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι που είχαμε κερδίσει στην ΑΕΚ και είμαι σίγουρος ότι θα θέλουν να πάρουν ρεβάνς. Οπότε θα είναι πολύ δύσκολα, ίσως ποιο δύσκολα από ότι ήταν με τον Άρη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε".

- Ο ΟΣΦΠ ηττήθηκε και πλέον η διαφορά παρά την δική σας ισοπαλία πήγε στους οχτώ βαθμούς…


" Ναι, σίγουρα είναι καλό. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για το τι κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Να συνεχίσουμε με νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο και υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και πολλά μπορούν να συμβούν. Θεωρώ ότι κόντρα στον Άρη τα πήγαμε καλά, παίξαμε με καλό πνεύμα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

- Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του τριφυλλιού για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ;


" Ελπίζω το στάδιο να είναι κατάμεστο καθώς θέλουμε τη συμπαράσταση τους για να πάρουμε το παιχνίδι. Κόντρα στον Άρη ήταν δύσκολα, αφού παίζαμε χωρίς τους οπαδούς, η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη, το ίδιο θα γίνει και σε δύο εβδομάδες κόντρα στον ΠΑΟΚ και πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους και θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για την ΑΕΚ αν το γήπεδο είναι γεμάτο".

Κατασκοπεία Νιόπλια με DVD

Τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία της ΑΕΚ προσπάθησε να "ανακαλύψει" ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος μετά την πρωινή προπόνηση των "πράσινων" ήταν στο γραφείο του και μελετούσε αρκετά DVD με αγώνες της "Ενωσης".

Μάλιστα, ο τεχνικός των "πράσινων" θεωρεί ιδανικό ματς για να καταλάβει κάποιος την αντίδραση και την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ, αυτό με τον Ατρόμητο Περιστερίου και το τελικό 3-3. Ο 45χρονος τεχνικός μετά την ανάλυση που θα κάνει με τους συνεργάτες του θα μεταφέρει αρκετά πράγματα στους ποδοσφαιριστές του τις επόμενες μέρες.

Ισόπαλοι... Καραγκούνης και Κατσουράνης

Με επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος αγώνας ενάντια στη φτώχεια (Match Against Poverty), με τον κόσμο να δίνει δυναμικό "παρών", τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στην πληγείσα από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, Αϊτή.

Το ελληνικό στοιχείο, στην αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τη βοήθεια των σεισμόπληκτων της Αϊτής, μεταξύ επιλέκτων άσων (σ.σ. All Stars) της Μπενφίκα κόντρα στους Φίλους του Ζιντάν, ήταν κάτι παραπάνω από έντονο.

Οι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης (σ.σ. έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπενφίκα) ήταν οι δύο Έλληνες, ανάμεσα στους θρύλους (εν' ενεργεία και μη) του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Κακά, Ζιντάν, Φίγκο, Ντουγκαρί κ.λπ.), που συμμετείχαν στο παιχνίδι που έλαβε χώρα στη Λισαβόνα.

Οι άσοι του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα των All Stars της Μπενφίκα και για την ιστορία το ματς, που σφύριξε ο Πιερλουίτζι Κολίνα, έληξε ισόπαλο με 3-3. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκόμες (2) και Λουίς Έντερ για την Μπενφίκα και οι Κακά, Πιρές και Μπουτία (85') για τους Φίλους του Ζιντάν.

Κίτσιος: "Η πρόταση αυτή ουδόλως εμπλέκεται στην Διπλή Ανάπλαση"

Τα όσα είχαν καταλογιστεί πριν από λίγες μέρες και προξένησαν απορίες για το θέμα του κολυμβητηρίου και το αίτημα του Ερασιτέχνη, ανάγκασε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Α.Ο αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης να προβεί σε γραπτή δήλωση για να ξεκαθαρίσει την θέση του Ερασιτέχνη:

" Επειδή πολλά έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο, τα οποία αποτελούν φανταστικά σενάρια και μυθεύματα, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο με εξουσιοδότησε, επιθυμώ με την παρούσα δήλωση και από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου να θέσω ένα τέλος σε όλα όσα αβάσιμα έχουν γραφτεί.

Την 15/6/2007 ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ υπέγραφε με τον Δήμο Αθηναίων μία σύμβαση, στην οποία καθορίζονται οι όροι για την πραγματοποίηση της μεταφοράς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στις νέες εγκαταστάσεις του Βοτανικού, όταν αυτές θα του παραδοθούν.

Η σύμβαση εκείνη είναι η ίδια σύμβαση που και η σημερινή διοίκηση του Ερασιτέχνη αναγνωρίζει και που θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί για την διπλή ανάπλαση. Είναι ψευδές, λοιπόν, ότι τάχα «εμποδίζουμε» κάποιον από τους εμπλεκόμενους φορείς στην πραγματοποίηση αυτή που έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί.

Κατόπιν εντολής του ΥΠΕΧΩΔΕ, στις προτάσεις που υποβάλαμε στον Δήμο, κάναμε πρόταση για την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου στην Λεωφόρο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Περιφέρειας των Αμπελοκήπων, της μόνης Περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων που στερείται κολυμβητηρίου.

Η πρόταση αυτή ουδόλως εμπλέκεται στην Διπλή Ανάπλαση και ουδένα εμπλέκει ως προς την κατασκευή του γηπέδου και των λοιπών εγκαταστάσεων. Με την δήλωση αυτή-η οποία καταχωρείται στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης- ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζει πλήρως την θέση του και δεν πρόκειται να επανέρθει στο μέλλον σε άλλες δηλώσεις επί του θέματος αυτού".















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ