ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μήνυμα στους ρατσιστές οι Πογκμπά - Μπαλοτέλι, ξέσπασμα κατά Μπονούτσι από Στέρλινγκ

Unites States goalkeeper Ethan Horvath saves before Italy's Moise Kean, right, gets a chance to score during the international friendly soccer match between Italy and the United States at Cristal Arena in Genk, Belgium, Tuesday, Nov. 20, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Unites States goalkeeper Ethan Horvath saves before Italy's Moise Kean, right, gets a chance to score during the international friendly soccer match between Italy and the United States at Cristal Arena in Genk, Belgium, Tuesday, Nov. 20, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Η έντονη αντίδραση του Μόιζε Κεν στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τιφόζι της Κάλιαρι βρήκε θερμούς συμπαραστάτες τους Πογκμπά και Μπαλοτέλι. Επίθεση σε Μπονούτσι από... Στερλινγκ!

Οπαδοί της Κάλιαρι επιτέθηκαν με ρατσιστικές κραυγές στον Μόιζε Κεν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με την Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης κι ο 19χρονος Ιταλός στράικερ πανηγύρισε ως άγαλμα μπροστά από τους οργανωμένους μετά το γκολ που πέτυχε ως "απάντηση".

Το θέμα όμως μόνο λήξαν δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που ο ρατσισμός έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην ποδοσφαιρική Ιταλία εδώ και πολλά χρόνια και για το λόγο αυτό πολλοί ήταν οι παικτες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον φορ της Γιουβέντους απέναντι στους υβριστές του.

"Υποστηρίζω κάθε πάλη απέναντι στον ρατσισμό, είμαστε όλοι ίσοι. Άξιοι Ιταλοί ξυπνήστε, δεν μπορείτε να αφήνετε ένα μικρό γκρουπ ρατσιστών να μιλάει για σας", ήταν το ινσταγκραμικό σχόλιο του πρώην παίκτη της Γιουβέντους και νυν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Πογκμπά, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να ανεβάζει φωτογραφία των Ματουιντί και Κεν και να τοποθετείται ως εξής στα social media:

Μήνυμα στους ρατσιστές οι Πογκμπά - Μπαλοτέλι, ξέσπασμα κατά Μπονούτσι από Στέρλινγκ

"Αν και είμαστε χωρισμένοι και διαφορετικοί όσον αφορά στο πεπρωμένο μας, τίποτα άλλο δεν πρέπει να μας χωρίσει. Καταδικάζω τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή και μέρος για πάντα".

Ιδιαίτερα καλή εντύπωση έκανε το ποστάρισμα του Μπλεζ Ματουιντί που χρησιμοποίησε τα χρώματα της Γιουβέντους για να δείξει την αρμονική συνύπαρξη που πρέπει να έχουν λευκοί και μαύροι (και ο ίδιος άκουσε αρκετά "μπου" από την εξέδρα), ενώ αίσθηση προκάλεσε η δυναμική επίθεση του Ραχίμ Στέρλινγκ στον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ο Ιταλός διεθνής στόπερ μοίρασε την ευθύνη σε Κεν και οπαδούς της Κάλιαρι ( "Πρέπει να γνωρίζει ότι όταν βάζει ένα γκολ, πρέπει να σκέφτεται να εμψυχώνει την ομάδα. Προσέβαλαν και τον Ματουιντί. Η ευθύνη είναι 50%-50%") και ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι απάντησε με οργή:

"Λεονάρντο Μπονούτσι: η ευθύνη είναι 50-50. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γελάσεις".

Μήνυμα στους ρατσιστές οι Πογκμπά - Μπαλοτέλι, ξέσπασμα κατά Μπονούτσι από Στέρλινγκ

Photo Credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ