SERIE A

Νάπολι - Φιορεντίνα 6-0: Οι παρτενοπέι ισοπέδωσαν τους βιόλα

O Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι γκολ του κόντρα στην Φιορεντίνα για την Serie A
O Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι γκολ του κόντρα στην Φιορεντίνα για την Serie A Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Νάπολι συνέτριψε με 6-0 στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" την Φιορεντίνα, σκοράροντας τέσσερις φορές στο πρώτο ημίχρονο, και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του ιταλικού Σούπερ Καπ κόντρα στην Γιουβέντους (VIDEO).

Σε περιπάτο μετέτρεψε η Νάπολι την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα για την 18η αγωνιστική της Serie A, με την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο να διαλύει με 6-0 τους βιόλα (πρώτη φορά στην ιστορία της που πετυχαίνει τόσα γκολ απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα) και να πιάνει στην 3η θέση της βαθμολογίας την Ρόμα.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε άνοιξε το χορό των τερμάτων για τους παρτενοπέι (βασικός ο Κώστας Μανωλάς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το ματς με την Ουντινέζε, έγινε αλλαγή στο 79') μόλις στο 5 λεπτό, ενώ από το 36' μέχρι το 45' η ομάδα του ιταλικού Νότου καθάρισε το παιχνίδι, με τα γκολ των Ντέμε, Λοσάνο και Ζιελίνσκι να φτάνουν το σκορ στο 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να διαχειριστούν το τεράστιο προβάδισμά τους, ενώ κατάφεραν μάλιστα να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους, με τον Ινσίνιε να κάνει το 5-0 στο 72' με εύστοχο πέναλτι (το κέρδισε ο Μπακαγιόκο από τον Καστροβίλι) και τον Πολιτάνο να γράφει το τελικό 6-0 ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους παρτενοπέι σε όλες τις διοργανώσεις, που δείχνουν να είναι σε φόρμα ενόψει του τελικού του Σούπερ Καπ που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη (20/1) στο "Mapei Stadium" κόντρα στην Γιουβέντους.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Χισάι, Μανωλάς (79' Ραχμάνι), Κουλιμπαλί, Ρούι, Ντέμε, Μπακαγιόκο, Λοσάνο (62' Πολιτάνο), Ζιελίνσκι (73' Ελμάς), Ινσίνιε (79' Τσόφι),, Πετάνια (73' Μέρτενς)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ντραγκόβσκι, Μιλένκοβιτς (85' Μαρτίνες), Πετσέλα, Ίγκορ, Βενούτι, Αμραμπάτ (85' Βαλέρο), Καστροβίλι (74' Πούλγκαρ), Μπιράγκι, Καγεχόν (73' Μποναβεντούρα), Ριμπερί (46' Κουαμέ), Βλάχοβιτς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SERIE A:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Λάτσιο - Ρόμα 3-0 (14' Ιμόμπιλε, 23' 67' Αλμπέρτο)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Μπολόνια - Βερόνα 1-0 (19' πεν. Ορσολίνι)

Τορίνο - Σπέτσια 0-0

Σαμπντόρια - Ουντινέζε 2-1 (67' πεν. Καντρέβα, 81' Τορεγκρόσα / 55' Ντε Πολ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Νάπολι - Φιορεντίνα 6-0 (5' 72' πεν. Ινσίνιε, 36' Ντέμε, 38' Λοσάνο, 45' Ζιελίνσκι, 89' Πολιτάνο)

Κροτόνε - Μπενεβέντο (16:00)

Σασουόλο - Πάρμα

Αταλάντα - Τζένοα (19:00)

Ίντερ - Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κάλιαρι - Μίλαν (21:45)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ