ΙΤΑΛΙΑ

Ίντερ - Λάτσιο 3-0: Άνετη πρόκριση στον τελικό του Supercoppa όπου περιμένει η Νάπολι

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει μαζί με τον Μάρκους Τουράμ νίκη της Ίντερ επί της Φροζινόνε για την Serie A | 12 Νοεμβρίου 2023
Ο Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζει μαζί με τον Μάρκους Τουράμ νίκη της Ίντερ επί της Φροζινόνε για την Serie A | 12 Νοεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Ίντερ προκρίθηκε άνετα στον τελικό του Supercoppa έπειτα από τη νίκη της με 3-0 επί της Λάτσιο και θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα κόντρα στη Νάπολι.

Η Νάπολι έκανε την αρχή και η κάτοχος Ίντερ απάντησε. Ύστερα από το 3-0 της πρώτης, οι "νερατζούρι" υπέταξαν με το ίδιο σκορ τη Λάτσιο στον δεύτερο ημιτελικό του Supercoppa στο Ριάντ κι έτσι οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν τη Δευτέρα για το τρόπαιο.

Η Ίντερ ήταν καταιγιστική από την αρχή του αγώνα και πήρε προβάδισμα με τον Μάρκους Τουράμ μόλις στο 10ο λεπτό. Οι ευκαιρίες των παικτών του Σιμόνε Ιντζάγκι διαδέχονταν η μία την άλλη, μέχρι ο Χακάν Τσαλχάνογλου να στήσει την μπάλα στα έντεκα μέτρα και να κάνει το 2-0 στο 50'.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έριξε στον αγώνα τους Λουίς Αλμπέρτο και Ντανίλο Κατάλντι, όμως δεν κατάφεραν να προσφέρουν επιθετικά. Οι ελάχιστες τελικές που κατέγραψαν οι "λατσιάλι" δεν βρήκαν στόχο κι έτσι ο Γιαν Ζόμερ πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, σε αντίθεση με τον Ιβάν Προβεντέλ (ο Χρήστος Μανδάς έμεινε στον πάγκο) που δέχθηκε και τρίτο γκολ στο τέλος, από τον Ντάβιντε Φρατέζι.

Ίντερ και Νάπολι θα παίξουν σε τελικό Supercoppa για πρώτη φορά μεταξύ τους, έχοντας μονομαχήσει στο παρελθόν σε έναν τελικό Coppa Italia, το 1977-1978, με νικήτρια την Ίντερ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Νάπολι - Φιορεντίνα 3-0 (22' Σιμεόνε, 84' 86' Τζέρμπιν)
  • Ίντερ - Λάτσιο 3-0 (17' Τουράμ, 50' πέν. Τσαλχάνογλου, 87' Φρατέζι)

Ο τελικός του Supercoppa Italiana

22/01 21:00 Ίντερ - Νάπολι

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΛΑΤΣΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ