ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA προτείνει διακοπή αγώνα σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων

UEFA President Aleksander Ceferin delivers his speech during the 43rd UEFA congress in Rome, Thursday, Feb. 7, 2019.  As the only candidate for election, FIFA President Gianni Infantino is set to serve four more years as the leader of soccer's governing body. (AP Photo/Gregorio Borgia)
UEFA President Aleksander Ceferin delivers his speech during the 43rd UEFA congress in Rome, Thursday, Feb. 7, 2019. As the only candidate for election, FIFA President Gianni Infantino is set to serve four more years as the leader of soccer's governing body. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, συστήνει στους διαιτητές να εξαντλούν την αυστηρότητά τους και να διακόπτουν τους αγώνες, που παρουσιάζουν περιπτώσεις ρατσιστικής βίας.

Την Τρίτη (2/4) η Γιουβέντους επικράτησε της Κάλιαρι 2-0 στην Σαρδηνία, όμως το ποδόσφαιρο γενικότερα έχασε. Ο λόγος είναι η ρατσιστική επίθεση των οπαδών των γηπεδούχων προς τον 19χρονο παίκτη των Μπιανκονέρι, Μοίζε Κεν. Ο Ιταλός φρόντισε να πανηγυρίσει μπροστά στους οργανωμένους δίνοντάς τους έτσι απάντησή του.

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, λίγες ώρες πριν συμβεί το περιστατικό με τον Κεν, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις καταπολέμησης της βίας. Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος αναφέρθηκε στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο παιχνίδι της Δευτέρας (25/3) μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro 2020.

Εκεί, όπως και στην Σαρδηνία, ο Στέρλινγκ και άλλοι έγχρωμοι Άγγλοι παίκτες δέχθηκαν ρατσιστική λεκτική επίθεση από τους Μαυροβούνιους οπαδούς, με τον 24χρονο να πανηγυρίζει το γκολ του με τα χέρια στα αυτιά.

Μάλιστα, στις δηλώσεις του ο Τσέφεριν σαν... μάντης κακών, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε χώρες της Δύσης, όπως η Ιταλία. Φυσικά, τον επιβεβαίωσαν οι οπαδοί της Κάλιαρι αργότερα: "Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί μετανάστες που πηγαίνουν στην Δυτική Ευρώπη για οικονομικούς λόγους. Βλέπετε ότι και στην Ιταλία υπάρχει θέμα ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας. Στην Αγγλία επίσης έχετε το ίδιο πρόβλημα".

Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος της UEFA είναι η διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή ή και η διεξαγωγή παιχνιδιών με άδειες κερκίδες ως τιμωρία: "Θα μιλήσουμε με τους διαιτητές, πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην φοβούνται να δράσουν. Δεν βλέπω πιο βαριά τιμωρία από την απαγόρευση στους φιλάθλους, να γίνονται παιχνίδια σε άδεια στάδια. Φυσικά να υπάρχουν και τα πρόστιμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μήνυμα στους ρατσιστές οι Πογκμπά - Μπαλοτέλι, ξέσπασμα κατά Μπονούτσι από Στέρλινγκ
Γιουβέντους: Διόρθωσε τις δηλώσεις του για Κέν ο Μπονούτσι
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ