SERIE A

Κάλιαρι - Μίλαν 0-2: Στο +3 από την Ίντερ με σφραγίδα Ιμπραχίμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Κάλιαρι με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα της Serie A
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Κάλιαρι με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα της Serie A Ⓒ 2021 SPADA//ASSOCIATED PRESS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που σκόραρε δις, η Μίλαν (με 10 παίκτες από το 74') επικράτησε 2-0 της Κάλιαρι στην Σαρδηνία για την 18η αγωνιστική και ανέβηκε μόνη στην κορυφή με αέρα τριών πόντων από την Ίντερ (VIDEOS).

Όσο έχει τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν φοβάται τίποτα η Μίλαν! Ο 39χρονος Σουηδός στράικερ σκόραρε δις στην "Sardegna Arena" φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και οδήγησε τους ροσονέρι στο 2-0 εκτός έδρας επί της Κάλιαρι, αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής μετά τις πρώτες 18 αγωνιστικές της Serie A με +3 από τη συμπολίτισσα Ίντερ.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Μιλάνου έμεινε αήττητη εκτός έδρας για 16ο στη σειρά ματς πρωταθλήματος, με την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο από την άλλη να αποτυγχάνει να σκοράρει κόντρα στην Μίλαν για τέταρτο διαδοχικό ματς και να γνωρίζει την πέμπτη κολλητή ήττα της στη φετινή Serie A.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Καλύτερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να περιμένει από την ομάδα του ο Στέφανο Πιόλι, με την Μίλαν να ανοίγει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ. Κάθετη πάσα από τον Μπραχίμ Ντίαθ, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έβαλε στην πλάτη του τον Λυκογιάννη και "ανάγκασε" τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ να τον γκρεμίσει, για να ευστοχήσει κατόπιν από την άσπρη βούλα και να κάνει το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Με το γκολ αυτό, για πρώτη φορά στην καριέρα του στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σκόραρε για εννέα διαδοχικά ματς ως βασικός ενώ η Μίλαν βρήκε δίχτυα για 19ο σερί εκτός έδρας ματς για την Serie A ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της.

Η συνέχεια βρήκε την Κάλιαρι να πατάει αρκετές φορές στην περιοχή των ροσονέρι και μέχρι το φινάλε του 45λεπτου είχε 7 τελικές, καμία όμως στο στόχο που να προκαλέσει προβληματισμό στον Ντοναρούμα, με την Μίλαν από την πλευρά της να έχει δύο καλές στιγμές, αμφότερες με τον Καλάμπρια.

Στο 25' ο δεξιός μπακ των Μιλανέζων δοκίμασε το πόδι του και υποχρέωσε τον Κράνιο να αποκρούσει σε κόρνερ ενώ στο 36' το δυνατό σουτ του μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι.

Όπως το πρώτο μέρος, έτσι και το δεύτερο άρχισε ιδανικά για την πρωτοπόρο της Serie A. Στο 52ο λεπτό ο Καλάμπρια έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Ιμπραχίμοβιτς και αυτός ξέφυγε από τους αμυντικούς της Κάλιαρι για να εκτελέσει με το αριστερό μέσα απο την περιοχή, με το γκολ να μην μετράει αρχικά ως οφσάιντ αλλά τελικά να κατακυρώνεται μέσω χρήσης VAR (ο Λυκογιάννης κάλυπτε τον Σουηδό) και έτσι ο "Ίμπρα" να γράφει το 2-0 με το 12ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στο 63' ο Ντοναρούμα είπε "όχι" στο τετ α τετ του με τον Σιμεόνε αποτρέποντας τη μείωση του σκορ και ένα λεπτό αργότερα ο Κράνιο νίκησε εντυπωσιακά τον Ιμπραχίμοβιτς στερώντας του το χατ-τρικ, για να φτάσουμε στη φάση του 74' όπου άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Πιόλι είχε περάσει στο ματς τον Σαλεμάκερς στο 66' αντί του Χάουγκε, όμως ο Βέλγος μέσος είδε την πρώτη κίτρινη στο 68' και τη δεύτερη στο 74', για να αφήσει την Μίλαν με 10 παίκτες και να δώσει ελπίδες στους γηπεδούχους για τα υπόλοιπα 20 λεπτά του αγώνα.

Ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες, με τους ρονέρι να αμύνονται εξαιρετικά και τον Ντοναρούμα να επεμβαίνει καίρια όποτε χρειάστηκε, για να διατηρηθεί το 2-0 μέχρι το τέλος που επανάφερε τη διαφορά της Μίλαν από την Ίντερ στο +3 και της χάρισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Τζάπα (80' Παβολέτι), Τσεπιτέλι, Γκοντίν, Λυκογιάνης, Ναϊνγκολάν, Μαρίν, Ντάνκαν (69' Ολίβα), Πέδρο, Περέιρο (57' Σοτίλ), Σιμεόνε (80' Τσέρι)

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ (46' Καλούλου), Ρομανιόλι, Νταλότ, Τονάλι (72' Μεϊτέ), Κεσιέ, Καστιγέχο, Ντίαθ (83' Κόντι), Χάουγκε (66' Σαλεμάκερς), Ιμπραχίμοβιτς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Λάτσιο - Ρόμα 3-0 (14' Ιμόμπιλε, 23' 67' Αλμπέρτο)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Μπολόνια - Βερόνα 1-0 (19' πεν. Ορσολίνι)

Τορίνο - Σπέτσια 0-0

Σαμπντόρια - Ουντινέζε 2-1 (67' πεν. Καντρέβα, 81' Τορεγκρόσα / 55' Ντε Πολ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Νάπολι - Φιορεντίνα 6-0 (5' 72' πεν. Ινσίνιε, 36' Ντέμε, 38' Λοσάνο, 45' Ζιελίνσκι, 89' Πολιτάνο)

Κροτόνε - Μπενεβέντο 4-1 (5' αυτ. Γκλικ, 29' 54' Σίμι, 65' Βούλιτς / 82' Φάλκε)

Σασουόλο - Πάρμα 1-1 (90+5' πεν. Τζούρισιτς / 37' Κούτσκα)

Αταλάντα - Τζένοα 0-0

Ίντερ - Γιουβέντους 2-0 (12' Βιδάλ, 52' Μπαρέλα)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κάλιαρι - Μίλαν 0-2 (7' πεν. 52' Ιμπραχίμοβιτς)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ