ΗΡΑΚΛΗΣ

Ισόπαλοι Ηρακλής και Απόλλωνας

Ισόπαλοι Ηρακλής και Απόλλωνας
New Image

Ισόπαλοι με 0-0 αναδείχθηκαν Απόλλων Καλαμαριάς και Ηρακλής, στην πρόβα τζενεράλε εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην κοινή τους έδρα, το Καυτανζόγλειο Στάδιο

Ο νέος τεχνικός του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρακολούθησε το παιχνίδι από τις κερκίδες με τους Παντελόπουλο και Γκιζέλη να βρέθηκαν στον πάγκο του «Γηραιού» την ίδια ώρα που κανονικά στην θέση του βρέθηκε ο Μάκης Κατσαβάκης για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ο Μάκης Κατσαβάκης είδε την ομάδα του για ένα ακόμη φιλικό να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και σίγουρα δεν θα μπορούσε παρά να προβληματιστεί εν όψει των παιχνιδιών του νέου πρωταθλήματος της Super League που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Όσο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Είχε την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη γεύση για το σύνολο που παρέλαβε και το που θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του όσον αφορά την εβδομάδα που ακολουθεί. Βέβαια ο νέος τεχνικός του Ηρακλή δεν είχε εικόνα από τους Έμερσον και Μαρίνκοβιτς.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα από την προπόνηση της Πέμπτης που τον θέτει μάλιστα αμφίβολο ακόμα και για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της επόμενης εβδομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Απόλλων Καλαμαριάς μπήκε σαφώς πιο αποφασισμένος από τον Ηρακλή και στο πρώτο πεντάλεπτο έχασε τις πρώτες του δύο ευκαιρίες.

Στο 2΄ ο Μπρίτο μετά από ωραία ατομική ενέργεια πέρασε και τον Πάρντο αλλά η μπάλα από το πλασέ του δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ηρακλή αφού ο Κατσαμπής έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή ενώ στο 5΄ το απευθείας σουτ του Λαναρή μετά από την σέντρα του Ουέλινγκτον η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας του «Γηραιού».

Ο Ηρακλής ανέβηκε μετά το τέταρτο χάνοντας την πρώτη του ευκαιρία στο 17΄ μετά από συνδυασμό του Μπίνιο με τον Γιάντση αλλά η μπάλα από το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ ενώ στο 23΄ την κεφαλιά του Μαλαγκένιο από το κόρνερ του Τσίνεγκε μπλόκαρε ο Κελπέκης όπως και στο 26΄ από την κεφαλιά την φορά αυτή του Νικολόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

Ο Απόλλωνας απάντησε με τα σουτ του Λαναρή στο 27΄ και στο 29΄ ενώ στο 32΄ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ μπλόκαρε ο Πάρντο.

Τελευταία ευκαιρία για το ημίχρονο από τον Ηρακλή όταν στο 45΄ ο Κατσιαμπής έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαυρογενίδη αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Κελπέκη.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λιγότερες με καλύτερη για τον Απόλλων το σουτ του Μπρίτο στο 60΄ από πλάγια θέση για να διώξει ο Μπαντής και για τον Ηρακλή στο 70΄ την κεφαλιά του Κομβολίδη με τον Κελπέκης να απέκρουσε εντυπωσιακά.

Διαιτητής: Γιώργος Ζολώτας


Οι συνθέσεις:

Απόλλων Καλαμαριάς:
Κελπέκης, Γαλανόπουλος, Κότσης, Παπαδόπουλος, Σαμουηλίδης (46΄ Μουράφσκι), Σαρακατσάνος (71΄ Φυτανίδης), Σίκοφ (84΄ Λαζαρίδης), Μπρίτο (61΄ Αμπονσά), Λαναρής (87΄ Ζαπρόπουλος), Ουέλινγκτον, Φαβάλι.

Ηρακλής: Πάρντο, Μαυρογενίδης, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Ζμπόντσακ, Μπίνιο, Τσίνεγκε, Ροντρίγκεζ, Γιάντσης, Νικολόπουλος, Γκαρσία (30΄ Ιωαννίδης).

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν σαν αλλαγή οι: Μπαντής, Ραγκουέλ, Παπαζαχαρίας, Κομβολίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Πουρσανίδης, Χλωρός και Μπένκο.

Κατσαβάκης: "Θέμα χρόνου"


Ικανοποιημένος παρά το γεγονός ότι η ομάδα του για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι δεν σκόραρε έμεινε ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης, με τον προπονητή του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να δηλώνει ότι χρειάζεται δουλειά και υπομονή από όλους για να μην επαναληφθεί η περσινή χρονιά.

"Θα έλεγα ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου ήμασταν κυρίαρχοι με εξαίρεση τα τελευταία πέντε λεπτά όπου χάσαμε τον έλεγχό μας και απειληθήκαμε. Στο δεύτερο κάναμε αλλαγές και ο Ηρακλής ήταν καλύτερος", ενώ για το ότι η ομάδα του δεν σκόραρε για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ο Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε: "Έμεινα ευχαριστημένος από την επίθεσή μας αν αναλογιστεί ότι ήταν έξω ο Περόνε με τον Μπούσι (σ.σ. θα είναι απόντες και από την πρεμιέρα της επόμενης εβδομάδας). Το ότι δεν βάλαμε γκολ δεν με προβληματίζει γιατί είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες και είναι θέμα χρόνου να πετύχουμε γκολ. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε πίσω τους κινδύνους".


Σε ερώτηση για την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών του στην νέα τους έδρα, το Καυτανζόγλειο Στάδιο, ο Μάκης Κατσαβάκης, απάντησε: "Θέλει προσαρμογή αφού άλλο να παίζεις στην έδρα σου και άλλο αλλού".


Γιοβάνοβιτς: "Δουλειά και υπομονή"


Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δήλωσε: "Είδα αυτό που περίμενα αλλά χρειαζόμαστε δουλειά αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση. Παρόλα αυτά ακόμη δεν είμαστε στην αγωνιστική κατάσταση που πρέπει κι ελπίζουμε ότι ο χρόνος θα δουλέψει για μας", ενώ δεν έκρυψε πως:

"Αναμφισβήτητα υπάρχει ποιότητα αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα", για να στείλει το δικό του μήνυμα πως: "Τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλα είναι θετικά, αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή από όλους διότι γνωρίζετε όλοι τι πέρασε ο Ηρακλής την περσινή σεζόν".


Προληπτικά ο Κόβατς


Στην διάρκεια της προθέρμανσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Πάβελ Κόβατς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στα πλευρά, το πιο πιθανό ότι υπέστη μια ελαφριάς μορφής θλάση, και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί και να μην αγωνιστεί. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας αναμένεται για το επόμενο διήμερο να ακολουθήσει θεραπεία θλάση και στη συνέχεια θα επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις.

Όσο για τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Γκαρσία του Ηρακλή υπέστη κάκωση ταρσού αριστερού ποδός αλλά παρόλα αυτά δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχία ο τραυματισμός του.

* Τα εισιτήρια του φιλικού ήταν 1447 με τις εισπράξεις 15440 ευρώ.








































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ