ΑΕΛ

Ηρακλής-Λάρισα 1-0

Ηρακλής-Λάρισα 1-0
Αγρίτης

Ο Ηρακλής με γκολ του Μάρκες επικράτησε της Λάρισας με 1-0 στην "πρόβα τζενεράλε" ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες με τους "κυανόλευκους" να είναι εκείνοι που κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και να πάρουν τη νίκη με 1-0 με εκπληκτικό γκολ του Μάρκες στο 70'.
Στο δυνατό φιλικό τεστ, ενόψει της πρεμιέρας με Πανσερραϊκό, ο Άνχελ Πεντράθα είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει παίκτες και σχήματα αλλά και να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του 10 μέρες πριν την πρώτη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Τεστ συμπερασμάτων και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος πάντως στερήθηκε τις παρουσίες των Μπενζά και Ζουράφσκι.

Η έναρξη της αναμέτρησης δεν επεφύλασε μεγάλες συγκινήσεις για τους περίπου 6.000 φιλάθμους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Καυτανζογλείου".

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, η Λάρισα έκανε πρώτη αισθητή την παρουσία της επιθετικά, απειλώντας τα καρέ των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα στο 13' ο Σολάνο πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, ο Σαρμιέντο επιχείρησε το σουτ το οποίο είχε κατεύθυνση προς την εστία, αλλά προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι ο Τσίγκας την ακούμπησε από θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ, σωστά, να ακυρωθεί από τον διαιτητή Παμπορίδη.

Οι Θεσσαλοί ήταν πιο απειλητικοί και στο 22' ο Ιγκλέσιας έκανε μία σέντρα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αναγκάζοντας τον Κοβαλέφσκι να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή επέμβαση και να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Τα ηνία στη συνέχεια ανέλαβαν οι "κυανόλευκοι" οι οποίοι στο 32' ανησύχησαν για πρώτη φορά τον Κοτσόλη. Ύστερα από όμορφη συνεργασία του Ρατόν με τον Αγρίτη, ο Έλληνας επιθετικός δοκίμασε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Στο 42΄ο Ρατόν επιχείρησε δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση το οποίο όμως κατέληξε άουτ. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 με τη Λάρισα να είναι εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τη Λάρισα να πατάει καλύτερα στο χορτάρι του "Καυτανζογλείου", χωρίς ωστόσο να απειλήσει σημαντικά την εστία των γηπεδούχων. Ενα σουτ του Πάρα κατέληξε άουτ.

Ο "Γηραιός" σιγά σιγά ανέβασε στροφές και στο 65' πλησίασε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκές, ο Παπαζαχαρίας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κατσιαρός στο σωστό σημείο, απομάκρυνε την μπάλα πάνω από στη γραμμή.

Στο 69΄ο Φωτάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε τον Κοβαλέφσκι, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε σταθερά.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παπαζαχαρίας στο 65' το κατάφερε ο Μάρκες στο 70', ο οποίος με πανέμορφο πλασέ από πλάγια θέση κρέμασε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κοτσόλη σημειώνοντας το 1-0.

Πολλές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν μετά την επίτευξη του γκολ και από τις δύο ομάδες, που έχασαν στο τέλος του αγώνα από μία σπουδαία ευκαρία. Στο 90' το γυριστό σουτ του Λαμπρόπουλου απομάκρυνε ο Κοβαλέφσκι, ενώ στις καθυστερήσεις ο σκόρερ του Ηρακλή Μάρκες είδε τον Κοτσόλη να του λέει "όχι" σε σουτ εξ επαφής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Μάρτος (85' Φούφουλας), Γκαρσία, Παπαστεριανός (46' Μαρκές), Επστάιν (68' Ντιέ), Αγρίτης (82' Κομβολίδης), Κίκο Ρατόν (90' Πιτσόκος).

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Νταμπίζας (82' Ααράμπ), Κώτσιος, Βενετίδης (46' Κατσιαρός), Βέμπερ (76' Μπουκουβάλας), Ιγκλέσιας (82' Βλασόπουλος), Φωτάκης (85' Βεργώνης), Σαρμιέντο (76' Παστόρ), Σολάνο (58' Κυριακίδης), Πάρα (76' Λαμπρόπουλος), Τσίγκας (85' Μπανούσης).

Πεντράθα: "Οι φίλαθλοι να είναι κοντά μας και στην πρεμιέρα"

Ο Ισπανός τεχνικός του Ηρακλή, Άνχελ Πεντράθα, μετά το τέλος του φιλικού με την Λάρισα στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του όχι τόσο για την νίκη της ομάδας του με 1-0 όσο πολύ περισσότερο για την εμφάνιση δέκα μέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague με τον Πανσερραϊκό.

" Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι να έχουμε επιλογές ανάλογα το πώς εξελίσσεται το παιχνίδι. Να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερη κατοχή και βάθος. αυτό θα γίνεται ανάλογα με το ποιους θα έχουμε στο παιχνίδι. Το σημαντικό όμως για μας και τον κόσμο του Ηρακλή είναι ότι πετύχαμε μία νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα που διεκδικεί υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα", τόνισε αρχικά ο Πεντράθα.

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για τον Φερνάντο Μαρκές σχολίασε: " Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όταν μπει στην διαδικασία να παίξει ποδόσφαιρο μαζί με την ομάδα είναι πολύ καλός και ποιοτικός. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει το μυαλό του στην ομάδα", ενώ δεν έκρυψε πως: " Δεν θέλαμε ποτέ να ξέφευγε αυτό το θέμα. Ξέρουμε ότι είναι από τους πιο πολύτιμους παίκτες που έχουμε στην ομάδα.

Έχει συνειδητοποιήσει το λάθος που έκανε και δουλεύει σκληρά φθάνοντας στα επίπεδα που θέλουμε και αν συνεχίσει έτσι θα μας βοηθήσει. Χαίρομαι πάρα πολύ για τις σκέψεις που έκανε στην Ολλανδία και θέλω να πιστεύω όλοι μαζί να προοδεύσουμε

».

Για την κατάσταση ετοιμότητας της ομάδας του ο Πεντράθα εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων δήλωσε: " Νομίζω ότι είμαστε στο 70-80%. Έχουμε ακόμα μπροστά μας το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου στον Βόλο και στη συνέχεια θα μπούμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την άλλη Κυριακή. Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν.

Όπως ακόμα και τα θετικά που είχαμε σε αυτό το φιλικό να τα εξελίξουμε μέχρι το πρώτο παιχνίδι μας για το πρωτάθλημα

", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στους φιλάθλους του Ηρακλή που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο λέγοντας: " Θα χαρώ αυτοί οι φίλαθλοι να είναι κοντά μας και στην πρεμιέρα και να αυξάνονται συνεχώς στην πορεία".








































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ