STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Νίκη χρυσάφι με σούπερ εμφάνιση οι Νικαιώτες

Ο Κιάκος πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα
Ο Κιάκος πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα INTIME

Ο Ιωνικός ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς επικράτησε με 4-0, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση την τρέχουσα σεζόν. Αύξησαν τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού οι Νικαιώτες, παραμένει σε δυσμενή θέση η Ελαφρά Ταξιαρχία.

Ο Ιωνικός πέτυχε τεράστια νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας με 4-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Τελευταία φορά που οι Νικαιώτες πέτυχαν τέσσερα γκολ στην πρώτη κατηγορία ήταν στις 11 Δεκεμβρίου του 2005, στην οποία νίκησαν το Αιγάλεω με 4-1.

Οι Νικαιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση με την Ελαφρά Ταξιαρχία. Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός έφτασε στους 25 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων παρέμεινε στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, έχοντας πλέον να ανέβει ένα βουνό στη μάχη για την παραμονή.

Ο Ιωνικός πήρε κεφάλι στο σκορ με το σουτ τον Κιάκο στο όγδοο λεπτό. Ο Βαλεριανός με ωραία ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το γύρισμα προς την περιοχή. Ο Κιάκος έκανε το κοντρόλ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, καθώς βρήκε δίχτυα και στο 18ο λεπτό. Ο Τουράμ συνέκλινε στην περιοχή και μοίρασε στον Μάντζη εντός αυτής. Εκείνος με τακουνάκι έδωσε στον Κιάκο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 32ο λεπτό. Μάντζης και Τουράμ συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, ο Βραζιλιάνος σέρβιρε στον Έλληνα επιθετικό στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαλεριάνου. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση ωστόσο νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη. Ο Τσιλούλης πήρε το ριμπάουντ και βρήκε δίχτυα, αλλά μπήκε νωρίτερα στην περιοχή και το γκολ του δεν μέτρησε, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει ελεύθερο.

Οι Νικαιώτες κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, με το οποίο σφράγισαν τον θρίαμβό τους στο 88'. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ που κέρδισε ο Ιωνικός. Ο Βαλεριάνος έστρωσε στον Ντάλσιο έξω από την περιοχή, ο οποίος με ένα εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 4-0.

Καταιγιστικός ο Ιωνικός στο πρώτο μέρος

Ο Ιωνικός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πατούσε με άνεση στην περιοχή του Κότσαρη, ενώ βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Στο 16', δύο λεπτά πριν από το δεύτερο γκολ του Κιάκου, ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο να πετύχει γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Κότσαρη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιγκρίνσκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι Νικαιώτες εξακολουθούσαν να είναι καταιγιστικοί και είχαν τις προσπάθειές τους, ωστόσο η κεφαλιά του Σάντσες στο 23' κατέληξε στο δοκάρι, ενώ ο Κότσαρης μπλόκαρε το σουτ του Μύγα στο 25'.

Ο Ιωνικός μετά το 3-0 απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Τουράμ και τον Άοσμαν, οι οποίες βρήκαν απάντηση από τον Κότσαρη. Ο Απόλλων ήταν ελάχιστα απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, με την τελική του Γιαννιώτα στο 37' να είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που η Ελαφρά Ταξιαρχία, απείλησε στο παιχνίδι. Αυτή ήταν η τελευταία ενέργεια του Γιαννιώτα στο παιχνίδι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός, με δέκα τελείωσε το ματς ο Απόλλων

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός κατέβασε ταχύτητα με τους Νικαιώτες να κάνουν διαχείριση ενόψει της συνέχειας, αλλά παρόλα αυτά ήταν εκείνοι που σκόραραν, ενώ κράτησαν απενεργοποιημένο στον Ιωνικό.

Ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, ωστόσο ο Ιωαννίδης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (πέναλτι). Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Απόλλων ήταν κοντά στο να μειώσει ένα τραγικό αυτογκόλ.

Νωρίτερα ωστόσο λίγο έλειψε να σημειώσουν αυτογκόλ σε μια απίθανη φάση. Ο Ράιλι έκανε ένα γύρισμα προς τον Κότσαρη, ωστόσο την έστειλε προς την εστία, με τον κίπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας να είναι εκτός. Για καλή του τύχη η μπάλα πήγε στο δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε λίγο μετά, χάρη στην παρέμβαση του VAR. Ο στόπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας σταμάτησε αντικανονικά τον Μάντζη, κόβοντας προφανή ευκαιρία και δεχόμενος την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Τουράμ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να κάνει βρει δίχτυα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βραζλιάνος επιθετικός βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δέκα λεπτά μετά ο Κότσαρης πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή επέμβαση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Μάντζη στο πρώτο δοκάρι, ο Μάναλης εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τελευταία τελική προσπάθεια του Ιωνικού έγιναν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Πλατέλλα να "νικιέται" από τον Κότσαρη. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στη Νίκαια.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ