ΙΣΠΑΝΙΑ

Ισπανία-Ανασκόπηση 2007

Ισπανία-Ανασκόπηση 2007
ra1

Το SPORT 24 κάνει αναδρομή στα σπορ της Ισπανίας, τις ομάδες και στους αθλητές που διακρίθηκαν το 2007

Το SPORT 24 κάνει σήμερα μια αναδρομή στα σπορ της Ισπανίας και στους αθλητές και τις ομάδες που διακρίθηκαν μέσα στο 2007. Πολύτιμος βοηθός μας ο ισπανικός Τύπος μέσα από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων «As» και «Estadio Deportivo». Πάμε λοιπόν...
1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

• 17 Ιουνίου 2007 – Η μεγάλη αντεπίθεση της «βασίλισσας»

Στις 17 Ιουνίου η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 30η φορά στην ιστορία της, πραγματοποιώντας μια μεγάλη «επιστροφή» και κατακτώντας έναν τίτλο για τον οποίο τρεις μήνες νωρίτερα δεν θα ποντάριζε ούτε ο ίδιος ο Καπέλο έστω και ένα ευρώ.

Η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα συνεχόμενα στραβοπατήματα της Μπαρτσελόνα και παίρνοντας αλλεπάλληλα «τρίποντα» σε κρίσιμα παιχνίδια, κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα στον μαραθώνιο της Πριμέρα Ντιβισιόν, βάζοντας τέρμα σε μια στείρα από επιτυχίες τετραετία. Βέβαια το σασπένς δεν έλειψε αφού στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Μαγιόρκα, ο Μπαρέλα έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, στη συνέχεια όμως ο Ρέγιες και ο Ντιαρά επανέφεραν τις καρδιές εκατομμυρίων «μερένγκες» στη θέση τους και το πανηγύρι στο συντριβάνι της Κυβέλης δεν είχε τελειωμό.



Πρωτοσέλιδο 1: (Πατώντας στο thumbnail βλέπετε το πρωτοσέλιδο σε μεγάλη ανάλυση) Η μαδριλένικη «As» γράφει στις 18 Ιουνίου: «30 και Ολέ» (αναφορά στα 30 πρωταθλήματα της Ρεάλ) δείχνοντας τον Ραούλ να κάνει κινήσεις ταυρομάχου μέσα στο Μπερναμπέου κρατώντας το «καπότε», το παραδοσιακό πανί για τις αρτίστικες φιγούρες μπροστά στον ταύρο. Αναφορά γίνεται και στους 250.000 φίλους της Ρεάλ που γιόρτασαν τον τίτλο στην Cibeles.

• 16 Μαΐου 2007 – Το δεύτερο συνεχόμενο ΟΥΕΦΑ της Σεβίγια

Στις 16 Μαΐου στη Γλασκώβη της Σκωτίας, η «Σταχτοπούτα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου νικά στα πέναλτι την Εσπανιόλ και φέρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδεικνύεται ο τερματοφύλακας της Σεβίγια, Πάλοπ, ο οποίος δίνει μια πρόκριση στην ομάδα του – εναντίον της Σαχτάρ του Ντόνετσκ – με την κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα και στη συνέχεια αποκρούει τρία πέναλτι στον τελικό.

Οι εκδηλώσεις λατρείας των Σεβιγιάνων κορυφώνονται στη διαδρομή της κούπας πάνω σε πλοίο στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ, εκεί όπου μισό περίπου εκατομμύριο «σεβιγίστας» παραταγμένοι στις δυο όχθες αποθεώνουν τους νικητές.



Πρωτοσέλιδο 2: «Ζήτω το ποδόσφαιρο!» γράφει στις 17 Μαΐου η «As» και συμπληρώνει «η Σεβίγια κέρδισε από την Εσπανιόλ το ΟΥΕΦΑ σε ένα κολοσσιαίο παιχνίδι».



Πρωτοσέλιδο 3: Η σεβιλιάνικη «Estadio Deportivo» αποθεώνει στο δικό της πρωτοσέλιδο τον ήρωα του τελικού Πάλοπ. «Ένας τεράστιος τερματοφύλακας και μια μυθική ομάδα» γράφει ο υπότιτλος της εφημερίδας.

• 23 Ιουνίου 2007 – Ο Κανουτέ δίνει και το Κύπελλο Ισπανίας στη Σεβίγια

Πέντε εβδομάδες μετά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το «τρένο» της Σεβίλλης σταματά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου όπου και αντιμετωπίζει την Χετάφε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ο Κανουτέ σημειώνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και η κούπα του βασιλιά (la Copa del Rey) ταξιδεύει στο Σάντσεθ Πιθχουάν μετά από μισό αιώνα (η Σεβίγια είχε να κερδίσει το κύπελλο Ισπανίας από το 1948).

Παράλληλα οι Ανδαλουσιάνοι κερδίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου.



Πρωτοσέλιδο 4: «Ζήτω η Σεβίγια» είναι ο απλός και περιεκτικός τίτλος της «As» την επόμενη του τελικού του ισπανικού Κυπέλλου. «Ο Κανουτέ έκρινε έναν τελικό υψηλής έντασης» σύμφωνα με τον υπότιτλο.

2. ΜΠΑΣΚΕΤ

• 16 Σεπτεμβρίου 2007 – Οι Ρώσοι κάνουν το «κόλπο γκρόσο»


Ένα «ορειβατικό» δίποντο του J.R.Holden και τα δέκατα του δευτερολέπτου που η μπάλα στο τελευταίο σουτ του Γκασόλ φλέρταρε με το καλάθι, αλλά ποτέ δεν κατέληξε σε αυτό, συνοψίζουν το δράμα που έζησε ολόκληρη η Ισπανία τη βραδιά των ελληνικών εκλογών, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το χρυσό μετάλλιο του Eurobasket πήγε τελικά στους Ρώσους και οι Ισπανοί αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση και σε μια τεράστια απογοήτευση, αφού πριν ακόμα αρχίσει το τουρνουά οι Ίβηρες θεωρούσαν δεδομένη την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα γραφεία της Ισπανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ είχαν εγκαταστήσει την βιτρίνα στην οποία θα τοποθετούσαν το έπαθλο μετά τον τελικό. Για την ιστορία, η Λιθουανία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας την Ελλάδα στον μικρό τελικό.



Πρωτοσέλιδο 5: Τα πρόσωπα των Ισπανών παικτών στο εξώφυλλο τα λένε όλα. Ο δημοσιογράφος της «As» γράφει στον τίτλο «Έτσι κι αλλιώς χίλια ευχαριστώ» και συμπληρώνει στον υπότιτλο: «Τα νεύρα καταδίκασαν την Ισπανία στο τελευταίο καταραμένο λεπτό». Υπάρχει και η δήλωση του Πάου Γκασόλ: «Σήμερα είμαστε λυπημένοι, αύριο θα είμαστε περήφανοι».

• 24 Ιουνίου 2007 – Η Ρεάλ κάνει 30 και τα πρωταθλήματα του μπάσκετ


Μόλις μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβισιόν στο ποδόσφαιρο από τους «μερένγκες», η ομάδα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης γράφει ιστορία κερδίζοντας τον 30ο της τίτλο – ισοφαρίζοντας έτσι τους αντίστοιχους 30 του ποδοσφαίρου – μέσα στην έδρα της μισητής αντιπάλου.

Το «Παλαού Μπλαουγκράνα» γίνεται μάρτυρας των έξαλλων πανηγυρισμών των «μπλάνκος», οι οποίοι επικρατούν στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέι-οφ της Μπαρτσελόνα 82-71. Ο Φελίπε Ρέγιες είναι ο MVP της σειράς και το νέο είδωλο των φιλάθλων. Λίγο πριν, η Ρεάλ κατακτά το ULEB Cup (νικώντας 87-75 την Λιέτουβος Ρίτας) και προσθέτει την 14η ευρωπαϊκή κούπα στο μουσείο του συλλόγου. Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει έτσι το «νταμπλ» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι το οποίο είχε να συμβεί 21 ολόκληρα χρόνια.



Πρωτοσέλιδο 6: «Άλλες 30!» γράφει η «As» κάνοντας αναφορά στην κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος από τη Ρεάλ στο μπάσκετ και στην ισοφάριση των αντίστοιχων 30 του ποδοσφαίρου. «Ιστορικός θρίαμβος μέσα στο Παλαού» συμπληρώνει ο υπότιτλος της εφημερίδας.

3. ΒΟΛΕΪ

• 16 Σεπτεμβρίου 2007 – Αντιγραφή του σεναρίου του Eurobasket

Το ίδιο βράδυ που οι Ρώσοι παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα των Ισπανών στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στη Μαδρίτη, ένας άλλος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίζεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, αλλά με σαδιστικά ακριβώς όμοιο σενάριο. Στη Μόσχα, οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν τους Ισπανούς για το χρυσό μετάλλιο του Ευρωβόλεϊ και χάνουν στο τάι μπρέικ 3-2.

Η επιτυχία για τους Ίβηρες είναι τεράστια, αφού έφτασαν στο τουρνουά ως νούμερο 24 της παγκόσμιας κατάταξης. Η σκληρή δουλειά όμως και η άψογη λειτουργία του συνόλου, τους ανέβασαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει βγάλει ποτέ το παγκόσμιο βόλεϊ, του αρχηγού της ισπανικής ομάδας Ράφα Πασκουάλ.



Πρωτοσέλιδο 7: Το πρωτοσέλιδο της «As» βέβαια είναι γεμάτο από την απογοήτευση των Ισπανών στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, όμως κάτω δεξιά υπάρχει και το χτύπημα για τους χρυσούς θριαμβευτές: «Άθλος στη Μόσχα – Η Ισπανία κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο».

4. ΤΕΝΙΣ

• 10 Ιουνίου 2007 – Ράφα Ναδάλ, βασιλιάς στο χώμα

Το απόγευμα της 10ης Ιουνίου ο 21χρονος Ισπανός Ράφα Ναδάλ στέφεται στα παρισινά γήπεδα του Ρολάν Γκαρός βασιλιάς του χώματος, αφού όχι μόνο κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά για τρίτη συνεχόμενη φορά ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση παλιών θρύλων του αθλήματος όπως ο Λακόστ, ο Λεντλ, ο Βιλάντερ και ο Κέρτεν, αλλά το κάνει – με απόλυτα πειστικό τρόπο – και απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Μαγιορκίνος αθλητής χρειάστηκε τρεις ώρες και δέκα λεπτά για να λυγίσει την αντίσταση του Φέντερερ επικρατώντας τελικά 3-1 σετ. Ο Ισπανός τενίστας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στις χωμάτινες επιφάνειες, υστερεί όμως αρκετά στις υπόλοιπες. Το 2007 ο Ναδάλ σταθεροποιήθηκε στο νούμερο 2 της ATP και οι φιλοδοξίες του αγγίζουν πλέον την ίδια την κορυφή.



Πρωτοσέλιδο 8: «Ο Ναδάλ είναι ένας γίγαντας» αναφέρει η «As» στο χτύπημα του πρωτοσέλιδου και συμπληρώνει: «Συνέτριψε τον Φέντερερ και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Ρολάν Γκαρός».

5. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

• 29 Ιουλίου 2007 – Ο διάδοχος του Λανς Άρμστρονγκ είναι Ισπανός

Στις 29 Ιουλίου, στην τελετή της απονομής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας 24χρονος Ισπανός από την ποδηλατική ομάδα «Discovery Channel» - την ομάδα του επτάκις νικητή του Tour de France Λανς Άρμστρονγκ – ο Αλμπέρτο Κονταδόρ.

Ο Ισπανός ποδηλάτης θεωρείται ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος, αν και υπάρχουν ακόμα κάποιες σκιές στις σχέσεις που διατηρούσε με τον ανακατεμένο σε σκάνδαλο ντόπινγκ, γιατρό Φουέντες. Ο Κονταδόρ κατάφερε να κρατήσει την κίτρινη φανέλα με νύχια και με δόντια και διατηρήθηκε πρώτος με μόλις 23 δευτερόλεπτα πίσω του τον Έβανς και 31 τον τρίτο Λιπχάιμερ. Έγινε έτσι ο 6ος Ισπανός που κερδίζει τον Γύρο της Γαλλίας μετά τους Μπααμόντες, Οκάνια, Ντελγάδο, Ιντουράιν και Περέιρο Σίο.



Πρωτοσέλιδο 9: «Πρωταθλητής της ελπίδας» γράφει η «As» για τον Κονταδόρ με σαφείς αιχμές στα αλλεπάλληλα κρούσματα ντόπινγκ που σημειώθηκαν στο φετινό Tour de France ρίχνοντας πολύ τη δημοτικότητα του αθλήματος σε όλη την Ευρώπη. «Ο Κονταδόρ στέφθηκε στο Παρίσι ως το σύμβολο της καινούργιας ποδηλασίας» συμπληρώνει ο υπότιτλος.

6. ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1


• 10 Δεκεμβρίου 2007 – Ο Αλόνσο επιστρέφει στη Ρενό


Στις 10 Δεκεμβρίου ο Λουίς Γκαρθία Αμπάντ, μάνατζερ του οδηγού της Φόρμουλα 1 Φερνάντο Αλόνσο, ανακοινώνει στον Τύπο την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον πελάτη του και την γαλλική ομάδα της Renault. Μετά την περιπετειώδη χρονιά στη McLaren και την προβληματική σχέση του τόσο με τον ομόσταυλο Χάμιλτον όσο και με το αφεντικό της ομάδας Ρον Ντένις, ο Αλόνσο αποφασίζει να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της Ρενό, με την οποία κατέκτησε 2 παγκόσμιους τίτλους.

Η άψογη σχέση του Ισπανού με τον Μπριατόρε, αλλά και τα 42 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράττει για κάθε χρόνο συμβολαίου, έκαναν την επιλογή της Ρενό να μοιάζει με ιδανικό μονόδρομο. Το σίγουρο είναι πως ο Αλόνσο θα ξεκινήσει την επόμενη περίοδο με ηρεμία, κάτι που του έλειψε τόσο πολύ στη διάρκεια του 2007.



Πρωτοσέλιδο 10: «Επιβεβαιωμένο: Ο Αλόνσο στη Ρενό» γράφει το χτύπημα στο πρωτοσέλιδο της «As». Και συνεχίζει: «Υπογράφει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία, 42 εκατομμύρια για κάθε χρόνο».

7. ANTONIO PUERTA

• 28 Αυγούστου 2007 – Ο Αντόνιο όλων των Ισπανών

Βρισκόμουν στο Ηοliday Inn συνομιλώντας με φίλους συναδέλφους Ισπανούς ενόψει του ΑΕΚ – Σεβίγια, όταν έφτασε η είδηση από το νοσοκομείο «Virgen del Rocio» της Σεβίλλης. Η καρδιά του Αντόνιο Πουέρτα είχε σταματήσει να χτυπάει – ο εγκέφαλός του ήταν ήδη νεκρός καθώς ο άτυχος ποδοσφαιριστής νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια του αγώνα Σεβίγια – Χετάφε.

Η Ισπανία βυθίστηκε στο πένθος ενώ έξω από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» μια ολόκληρη πόλη χαιρέτησε τον αγαπημένο της Αντόνιο βουβή και σοκαρισμένη. Λίγο πριν γίνει πατέρας, λίγο πριν παίξει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, λίγο πριν προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 23χρονος γέννημα – θρέμμα Σεβιγιάνος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ορφανό το ισπανικό ποδόσφαιρο.



Πρωτοσέλιδο 11: «Θα είμαι σεβιγίστα μέχρι τον θάνατο» γράφει η «As» την επόμενη του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα και προσθέτει: «Πένθος στο ισπανικό ποδόσφαιρο» και «Βροχή από συλλυπητήρια στον σύλλογο του Νερβιόν».



Πρωτοσέλιδο 12: «Στη μνήμη του Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρεθ» είναι ο βασικός τίτλος της τοπικής «Estadio Deportivo» ενώ πάνω δεξιά ένας οπαδός της Μπέτις αγκαλιάζει κλαίγοντας έναν φίλο της Σεβίγια σε μια συμβολική κίνηση πόνου και πένθους. Ο υπότιτλος γράφει: «Κλαίει όλη η πόλη».

8. ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


• 24 Οκτωβρίου 2007 – Κόκκινη ραψωδία στο Μπερναμπέου

Το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το επιβλητικό «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κόκκινοι αιφνιδιάζουν δυο φορές τους «μερένγκες» παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ, παίζουν ακομπλεξάριστα και πανέξυπνα τους αντιπάλους τους, αλλά στο τέλος πληρώνουν την κούραση – αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλο το ματς με παίκτη λιγότερο – και την ατυχία τους – ας όψεται το χέρι του Κασίγιας στην εκπληκτική φάση του 90’ – και υποκύπτουν χάνοντας με 4-2.

Την ίδια στιγμή 4.000 Έλληνες φίλαθλοι στην κερκίδα μετατρέπουν την έδρα της Ρεάλ σε Καραϊσκάκη, αποθεώνουν την ομάδα τους και αποθεώνονται από τους Ισπανούς δημοσιογράφους.



Πρωτοσέλιδο 13: «Ρομπίνιο αυτή είναι η φιέστα σου» γράφει το επόμενο πρωΐ η «As» στο πρωτοσέλιδό της. «Έβαλε δυο γκολ, έφτιαξε άλλα δυο και κέρδισε πέναλτι» αναφέρει ο υπότιτλος για τον Βραζιλιάνο. «Το Μπερναμπέου έζησε μια βραδιά μοναδικών συγκινήσεων» συμπληρώνει ένας ακόμα υπότιτλος.

• 15 Αυγούστου 2007 – Ο ντον Λορένθο επιστρέφει στη Σεβίλλη

Η κλήρωση του προκριματικού γύρου για το Τσάμπιονς Λιγκ φέρνει απέναντι στην ΑΕΚ την μισητή αντίπαλο του «Μπέτικο» Λορένθο Σέρα Φερέρ. Το παιχνίδι αποκτά αμέσως ιδιαίτερο χρώμα για ολόκληρη την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Οι οπαδοί της Μπέτις αποθεώνουν τον αγαπημένο τους τεχνικό στο αεροδρόμιο και εύχονται στην ΑΕΚ να πετύχει το θαύμα και να αποκλείσει την Σεβίγια. Επειδή όμως τα θαύματα συμβαίνουν σπάνια, ο αμοντάριστος ακόμα «δικέφαλος» υποκύπτει φυσιολογικά απέναντι στην σαφώς ανώτερη Σεβίγια με 2-0.



Πρωτοσέλιδο 14: «Τι απόλαυση!» γράφει η αθλητική εφημερίδα της Σεβίλλης «Estadio Deportivo» την επόμενη του αγώνα και συμπληρώνει: «Παράσταση της Σεβίγια απέναντι σε μια παραδομένη ΑΕΚ».

• 3 Σεπτεμβρίου 2007 – Στη σκιά των τραγικών γεγονότων

Ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της Σεβίγια γίνεται στη σκιά δυο τραγικών γεγονότων. Τα θύματα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και ο θάνατος του Αντόνιο Πουέρτα βαραίνουν την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Τα δάκρυα του Νίκου Λυμπερόπουλου στην συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ το συγκινητικό αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Πουέρτα που προβάλλεται από τα μάτριξ του σταδίου – μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ντέμη Νικολαΐδη – λυγίζει κυριολεκτικά τους 40.000 φιλάθλους που βρίσκονται στις κερκίδες.

Το παιχνίδι είναι στην ουσία μια τυπική διαδικασία, αφού η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Τελικό σκορ ΑΕΚ – Σεβίγια 1-4.



Πρωτοσέλιδο 15: «Τώρα ναι Αντόνιο, στην αφιερώνουμε» γράφει η «Estadio Deportivo» την επόμενη της πρόκρισης της Σεβίγια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο υπότιτλος συμπληρώνει: «Η Σεβίγια αφιερώνει το Τσάμπιονς Λιγκ στον Πουέρτα που τόσο πολύ πάλεψε για αυτό».

• 20 Δεκεμβρίου 2007 – 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη...


Ο Παναθηναϊκός φοράει για μια ακόμα φορά το ευρωπαϊκό του κουστούμι και επισκέπτεται την ισπανική πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελευταίο αγώνα του ομίλου του στο ΟΥΕΦΑ. Οι δυο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί αλλά παίζεται η πρωτιά και οι «ροχιμπλάνκος» είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν για να την κατακτήσουν.

Οι πράσινοι πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, προηγούνται με ένα εκπληκτικό τέρμα του Σαλπιγγίδη αλλά η Ατλέτικο ισοφαρίζει και παίρνει τη νίκη με ένα απίστευτο γκολ του Σιμάο από απευθείας εκτέλεση φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟ φεύγει ηττημένος από το «Βιθέντε Καλντερόν» αλλά παίρνει μαζί του την ικανοποίηση από την καλή εμφάνιση.



Πρωτοσέλιδο 16: «Ηρωική Ατλέτικο» γράφει η «As» την επόμενη του παιχνιδιού και συνεχίζει στον υπότιτλο: «Γύρισε το ματς παίζοντας με δέκα χάρη σε μια γκολάρα του Σιμάο και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο».

Ευχαριστούμε τις ισπανικές αθλητικές εφημερίδες «As» και «Estadio Deportivo» για την ευγενική παραχώρηση του αρχείου τους.

Ρεάλ Μαδρίτης - πρωταθλήτρια Ισπανίας 2007, ποδόσφαιρο



Σεβίγια, κάτοχος ΟΥΕΦΑ 2007



Σεβίγια, κυπελλούχος Ισπανίας 2007, ο ύμνος της ομάδας στο Μπερναμπέου



Ισπανία - Ρωσία, τελικός Ευρωμπάσκετ 2007, το τελευταίο λεπτό.



Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ισπανίας στο μπάσκετ, 2007



Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης 2007 στο βόλεϊ



Ο Ράφα Ναδάλ, νικητής του Ρολάν Γκαρός 2007



Ο Αλμπέρτο Κονταδόρ, νικητής του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας 2007



Ο Φερνάντο Αλόνσο αποθεώνεται στο Οβιέδο, 2007



Το γκολ - πρόκριση στον τελικό του ΟΥΕΦΑ εναντίον της Σάλκε από τον Αντόνιο Πουέρτα. Έτσι όπως όλοι θέλουμε να τον θυμόμαστε...






































































































































































































TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ