ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Η ακτινογραφία του νέου αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού, Πιερ Ισά. Η μετανάστευση από τον Λίβανο στη Νότιο Αφρική, ο "μέντορας" του Λοράν Μπλαν, ο θαυμασμός του για τον Ζινεντίν Ζιντάν, οι άριστες σχέσεις με τον Καρεμπέ αλλά και τα δύο αυτογκόλ στο Μουντιάλ '98. Δείτε το χιουμοριστικό video όπου πέφτει από το φορείο!

O Πιερ Ισά για σχεδόν μία δεκαετία αποτελούσε αναντικατάσταστο μέλος των "μπαφάνα μπαφάνα" (1997-2006).

Αγωνίστηκε 47 φορές με τη φανέλα της Νοτίου Αφρικής φτάνοντας στο σημείο να γίνει ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας που γεννήθηκε αν και είχε καταγωγή από τον Λίβανο.

Το 1998 πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Γαλλίας, όπου άθελα του έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής σκοράροντας δύο αυτογκόλ στο ματς με την Γαλλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα βρισκόταν ξανά στην αποστολή της Νοτίου Αφρικής στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Ο ύψους 1.95 πρώην κεντρικός αμυντικός σε ηλικία 30 ετών (Ιανουάριος 2005) αποκτήθηκε από τον Ιωνικό, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΦΗ όπου έκλεισε την καριέρα του, το 2009.

Πρόκειται για έναν προσγειωμένο και προσιτό άνθρωπο που συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από ένα διαφορετικό μετερίζι. Δεν προκάλεσε ποτέ στην καριέρα του διατηρώντας χαμηλό προφίλ.

Αρχικά ξεκίνησε την την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ως αναγνωρισμένος ατζέντης από την FIFA, προτείνοντας στους πρωταθλητές Ελλάδας τους Μοδέστο, Ντιακιτέ, Πίνο και Ντιελνά.

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Ο Ισά ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Μαρσέιγ. Στους "Φωκαείς" έμεινε για έξι σεζόν. Ακόμη και σήμερα θεωρεί την θητεία του στο γαλλικό σύλλογο ως την πλέον αξιοσημείωτη στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του.

Το γεγονός πως είχε για συμπαίκτες, ποδοσφαιριστές της κλάσης των Ραβανέλι, Μπλαν, Ντουγκαρί και Ντε Λα Πένια λειτούργησε ευεργετικά αναφορικά με την εξέλιξη του.

Για τον Λοράν Μπλαν στάζει μέλι αναγνωρίζοντας το γεγονός πως τον στήριξε, εμπνέοντας με τις συμβουλές του αλλά και τον σεβασμό που απέπνεε ως ποδοσφαιριστής. Ο Ισά ωστόσο εκθειάζει σε κάθε ευκαιρία τον Ζινεντίν Ζιντάν, τον οποίο μάλιστα γνωρίζει και προσωπικά.

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Αξίζει να σημειωθεί πως συνδέεται με φιλία και με τον συνεργάτη του πλέον στον Ολυμπιακό, Κριστιάν Καρεμπέ για τον οποίο μιλάει πάντα με κολακευτικά σχόλια.

Ο νεοφερμένος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, θυμάται με νοσταλγία τα δύο Μουντιάλ στα οποία αγωνίστηκε με τη Νότιο Αφρική αλλά και την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με την Μαρσέιγ την σεζόν 1998/99.

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Το 2001 παραχωρήθηκε από την ομάδα της Μασσαλίας με την μορφή δανεισμού στην Τσέλσι. Στην ομάδα του Λονδίνου άντεξε για μόλις τρεις μήνες δίχως να πάρει ευκαιρίες. Εκείνη την εποχή η Τσέλσι είχε τουλάχιστον πέντε σέντερ μπακ με συνέπεια ο Ισά να βρίσκεται συνήθως εκτός αποστολής.

Έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Γουότφορντ για να καταλήξει στο Λίβανο και συγκεκριμένα στην Ολιμπίκ Μπεϊρούτ. Το οικονομικό δέλεαρ ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την προσφορά που του έγινε.

Άλλωστε οι γονείς του είναι από τον Λίβανο και λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα είχαν αναγκαστεί να μεταναστεύουν την δεκαετία του '70 στη Νότιο Αφρική.

Εκεί έμεινε για 1,5 χρόνο. Όπως υποστηρίζει είχε προτάσεις από αρκετές ελληνικές ομάδες, ωστόσο προτίμησε να συνεχίσει στην Ελλάδα και τον Ιωνικό προκειμένου να βρίσκεται στην Μεσόγειο αλλά και να επιστρέψει στην εθνική της Νοτίου Αφρικής όπως συνέβη τελικά.

Το προφίλ του Πιερ Ισά

Από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα ξεχώρισε τους Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου, Έκι Γκονζάλες αλλά και τον Νίκο Λυμπέροπουλο, ενώ ο πιο δύσκολος αντίπαλος του, ήταν ο Κρέσπο, τον οποίο αντιμετώπισε όταν ο Αργεντινός ανήκε στην Πάρμα.

Από την εποχή που αγωνιζόταν στον Ιωνικό ο Πιερ Ισά είχε προβλέψει πως όταν θα αποσύρονταν από την ενεργό δράση δεν θα εγκατέλειπε το ποδόσφαιρο. Η προπονητική μπορεί να μην τον κέρδισε ωστόσο κατάφερε να παραμείνει ενεργός ξεκινώντας μία νέα καριέρα στους "ερυθρόλευκους".

Δείτε ένα χιουμοριστικό video την εποχή που αγωνιζόταν στην Γουότφορντ, όπου άθελα του πέφτει από το φορείο!

Αφιέρωμα στην καριέρα του Πιερ Ισά

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ