ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-0
Αλιούτα

Όλα τα λεφτά ο Αλιούτα που με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έδωσε την νίκη στον Ηρακλή με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν την νίκη παρόλο που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Ο Ηρακλής φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο του Αλιούτα τον νέο ηγέτη του.

Ο "γηραιός" μπορεί να προερχόταν απο άσχημα αποτελέσματα αλλά παίζοντας καλύτερα από τον αντίπαλο του και με ιδιαίτερο πάθος κέρδισε τον ΠΑΟΚ χάρη στην ικανότητα του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή στις εκτελέσεις φάουλ.

Αυτή η νίκη του δίνει σίγουρα βαθμολογική ανάσα αλλά και δύναμη για την συνέχεια.

Από την άλλη ο δικέφαλος ήταν απογοητευτικός. Ενώ είχε την ψυχολογία με το μέρος του μετά την νίκη με την ΑΕΚ, είχε και πολύ τον κόσμο στο πλευρό του. δεν αγωνίστηκε καλά και δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω.

Ο Μόμτσιλα Βούκοτιτς παρέταξε την ομάδα του ξανά με έναν μόνο επιθετικό, τον Μάρτσιν Μίετσελ, ενώ οι αναπληρωματικοί επιθετικοί και κυρίως ο Γιασεμάκης που έπαιξε περισσότερο χρόνο δεν βοήθησε καθόλου.

Επίσης για άλλη μία φορά φάνηκε το έντονο πρόβλημα που έχει ο δικέφαλος στο χώρου κέντρου και ότι λείπει το κλασικό δεκάρι. O ποδοσφιαριστής που θα κάνει την ενέργεια παραπάνω και που θα βγάλει την ωραία κάθετη πάσα. Απογοητευτικός ο Χαραλαμπίδης...
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Μαυρογενίδης (77' Διαμαντίδης), Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Πουρσανίδης (27' Παπαστεργιαννός), Χλωρός, Δέντσας, Αλιούτα (89' Παπαποστόλου), Ερέρα

ΠΑΟΚ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντεζ, Αραμπατζής (82' Τόργκελε), Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας (70' Γιασεμάκης), Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (70' Μουμίν), Χαραλάμπους, Μίετσελ

td> Με μια ματιά
Ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά αλλά έχασε τις προσωπικές μονομαχίες και δεν είχε τον παίκτη που θα μπορέσει να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι.

Αυτόν τον είχε ο Ηρακλής, με τον Αλιούτα να οργανώνει και τον Ερέρα να τρέχει και να προσπαθεί να γίνεται απειλητικός. Βέβαια το ματς ήταν κυρίς παιχνίδι κέντρου και μερικές φορές ιδιαίτερα εκνευριστικό. Τα λάθη πολλά. Φαινόταν ότι μόνο από μίαστημένη φάση θα έμπαινε το γκολ και έτσι έγινε.

Στο 65' ο Αλιούτα εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Φερνάντεζ.
td> Συνέντευξη Τύπου
Καταιγιστικός ο Βούκοτιτς

Στην κυριολεξία καταιγιστικός ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μόμτσιλο Βούκοτιτς, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή σε βάρος των παικτών του ενώ ο προπονητής του "Γηραιού", Γιόζεφ Μπουμπένκο, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

"Φάνηκε ότι ήμασταν στα σύννεφα και ότι η σκέψη μας ήταν στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό και όχι με τον Ηρακλή, ξεκίνησε τα λεγόμενά του ο κ. Βούκοτιτς με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να συνεχίζει επισημαίνοντας:

"Θέλαμε να έχουμε ένα καλό κλίμα πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά θα έχουμε άσχημο. Από το καλύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε ένα άσχημο με τον Ηρακλή. Μία ζεστό μία κρύο σίγουρα δεν μπορείς να έχεις διάρκεια", είπε χαρακτηριστικά χωρίς να μείνει εκεί και συνέχισε:

Οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν σε πολύ κακή μέρα. Αν θα μπορούσα θα τους άλλαζα και τους 10. Το μόνο θετικό ήταν η παρουσία του Μουμίν όπου στα λίγα λεπτά που έπαιξε απέδειξε ότι θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να κάνω περαιτέρω κριτική και θα πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι".Παρόλα αυτά όμως ο κ. Βούκοτιτς δεν έμεινε εκεί με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να συνέχισε:

"Το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μια φορά δεν μπορέσαμε να κάνουμε την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες προς τα πάνω. Πλέον η σκέψη μας είναι στον Παναθηναϊκό και θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας του απάντησε: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε πολύ. Δεν παίξαμε όμως με πάθος και ψυχή όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ούτε μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα και να έχουμε πιο καλή κυκλοφορία και να πάμε μπροστά.

Ήθελα να κάνω την αλλαγή πριν το γκολ αλλά μετά το γκολ ήμουν αναγκασμένος να κάνω τις αλλαγές που έκανα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι όταν έχεις τόσους παίκτες σε άσχημη μέρα"

ενώ για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του ο κ. Βούκοτιτς είπε:

"Δεν παίζαμε με μαν του μαν στην άμυνα. Παίζουμε ζώνη και ο καθένας παίρνει τον παίκτη του. Εμείς δεν ήμασταν σε καλή μέρα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".Ο κ. Βούκοτιτς έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει στο ίδιος ύφος και δήλωσε: "Αυτό που είναι για μένα ένα πρόβλημα είναι ότι από εκεί που υπάρχει ένα θετικό κλίμα μέσα στην ομάδα και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα δεν το κάναμε και σύντομα θα μιλήσουμε για την κακή ψυχολογία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε διάρκεια και αυτό σημαίνει ότι είμαστε για λίγα. Δείξαμε ότι λές και όλο το πρωτάθλημα για μας ήταν το παιχνίδι με την ΑΕΚ . Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και δεν γίνεται από την μία εβδομάδα στην άλλη να έχουμε τόσο διαφορετικές εμφανίσεις. Αυτό δεν εξηγείται. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν υπάρχει εγωισμός μέσα στην ομάδα, αυτοσεβασμός και θέλουμε να έχουμε συνέχεια και όχι να είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη μας με την ΑΕΚ.

Έτσι θα πρέπει να είσαι αν είσαι μια μεγάλη ομάδα με φιλοδοξίες. Έτσι θα πρέπει να προετοιμάζεσαι για κάθε παιχνίδι. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει αυτό.

Είχε συμβεί και όταν μετά από μία ισοπαλία και πέντε συνεχόμενες νίκες είχαμε μια περίοδο μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη που μιλούσαμε για κακή ψυχολογία. Είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσουμε.

Δεν μπορούμε με τους παίκτες που έχουμε να παίξουμε με άλλον τρόπο. Για αυτό και θα πρέπει να παίζουμε κάθε φορά με το 100%. Είναι αυτά τα στοιχεία που αν τα έχουμε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αν όχι μπορούμε να χάσουμε από οποιαδήποτε ομάδα",







για να καταλήξει:

"Όταν δεν έχεις ψυχή και δεν έχεις παίκτες με ατομικές ικανότητες ή προσπάθειες να σου λύσουν το πρόβλημα δύσκολα βάζεις γκολ και έχεις πρόβλημα και στο παιχνίδι και στο αποτέλεσμα".

Μπουμπένκο: "Εμφάνιση που ζηλεύω"

"Παλέψαμε και στα 90΄ και πήραμε μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας", επισήμανε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο, για να προσθέσει:

"Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θέλαμε και ήμασταν νευρικοί στο κέντρο του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο απλοποιήσαμε τα πράγματα στο κέντρο του γηπέδου, παίξαμε χωρίς την μπάλα και τρέχαμε", και ακριβώς εκεί δεν έκρυψε: "Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου έκανε μία εμφάνιση που ζηλεύω και θέλω και στο μέλλον", και πρόσθεσε: "Εγώ νομίζω ότι μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που κάναμε. Σίγουρα όμως είμαστε ικανοποιημένοι με τους τρεις βαθμούς που πήραμε".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Χλωρού ο Γιόζεφ Μπουμπένκο απάντησε: "Εγώ πιστεύω ότι ο Χλωρός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν ένας χρήσιμος παίκτης για την ομάδα και είχε πολύ μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι του", ενώ σε αυτήν για τον Αλιούτα είπε:

"Ο Αλιούτα είναι ένας παίκτης σαν αυτόν που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο αν και πιστεύω ότι μπορεί να δείξει και παραπάνω. Έτσι είναι και στις προπονήσεις και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί και θα μας βοηθήσει παραπάνω".

Όσο για τον Χρήστο Μελίσση του ΠΑΟΚ μετά την λήξη του ντέρμπι υπογράμμισε: "Είχαμε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και χάσαμε", ενώ για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί (σ.σ. την Τετάρτη για το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό και τις δύο φορές στην Τούμπα) είπε: "Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε",, ενώ τέλος για την συμπαράσταση του κόσμου του ΠΑΟΚ τόνισε: "Ακόμη μία φορά ο κόσμος ήταν φανταστικός μας βοήθησε και τον θέλουμε και την Τετάρτη στο πλευρό μας".* Στο Καυτανζόγλειο κόπηκαν 9.577 εισιτήρια με τις εισπράξεις να ήταν 167.650 ευρώ.























td> Όλα τα λεφτά...
Ο Μάριαν Αλιούτα. Έτρεξε, πάσαρε, ήταν παντού, ξεχώρισε σαν την "μύγα μέσα στο γάλα" και πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ με εκτέλεση φάουλ, που ούτε ο σπουδαίος τερματοφύλακας Ντάνι Φερνάντεζ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Αυτόν τον αγώνα! Το μόνο που άξιζε ήταν το γκολ που πέτυχε ο Αλιούτα! Χωρίς μεγάλες φάσεις και ποδοσφαιριστές που έπαιζαν χωρίς έμπνευση στο παιχνίδι τους. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, κακό ποδόσφαιρο.
td> To Live του αγώνα...
Σχόλιο
Συνθέσεις ομάδων
Ηρακλής: Αμπάρης, Μαυρογεννίδης, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Δρούγας, Πουρσανίδης, Χλωρός, Δέντσας, Αλιούτα, Ερέρα

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μπαρκαουάν, Αραμπατζής, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας, Μελίσσης, Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους, Μίετσελ

1' Έναρξη αγώνα
4' Σχόλιο
O Hρακλής έχει την κατοχή της μπάλας σε αυτά τα πρώτα λεπτά
8' Κόρνερ Ηρακλής
Κερδίζουν κόρνερ οι γηπεδούχοι που είναι καλύτεροι σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
10' Σουτ ΠΑΟΚ Μελίσσης
18' Σχόλιο
Έχει ανέβει τώρα και ο ΠΑΟΚ ωστόσο ο αγώνας παραμένει χωρίς την μεγάλη φάση. Το παιχνίδι παίζεται στον χώρο του κέντρου και υπάρχουν πολλές λάθος μεταβιβάσεις
22' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπαλάφας έκανε την σέντρα σουτ αλλά ο Αμπάρης έστω και δύσκολα απέκρουσε
25' Κόρνερ
Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ που πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και πιέζει
27' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Βγήκε ο Πουρσανίδης, μπήκε ο Παπαστεργιαννός
30' Σχόλιο
Τίποτα δεν θυμίζει ντέρμπι. Μόνο η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε αυτό το εκτός έδρας ματς ξεχωρίζει...
32' Οφσάιντ
Μετά από εκτέλεση φάουλ και μονομαχία των Μίετσελ και Κατσαμπή στον αέρα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αμπάρη αλλά ο επόπτης έδωσε οφσάιντ τον Πολωνό ποδοσφιαριστή του δικεφάλου
33' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Σνάουτσερ
41' Κόρνερ ΠΑΟΚ
Εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη, η μπάλα χτυπάει στο τείχος και βγαίνει κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ Ηρακλής Ερέρα
52' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαστεργιαννός
55' Σχόλιο
Καλύτερος ο Ηρακλής στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι ευκαιρίες όμως λείπουν.
57' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μπιλίσκοφ
61' Σχόλιο
Ο Ηρακλής έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορεί να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία
63' Κίτρινη κάρτα Κωνσταντινίδης
64' Γκολ Ηρακλής Αλιούτα
Ο Ρουμάνος πετυχαίνει το 1-0 αφού με απίστευτη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Φερνάντεζ
70' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μουμίν στην θέση του Χαραλαμπίδη
70' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γιασεμάκης στην θέση του Μπαλάφα
75' Σουτ Ηρακλής Μαυρογεννίδης
Ωραίο, δυνατό σου του Μαυρογεννίδη έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ
77' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Διαμαντίδης στην θέση του Μαυρογεννίδη
81' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Αμπάρης
82' Κόρνερ ΠΑΟΚ
82' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Τόργκελε στην θέση του Αραμπατζή
83' Σουτ ΠΑΟΚ Κωνσταντινίδης
89' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Βγήκε ο Αλιούτα, μπήκε ο Παπαποστόλου
90' Σουτ ΠΑΟΚ Τόργκελε
Σουτ του Τόργκελε η μπάλα περνάει άουτ
90' Σουτ Ηρακλής Παπαποστόλου
Σουτ του Παπαποστόλου, η μπάλα φεύγει άουτ
90' Λήξη αγώνα























TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ