ΙΤΑΛΙΑ

Νάπολι - Φιορεντίνα 3-0: Στον τελικό του Super Cup με επίδειξη δύναμης

Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι στο Champions Lague κόντρα στην Άιντραχτ | 15 Μαρτίου 2023
Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι πανηγυρίζει γκολ της Νάπολι στο Champions Lague κόντρα στην Άιντραχτ | 15 Μαρτίου 2023 @2023 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Με τον Σιμεόνε να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο και τον Τζέρμπιν να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά με τη φανέλα της, η Νάπολι επιβλήθηκε άνετα με 3-0 της Φιορεντίνα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ιταλικού Super Cup.

Η Νάπολι είναι η πρώτη φιναλίστ του Supercoppa Italiana! Η περυσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση, 3-0 την Φιορεντίνα, δίνοντας ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στον ημιτελικό των δύο ομάδων στο Ριάντ και με τα γκολ των Χιοβάνι Σιμεόνε και Αλέσιο Τζέρμπιν (δύο) πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Δευτέρας όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιό της στο θεσμό απέναντι σε Ίντερ ή Λάτσιο.

Το πρώτο μέρος του ημιτελικού βρήκε την Φιορεντίνα να έχει καλύτερη εικόνα έχοντας διπλάσιες τελικές (8-4) και περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια των παικτών της (58%), όμως η Νάπολι ήταν πιο ουσιαστική, αφού στη μία από τις δύο εύστοχες τελικές της βρήκε δίχτυα.

Αυτό έγινε στο 22ο λεπτό με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Χιοβάνι Σιμεόνε με το οποίο ολοκλήρωσε μία υπέροχα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, με τους βιόλα να έχουν τεράστια ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μέρους για να φέρουν το ματς σε ισορροπία αλλά να την πετούν στα σκουπίδια στο 44ο λεπτό, με τον Ικονέ να κερδίζει πέναλτι αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη της εκτέλεσης.

Στο δεύτερο μέρος, η Φιορεντίνα ήταν και πάλι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές και με υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή όμως η Νάπολι έπαιξε πιο έξυπνα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και όχι μόνο δεν απειλήθηκε ουσιαστικά αλλά έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με έναν παίκτη που εμφανίστηκε από το... πουθενά.

Ο λόγος για τον Αλέσιο Τζέρμπιν, με τον 24χρονο Ιταλό φορ να περνάει ως αλλαγή στο ματς στο 82ο λεπτό και μέσα σε πέντε λεπτά να γράφει ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δις σε αγώνα του Supercoppa Italiana ως αναπληρωματικός.

Στο 84' έκανε το 2-0 με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ντι Λορέντσο, ενώ στο 86' βγήκε στην κόντρα και νίκησε τον Τερατσάνο με άπιαστο διαγώνιο σουτ, για να γράψει το τελικό 3-0 και να στείλει τους παρτενοπέι στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

  • ΝΑΠΟΛΙ: Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζουάν Ζεσούς, Ματσόκι (82' Τζέρμπιν), Καγιούστε (77' Γκαετάνο), Λομπότκα, Ρούι (72' Έστιγκαρντ), Πολιτάνο (72' Λίντστρεμ), Κβαρατσχέλια (72' Ζιελίνσκι), Σιμεόνε
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Καγιόντε, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα (88' Μπαράκ), Μπιράγκι (68' Παρίζι), Άρτουρ, Ντάνκαν, Ικονέ (57' Ενζολά), Μποναβεντούρα (88' Φαραόνι), Μπρέκαλο (57' Σοτίλ), Μπελτράν

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

  • Νάπολι - Φιορεντίνα 3-0 (22' Σιμεόνε, 84' 86' Τζέρμπιν)
  • 19/01 21:00 Ίντερ - Λάτσιο

Ο τελικός του Supercoppa Italiana

22/01 21:00 Ίντερ ή Λάτσιο - Νάπολι

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ