ΠΑΟΚ

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1
iraklispaok_2010_2_7_19_56_59

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο Καυτανζόγλειο αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 1-1 όταν ο Δικέφαλος έμεινε με δέκα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μουσλίμοβιτς στο 37' αλλά η αποβολή του Βιτόλο στο 45' άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ηρακλής πίεσε στην επανάληψη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 55ο λεπτό. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη στα τελευταία λεπτά αλλά δεν τα κατάφεραν.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μαρτός, Μάρκες (37' Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (48' Γιάντσης), Μάρα (87' Βέλλιος), Επστάιν, Πίτου Γκαρσία, Ίακομπ.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο (46' Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (81' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαβίνι.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιώς)
Κίτρινες: Αραμπατζής, Μουσλίμοβιτς, Βιερίνια, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Μάρτος, Μάρα, Ριμόλντι.
Κόκκινες: 45' Βίτολο (δεύτερη κίτρινη)
Με μια ματιά
Πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έχασε ο ΠΑΟΚ. Λίγα 24ωρα μετά τη συντριβή από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το θεσμό του Κυπέλλου, η ομάδα του Σάντος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Το γκολ των γηπεδούχων που εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού σημείωσε ο Γιάντσης στο 55`, ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Μουσλίμοβιτς στο 37`.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με την μεσαία του γραμμή να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να κόψουν τον Ηρακλή στα δύο με αποτέλεσμα η άμυνα να μην δέχεται πίεση και οι επιθέσεις να βγαίνουν με σχετική ευκολία.

Ο ΠΑΟΚ στη φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 38` και από την κάθετη μπαλιά του Ίβιτς, ο Μουσλίμοβιτς με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Φερνάντες δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Σάντος, η οποία στο 45ο λεπτό απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Βίτολο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο "γηραιός" στο βαρύ από τη βροχή γήπεδο, έφτασε στην ισοφάριση μόλις στο 55ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Γιάντσης από κοντά παραβίασε την εστία του Χαλκιά, για πρώτη φορά μετά από... 817 λεπτά (στη Σούπερ Λίγκα η εστία του ΠΑΟΚ είχε να δεχθεί γκολ από τις 28 Νοεμβρίου 2009).

Οι φιλοξενούμενοι 20 λεπτά αργότερα άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όμως από το δυνατό σουτ του Αραμπατζή η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες για να έρθει η... ισοφάριση από πλευράς δοκαριών, στο 86'. Ο Αραμπατζής στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε πάνω στον Επστάιν, όμως εκείνος με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ. Στο 88', ο "γηραιός" έχασε μοναδική ευκαιρία για να κλέψει τη νίκη όμως ο Μαλεζάς έδιωξε με τον ώμο πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Παπαζαχαρία.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): " Ήταν κρίμα γιατί θεωρώ ότι είχαμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να το πάρουμε. Κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο όπου ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας όπου δεν θυμάμαι ο Ηρακλής να έκανε έστω ένα σουτ και καταφέραμε να κάνουμε το πιο δύσκολο που ήταν να σημειώσουμε ένα γκολ. Κάναμε όμως ένα παιδικό λάθος και μείναμε με 10 ποδοσφαιριστές πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Αυτό μας κόστισε με τον προπονητή του Ηρακλή μετά την ανάπαυλα να γέμισε την περιοχή μας με έναν επιπλέον επιθετικό. Εμείς το ξέραμε αυτό ότι τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα και προσπαθήσαμε να οργανωθούμε και να έχουμε πιο σωστή λειτουργία και να βγάλουμε κάποιες αντεπιθέσεις. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο παίζοντας με 10 ποδοσφαιριστές.

Είχαμε και πάλι κάποια διαστήματα όπου ήμασταν καλύτεροι με τις ευκαιρίες όμως να είναι και στις δύο πλευρές. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους ποδοσφαιριστές μας.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ και πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι μας





".

Για την αποβολή του Βιτόλο σχολίασε: " Προφανώς είναι κάτι που μας απασχολεί αφού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μας στα τρία έχουμε μείνει με 10 ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές ζούνε το παιχνίδι με μεγάλη ένταση και είναι περιστατικά που μπορούνε να συμβούν".

Για την εικόνα της ομάδας του μετά το ότι είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες είπε: " Νομίζω ότι φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Είχα πει στους ποδοσφαιριστές μου ότι θα έπρεπε να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να δείξουμε τα χαρακτηριστικά που μας έχουνε φέρει μέχρι εδώ. Γενικά καταφέραμε να το κάνουμε αυτό. Στην πλειοψηφία αυτού του αγώνα ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε την νίκη έχοντας ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχουμε προσοχή στις κόκκινες και κίτρινες κάρτες που δεχόμαστε γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να στοιχίσουν στην ομάδα. Επομένως θα πρέπει να βρούμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε προβλήματα".

Γιόζεφ Μπουμπένκο (προπονητής Ηρακλής): " Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δεν ήμουνα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου έχοντας πολύ μικρή αυτοπεποίθηση. Δεν πιέσαμε τον ΠΑΟΚ όσο θέλαμε και δεν είχαμε σωστό συγχρονισμό χωρίς καλή συνεργασία ενώ δεν μας βγήκανε φάσεις με την μπάλα κάτω όπως θέλαμε να παίξουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα παίζοντας και με παίκτη παραπάνω από τον αντίπαλό μας χωρίς αυτό να ήτανε εύκολο όπως έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα παίζοντας από τα άκρα και δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ. Όλο το δεύτερο ημίχρονο ήτανε πολύ καλό και νομίζω ότι η ισοπαλία ήτανε δίκαιο σαν αποτέλεσμα".

Για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου σημείωσε: " Κάναμε αλλαγή τακτικής και θέσεων. Είπαμε ότι θα πρέπει να παίξουμε με πιο πολύ αυτοπεποίθηση και να κρατήσουμε πιο πολύ την μπάλα και να δημιουργήσουμε πιο πολλές φάσεις από τα άκρα. Και πιο πολύ να πιέσουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ".

Για την βαθμολογική θέση της ομάδας του δήλωσε: " Είμαστε κάτω από πίεση γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς. Μερικοί από τους παίκτες μου δεν έχουνε αποδώσει όπως μπορούνε γιατί είναι κάτω ψυχολογικά. Και ο ΠΑΟΚ ήταν καλός σήμερα και δεν έπρεπε να τον αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι του. Δεν πιέσαμε όπως έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε εμείς την πίεση του ΠΑΟΚ".

Για τον τραυματισμό του Μαρκές τόνισε: " Ήταν πολύ κακό ότι τραυματίστηκε ο Μαρκές. Νομίζω ότι τα καινούρια πρόσωπα μπορούνε να βοηθήσουνε την ομάδα με μερικούς να θέλουν τον χρόνο τους. Για παράδειγμα ο Πίτου Γκαρσία μας βοήθησε πολύ σήμερα".
Όλα τα λεφτά...
Τα δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά. Ένα για τον Ηρακλή και ένα για τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με όμορφα γκολ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απερισκεψία του Βιτόλο να δεχθεί 2 κίτρινες σε ένα τέταρτο και έτσι να ζημιώσει την ομάδα του.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαβίνι.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ηρακλής
Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μαρτός, Μάρκες, Παπαστεριανός, Ριμόλντι, Μάρα, Επστάιν, Πίτου Γκαρσία, Ίακομπ.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα του Ηρακλή.
6' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ γρήγορος και είναι θέμα χρόνου να δούμε κάποια μεγάλη φάση.
11' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Ίβιτς βρήκε πολύ ωραία με κάθετη μπαλιά τον Εντίνιο, όμως ο Πορτογάλος "άνοιξε" την μπάλα με αποτέλεσμα ο Φερνάντες να τον προλάβει.
16' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πιέζει τον Ηρακλή, που έχει γυρίσει πίσω στα τελευταία πέντε λεπτά.
17' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Αραμπατζή για δυνατό μαρκάρισμα στον Ιάκομπ.
19' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Ίβιτς απέναντι από τον Φερνάντες μετά από κάθετη μπαλιά τοθ Βιεϊρίνια, το πλασέ του θα διώξει ο Πορτογάλος πορτιέρο.
24' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Ριμόλντι για τράβηγμα φανέλας στον Εντίνιο.
27' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Μουσλίμοβιτς γιατί έσπρωξε τον Φερνάντες.
30' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Μάρα για μαρκάρισμα στον Βιτόλο.
38' Γκολ ΠΑΟΚ 0-1
Ο 'Ιβιτς θα κάνει πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Μουσλίμοβιτς, που με ωραίο πλασέ να νικήσει τον Φερνάντες και θα κάνει το 0-1
39' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Μάρκες έξω στη θέση του ο Γιαννούλης.
43' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Μάρτος για μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για χέρι.
45' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κόκκινη κάρτα στον Βιτόλο (δεύτερη κίτρινη).
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Σορλέν μέσα στη θέση του Εντίνιο.
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Γιάντσης μέσα στη θέση του Ριμόλντι.
55' Γκολ Ηρακλής 1-1
Σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν θα διώξουν και ο Γιάντσης από κοντά θα φέρει το ματς στα ίσα.
63' Ευκαιρία Ηρακλής
Γυριστή κεφαλιά του Ιάκομπ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
68' Σχόλιο
Οι παίκτες των δυο ομάδων άρχισαν τους διαπληκτισμούς, μετά από μαρκάρισμα του Γιαννούλη.
70' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία
70' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη.
76' Δοκάρι ΠΑΟΚ
Δυνατό σουτ του Αραμπατζή από τα δεξιά, η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.
77' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Ίβιτς θα κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Φερνάντες να διώχνει.
80' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Μουσλίμοβιτς έξω στη θέση του ο Κουτσιανικούλης.
85' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια με ατομική ενέργεια θα φτάσει στο ύψος της μεγάλης περιοχής και θα κάνει το σουτ, με τον Φερνάντες να πέφτει και να μαζεύει.
86' Δοκάρι Ηρακλής
Ο Αραμπατζής δεν θα διώξει την μπάλα που θα πάει πάνω στον Επστάιν, ο οποίος θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
88' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Επστάιν θα εκτελέσει φάουλ, με τον Παπαζαχαρία να παίρνει την κεφαλιά και τον Μαλεζά να διώχνει με τον ώμο πάνω στην γραμμή.
89' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Βιεϊρίνια.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90' Λήξη αγώνα


























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ