ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ισά: "Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μεγάλους παίκτες"

Ισά: "Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μεγάλους παίκτες"
INTIME SPORTS

Για "νίκες και ελκυστικό ποδόσφαιρο προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού" έκανε λόγο ο νέος αθλητικός διευθυντής Πιερ Ισά. "Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που υπάρχουν" υποστήριξε ο Καρεμπέ, "στόχος η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε επίσημα τους Κριστιάν Καρεμπέ (Strategic Advisor) και Πιερ Ισά (Sports Director).

Αρχικά μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Βρέντζος.

" Θα ήθελα να σας καλησπερίσω. Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε και σας παρουσιάζουμε την συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον κύριο Καρεμπέ και τον κύριο Ισά. Δύο σημαντικές προσωπικότητες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν ώθηση στο ποδόσφαιρο γενικά. Ο Κριστιάν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις", τόνισε αρχικά ο κ. Βρέντζος για να συμπληρώσει:

"Ο Κριστιάν ήταν πάντα ένας φίλος του συλλόγου και πρόσφατα αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να αναλάβει σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης σε όλο το φάσμα λειτουργίας της διοίκησης.

Μαζί με το όνομα που έχει και τις διασυνδέσεις του να ενισχύσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Να τονίσω πως ο κύριος Θεοδωρίδης είναι αντιπρόεδρος με αρμοδιότητες σε ποδοσφαιρικά ζητήματα και έχει σημαντικό ρόλο σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται στην ομάδα.

Πριν δώσω τον λόγο στους κυρίους θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις. Πρώτον όπως είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα είχε υπάρξει συνάντηση του τεχνικού τιμ και της διοίκησης και τέθηκαν οι στόχοι του νταμπλ και της πετυχημένης πορείας στην Ευρώπη, που σημαίνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League ή στο Europa League. Συμφωνήσαμε στο μπάτζετ και το τεχνικό τιμ είναι ευχαριστημένο.

Ένα δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το τάιμινγκ με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που αφορά και στον κόσμο. Είχαμε θέσει ένα όριο από την 1η Ιουνίου. Πρακτικά ήταν δύσκολο γιατί τα πρωταθλήματα δεν είχαν τελειώσει και κάποιες ομάδες δεν είχαν πάρει αποφάσεις.

Μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσουμε τις προτάσεις που έχουμε. Ο Καρεμπέ με τον Ισά θα βοηθήσουν πολύ. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην ονοματολογία. Οι εφημερίδες προβαίνουν σε έναν χορό ονοματολογίας, που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε διαψεύσεις. Καταλαβαίνετε πως δεν μπορεί να υπάρχει βάση σε ότι γράφετε όταν βγάζετε 25 ονόματα. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Μισίμοβιτς. Δεν υπάρχει θέμα Μισίμοβιτς. Είναι στην Κίνα και παίρνει 3 εκατ. ευρώ. Επίσης είχαμε βγάλει ανακοίνωση για τον Πέδρο Λεόν.

Η οψιόν τοποθετείται στα 6 ή και στα 7 εκατ. ευρώ. Εάν κάποιος δημοσιογράφος έχει πληροφορίες εμείς δεν γίνεται να ακολουθήσουμε και να διαψεύσουμε ότι όνομα υπάρχει. Καλό είναι αυτό το πράγμα να κοπάσει.

Είναι πολύ σημαντικό πως ο προπονητής είχε την ευκαιρία να ζήσει πολύ κοντά την ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Ο μέσος όρος μας ηλικιακά είναι αρκετά καλός και θεωρούμε πως για να έχουμε απαιτήσεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις μία καλή ομάδα. Οπότε καλό είναι να υπάρχει συνδυασμός νέων και έμπειρων παικτών".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κριστιάν Καρεμπέ αναφέροντας:

"Είναι μεγάλη τιμή που είμαι ξανά στον Ολυμπιακό. Τον θεωρώ σπίτι μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Μαρινάκη.

Έχουμε μιλήσει με τον κ. Βρέντζο ο ρόλος μου θα είναι κάποια στιγμή πιο εύκολος και άλλοτε πιο δύσκολος. Δεν θα μπορώ να είναι συνεχώς στην χώρα μας αλλά η ψυχή μου θα είναι εδώ για να ξεκινήσουμε για τη νέα ομάδα πάντα για το καλό της ομάδας".

Ο νέος αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών Ελλάδας, Πιερ Ισά δήλωσε αρχικά:

"Για μένα είναι μεγάλη τιμή που αποτελώ μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι ένας σημαντικός σύλλογος της Ευρώπης και από τους σπουδαιότερους της Ελλάδας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρινάκη.

Μας περιμένει από εδώ και πέρα πολλή και σκληρή δουλειά για τον σύλλογο. Έχουμε συναντηθεί τρεις φορές με τον Κριστιάν Καρεμπέ και θα συναντηθούμε ξανά. Έχουμε μιλήσει και με τον κ. Χουάνχο. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλό της ομάδας".

Ο Πιερ Ισά ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεχίσει να εργάζεται το διάστημα που θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

"Παραιτήθηκα ως μάνατζερ όμως η εμπειρία που έχω δουλεύοντας με τις ομάδες με βοηθάει γιατί έχω κάποιες επαφές με συλλόγους και παίκτες. Θα τα χρησιμοποιήσω για τον Ολυμπιακό. Με τον Κριστιάν δεν θα βλεπόμαστε κάθε μέρα όμως θα έχουμε επαφή με το κινητό.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίες υποδομές και συμμετοχές στο Champions League. Μαζί με τον Κριστιάν θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μεγάλους και σπουδαίους παίκτες στην ομάδα για να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει. Είναι πρόκληση για εμάς να το καταφέρουμε αυτό".

Ο Πιερ Ισά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

"Θα πρέπει να έχουμε ένα καλό μείγμα στην ομάδα. Νεαρούς παίκτες και πιο έμπειρους παίκτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος συνδυασμός. Θα είναι το ιδανικό. Θα πρέπει να ψάξουμε για νέους παίκτες. Δεν είναι εύκολο όμως να δείξουν τις δυνατότητές τους αμέσως στον Ολυμπιακό.

Συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως και έτσι θα χρειαστούμε και έμπειρους παίκτες. Θα χρειαστούμε την τέλεια ισορροπία γι' αυτό.

Στόχος μας είναι να δοθούν ευκαιρίες και σε νέα παιδιά από τις Ακαδημίες. Παράλληλα όμως θέλουμε νίκες για την πρώτη ομάδα για να παρουσιάζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να ικανοποιούμε έτσι τον κόσμο μας.

Φυσικά συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο για το μπάτζετ. Τον ευχαριστούμε ξανά για την ευκαιρία που μας δίνει να δουλέψουμε και να ψάξουμε παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι ένας παίκτης που έρχεται εδώ να ξέρει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι, τι κόσμο έχει και ότι παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Να ξέρει πως είναι μία πολύ καλή επιλογή να παίξει στην ομάδα όχι λόγω των χρημάτων. Μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως θα φέρουμε έναν με δύο καλούς παίκτες. Επίσης, να πούμε ότι δύο με τρεις παίκτες θα έχουν υπογράψει πριν φύγουμε για την προετοιμασία.

Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να σας μιλήσω με νούμερα για παίκτες που θα φύγουν ή θα έρθουν. Δεν μπορώ να σας πω τον αριθμό των μεταγραφών. Ο στόχος μας είναι το χτίσιμο της ομάδας. Πρώτα θα μιλήσουμε με τον προπονητή και μετά θα δούμε".

Για την συνεργασία του με τον άλλοτε παίκτη του Ιωνικού και του ΟΦΗ μίλησε και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ τον Πιέρ. Έχουμε σχέση από παλιά. Έχουμε συζητήσει. Ξέρουμε πως πρόκειται για ένα μεγάλο πρότζεκτ και θα συζητήσουμε γι' αυτό. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και από την πλευρά μας πιστεύουμε πως σε συνεργασία με τον κ. Βρέντζο και τους προπονητές μας θα λύσουμε τα όποια προβλήματα.

Όταν μιλάω για την Ελλάδα όλοι συζητούν για την κρίση. Όταν μιλάω για ποδόσφαιρο όλοι συζητούν για τον Ολυμπιακό που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό δείχνει πόσο μεγάλο κλαμπ είναι. Αποτελεί μια μεγάλη αξία. Το γεγονός πως λαμβάνει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες. Σήμερα μιλάμε για κρίση. Υπάρχουν και άλλες συζητήσεις, για την Ακρόπολη, την φιλοσοφία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα θα έχουμε λιγότερο χρόνο για το Μουντιάλ. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην δική μας ομάδα. Να είμαστε εμείς αποτελεσματικοί και επαρκείς. Να κοιτάξουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την Ευρώπη. Θα πρέπει να βλέπουμε και την Ελλάδα".

Τέλος τα δύο νέα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης. " Καλή επιτυχία στον Κριστιάν και τον Πιέρ. Σας βλέπω ότι θεωρείτε εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Κύριοι είναι πάρα πολύ δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Είμαι σύμφωνος με τις ερωτήσεις σας. Ο Ολυμπιακός θέλει μία ενδυνάμωση και θα την έχει. Ξέρουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχουν δει πολλά video. Φέτος θα γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές. Πέρσι ρίξαμε το βάρος σε Έλληνες.

Για μένα ήταν όλοι πετυχημένοι. Και τα παιδιά που έμειναν και αυτοί που περιμένουμε να γυρίσουν. Έχουμε κορμό. Με δύο παίκτες καλούς θα τα καταφέρουμε. Εγώ δεν είμαι υπέρ των ακριβών παικτών. Για μένα θα το ξαναπώ είναι μεγάλο εργαλείο ο Φουστέρ.

Γιατί είναι αφανής και έρχεται και τα δίνει όλα για την ομάδα Το πρώτο όμως που λέω και επιμένω είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και μία πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ